reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Rozszerzamy dietę naszych krasnoludków

no właśnie ... bo jak ja wygłaszam te wszystkie mądre teorie wyczytane czy usłyszane w tv to cała rodzinka na mnie patrzy jakbym z drzewa spadła i wszyscy pytają jakim cudem wszyscy żyją i się dobrze mają :blink:

reklama
A jak poszukasz, to ludzie mają problemy z nerkami, wątrobą... i nikt tego nie łączy z dietą w niemowlęctwie... a czasem tak się kończy :tak:

mariolka jesli chodzi dzieciaczki nieuczulone to ok ale przy mojej Oliwce jeden falszywy krok i wysypka gotowa O_O I teraz mam problem bo jest uczulona na pomidory a tu prawie wszystkie zupki z nimi sa >< I wogole Oliwia mi protestuje jesli chce jej dac dwa razy pod rzad to samo musze cokolwiek zmienic zawsze.
No i teraz ma wysypke aja nie wiem czy to od Danonka czy od ciasteczek

Mamy bezzebnych dzieci jak u was z jedzeniem obiadkow np. z kluseczkami? u mnie tragedia mala od razu ma odruch wymiotny............wszytsko zmiksowane musze podawac ale ciasteczka w kawalkach wcina:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Antoś ma dwa zęby a mimo to mamy podobne problemy. Nie wiem co się stało, ale od pewnego czasu Antoś wszystkim się dławi, co nie jest papką. Wszystko musi być bardzo rozdrobnione bo od razu odruch wymiotny a nawet potrafi wszystko zwrócić. Trochę mnie to martwi bo w tym wieku dzieciaki powinny jeść pokarmy stałe a u nas jest z tym problem. Ze dwa miesiące temu wcinał chrupki i było ok a teraz boję mu się dać bo odgryzie kawał i się dławi:wściekła/y::angry::-(.

Tynka i MamoAntosia ... mam ten sam problem :-(, kiedyś radził sobie super z arbuzem, a wczoraj to mu musiałam kawałek w pośpiechu palcami z buzi wyciągać, bo wyglądał tak jakby się dławił :no:. Podałam mu raz zupkę z ryżem i co prawda zjadł pół słoika, ale tak się przy tym krzywił, że szok :eek:. Nawet przy posiekanym winogronie zaczyna go momentami naciągać i nie wiem co z tym zrobić :crazy:

U mnie dwa zęby i to samo co u was :tak:
Z tym że sam wszystko wypluwa elegancko. Zmiksowane musi być. Jedzenie podane do rączki nie zjada w ogóle tylko się nim bawi (np. chrzęści sobie flipsami) :baffled:

A u nas wrecz odwrotnie, im wieksze kawalki tym lepiej :p Oliwicia zanim jej zabki urosly to juz lubila memlac. Owszem zdaza jej sie ze widze jakby jej sie cofalo ale jakos tak sobie w buzce uklada ze po sekundzie wszysto jest ok i zuje dalej :p

A jak poszukasz, to ludzie mają problemy z nerkami, wątrobą... i nikt tego nie łączy z dietą w niemowlęctwie... a czasem tak się kończy :tak:

hmm no tak ... niepomyślałam ... Kasia_Z ... jesteś nieoceniona i niezbędna ... wpadaj często i gęsto :tak:

A co do jedzenia to Jeremi różnie .... raz sobie radzi raz krztusi i wypluwa ... podejrzewam, że to bardziej chodzi o smak i jego gust żywieniowy :eek:

reklama
mariolka jesli chodzi dzieciaczki nieuczulone to ok ale przy mojej Oliwce jeden falszywy krok i wysypka gotowa O_O I teraz mam problem bo jest uczulona na pomidory a tu prawie wszystkie zupki z nimi sa >< I wogole Oliwia mi protestuje jesli chce jej dac dwa razy pod rzad to samo musze cokolwiek zmienic zawsze.
No i teraz ma wysypke aja nie wiem czy to od Danonka czy od ciasteczek
Aniay moze od danonka, ponoc nie sa zbyt dobre dla dzieci akurat ta firma no ale to kolejna zaslyszana madra teoria:-Dale Natalka tez kiedys miala wysypke i wydawalo mi sie,ze wlasnie po danonkach albo mleku czy tez czekoladzie:-D;-)

Do góry