reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

  • Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozszerzamy dietę naszych krasnoludków

Kisiel mleczny
powyżej 6. miesiąca
(można podawać dzieciom, u których nie występuje alergia na jaja kurze)
SKŁAD:
  • mleko modyfikowane Bebilon 2 lub Bebiko 2 6 miarek
  • woda 180 ml
  • mąka ziemniaczana
  • 8 g żółtko jaja
  • 1/2 szt. deser lub sok BoboVita (dowolny smak)
Sposób przygotowania:
Wodę zagotować i ostudzić. Mleko wymieszać z połową wody. Do drugiej połowy dodać mąkę oraz żółtko i ciągle mieszając zagotować, a na koniec wlać mleko. Kisiel będzie jeszcze lepiej smakował, gdy polejemy go sokiem lub dodamy deser owocowy.

Lane kluseczki na mleku modyfikowanym
powyżej 6. miesiąca
(można podawać dzieciom, u których nie występuje alergia na jaja kurze)
SKŁAD:
  • mleko modyfikowane Bebilon 2 lub Bebiko 2 6 miarek
  • woda 180 ml
  • mąka kukurydziana
  • 6 łyżeczek od herbaty żółtko
  • jaja 1/2 szt.
Sposób przygotowania:
Zagotować wodę, przestudzić. W połowie wody rozprowadzić mleko. Żółtko połączyć z mąką oraz 4 łyżeczkami wody i wymieszać na jednolitą masę. Pozostałą część wody ponownie zagotować i na wrzącą wodę wlewać masę cieniutkim strumieniem. Gotować przez chwilę. Połączyć z wcześniej przygotowanym mlekiem i wymieszać. Kluseczki powinny być bardzo miękkie, wielkości drobnej kaszy perłowej.
 
reklama
U nas znow przygody - dziadek zabił swoje dwa młode gołebie, ugotowałam je, zrobiłam zupke i władowałam do słoiczków z Bobovity (zapomniałam o waszych przestrogach) no i znow podczas pasteryzowania odeszły nakrętki
 
Abejka ... nie ładnie, my się tu mądrzymy, ścieramy klawiaturę i naskórki, a ty masz nasze rady w głębokim poważaniu. Mam nadzieję, że tasmierć nie poszła na marnę i choć Zuzka spróbowała gołębiowej zupki :tak:
 
reklama
Do góry