reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Rozszerzamy dietę Maluszków

reklama
Mój nie całe 12kg, ale 90cm ma.. Je z naszego gara a jemy zdrowo. Jedynie jak smaże ciś dla nas to mały alternatywnego coś dostaje. Słodyczy nie lubi, jedyne słodkie to owoce.

zainteresowała mnie papka warzywno-owocowa, "Przepisy dla maluszków..." z pół buraczka, pół ziemniaczka i pół jabłka z masełkiem, wiem, że to dla pół roczniaka, ale zrobię Zosi, bo nie ma apetytu przy chorobie, gardło ją drapie przy połykaniu np. kanapki,a papka jej gładko wejdzie, dobrze, że tu weszłam
pozdrawiam

Czy u Was też jedzenie odbywa się w pozycjach innych niż siedząca?
U nas jeśli siedzenie, to tylko na kolanach a najlepiwj jak matka biega i podaje w trakcie zabawy, bo szkoda czasu na takie pierdoły jak obiad...

Ola siedzi na tacce z krzesełka do karmienia. Co chwile siada do krzesełka i z powrotem na tackę. jedną ręką trzymam ją za nogę druga karmię z fotelika nie wypuszczam w trakcie zabawy nie podaję. Cały czas usiluję ją nakłonić do spokojnego siedzenia. Myślę że za miesiąc dwa skapituluje

u mnie Nina chce siedzieć przy stole z nami, siedzi tak długo aż się naje, jak stwierdzi, że koniec, to macha mi głową na nie i odpycha rączkami, w krzesełku lubi też chętnie siedzieć, ale tak raz na dzień, ale jak jest głodna, to podchodzi do niego i go ciągnie stękając, pełna komunikacja, żadnego biegania z jedzeniem ;-)

reklama
Do góry