reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Rozszerzamy dietę naszych krasnoludków

Boze najmilszy to Oliwia to zarlok przy waszych maluchach
ok 23 przez sen wypija 240 kaszki na mkleku
pomiedzy 6-8 kiolejne 240 kaszki
kolo 11 150 obiadku
kolo 14 kolejne 150 obiadku
kolo 17 240 kaszki
czasem kolo 20 je jeszcze 240 kaszki O_O

Chociaz ostatni z jedzeniem tych zupek to tak na dwa razy jej idzie, pozatym w miedzyczasie pogryza ciasteczka, danonki, chrupki badz tez banany.
Jakim codem ona tak malo tyje tyle jedzac nie mam pojecia. Chociaz moze pewnym wskazaniem jest to ze jej nogi sa caly czas w ruchu jakby biegla bez wzgleu w jakiej jest pozycji

To mój Witek też nogami i rękoma non stop rusza, ale tyle nie je :no: A waży 8500 gram. Widocznie Oliwka ma taką przemianę materii, że to wszystko trawi. Bo gdyby nie miala robionych badań, to myślałabym, że ma tasiemca ;-):-D Sorki za żart :zawstydzona/y:

Witek zjada:
5-6 rano 180 ml mleka
10 150 ml mleka
12 deserek (owoce lub inne cudo)
14 caly słoiczek obiadku (słoiczek po keczupie bądź kupiony)
16 deserek
18 150 ml mleka
22 240 ml kaszki do picia
Tylko, że te wartości mleka i kaszki to są maksymalne, bo on z reguły zostawia trochę w butli.
A z piątku na sobotę chciałam sprawdzić ile prześpi jak dam mu kaszkę o godz. 20 (nie dostał mleka o 18 - nie wolał o jeść :no:). I ku mojemu zaskoczeniu wypił całą kaszkę 240 ml i spał do 5:50 :szok::-D i wtedy też wypił całe mleko :-D

reklama
Filip:

około 4-5 - czasami dostaje 90 ml mleka (zaniżona wartość, bo sypię 2 miarki zamiast 3) z 1 łyżeczkę kaszki kukurydzianej
9:00 - 150 mleka (ostatnio dałam kaszkę pszenną Hipp z glutenem)
12:30-13 - 150 ml mleka
16:00 - obiadek (słoiczek 190 ml)
18:00 - pół słoiczka deserku
19:00 - 150 ml mleka
21:30 - kaszka (na 210 lub 240 ml mleka)

w międzyczasie pije herbate, wodę, soczek, dostanie herbatniczeka, skórkę od chleba.

i ostatnia waga prawie 9500:baffled::shocked2:

mój Oskarek jada mleko na żadanie
w te upaly wypija duzo herbatke i vibovit
jada owoce bardzo chętnie, zupki, dania-szczegolnie z mięsem-niechetnie
a musi jesc miesko przecież
a na noc wypija 180ml mleka sztucznego samego
jak zagęścilam mu kleikiem ryzoym to plul
i nie sypia mi dlugp, duzo się budzi w nocy
jaki macie butelki do kleikow i kaszek
ja mam Avent -i chyba nie lubi tych smoczkow
bo do picia ma Dr Brown i tam jest smoczek malutki i go lubi, pije bez problemu

dzięki Elżbietko

a czy podajecie juz jakies dania z takiego obiadku jak dla doroslych -np zupka, rosolek? bo ja slyszalam ze wywaru z miesa lepiej aby nie dawac

Bosz .... 240 Jeremi w życiu nie zjadł :szok: jak robie mu 180 ml to jeszcze zostawia ok 30-50 ml, ale robię dalej tyle, bo może kiedyś zje :-D
Ania masz rację, Oliwka ma świetną przemianę materii .... a że tak intymnie spytam ... jak u niej z kupami ?

Mariolka wydaje mi sie ze dobrze. zazwyczaj jest to jedna kupa od rana, raczej mala powiedzmy objetosci malej mandarynki. I czasem jeszcze w ciagu dnia cos dorobi. Koloru rozniastego. i konsystencji rozniastej, takze nie jest zle.

reklama
Do góry