U nas z racji uczulenia na gluten chleba zwykłego mały nie dostaje. Kupuję mu taki wg 5p ale on nie jest smaczny... Wiec zje kromke jak tylko kupię a reszta do śmieci... Zamroziłam ostatnio kawałek... Chleba jeść nie chce... Wiec u nas wszystko na czysto...
reklama
Ale z dodatków do chleba to tylko odrobibina wędliy, zero sera, czasem kabanos i duuuzo pomidora i bardzo dużo samego masła!! Najlepiej jak ktoś przyjdzie to niech nie przynosi słodyczy tylko masło! W ogóle ostatnio bardzo mało je, zupki też tylko odrobinę, z nami obiad tylko aby aby...
Kacu miał taki okres,że znowu zaczął budzić się na butlę w nocy. Ale to chyba był skok wzrostowy, bo nagle zaczął mieć 88cm zrostu i zaczął łapać 12kg. Teraz znowu jedzenie w nocy minęło, ale za to zęby dokuczają i mam powoli dość...
A je ładnie. Wszystko lubi i zjada ładne porcje. Uwielbia ogórki świeże i kwaszone, pomidory, wszystkie owoce. I raczej dania wytrawne niż słodkie mu odpowiadają.
A je ładnie. Wszystko lubi i zjada ładne porcje. Uwielbia ogórki świeże i kwaszone, pomidory, wszystkie owoce. I raczej dania wytrawne niż słodkie mu odpowiadają.
Agnes92
Fanka BB :)
A u nas znów kanapki sprawdzają się idealnie, Adam wszedł chyba w etap ,,ja sam'',bo nie daje za nic karmić się łyżeczką,a że samemu idzie mu to jeszcze dość nie zgrabnie,tak ostatnio krupniczek jadł palcami( dobrze ,że był bardzo gęsty), oczywiście pół kuchni wygladało po tym jak po tornado Fajnie ,że nauczył się ostatnio,jak głodny to idzie i otwiera lodówke, czasem wyciąga wędline czy coś i zanosi mi do pokoju,żeby mu wyjąć z folii i dać, jak pic chce to daje butle i mówi ,,da!''.Także coraz lepiej się dogadać Wybredny się zrobił i lubi wyraziste smaki, mdłe obiadki już nie przejdą,wolałby głodować
Gorgusia, 88cm? Szok . Toż to wielki mały człowiek już . Nie dziwota, że wszystko chętnie zjada . Mój Tymek ma dopiero 81cm i waży ok. 11,3kg, a wszyscy mówią, że duży chłopak . A wciąga też, jak odkurzacz. Gdzie tylko zobaczy jedzenie tam się zaraz zjawia. Zje swoje dwie chochle treściwej zupy, ja przynoszę talerz dla mnie, a on już mi się na kolana wciska i trzeba się z nim dzielić. Spust po tatusiu :/. Lepiej ubierać niż żywić :/.
marcia331
Dzag to moj Tymek tak samo. Zjada takie ilosci ze mi sie czasem w glowie nie miesci ze daje rade. No i oczywiscie zje swoje i z naszego talerza tez. Jak ktos siedzi przy stole to nie da rady zeby siedzial sam. Zaraz Tymek sie na kolana pakuje i pokazuje co mu dac z talerza. Ogolnie zjada wszystko. Powoli zastepujemy kaszki kanapkami. Wczesniej nie bylam pewna czy ta kanapka sie najada ale teraz tak ladnie wcina ze nie mam watpliwosci. Ze wzrostem nie wiem jak u nas, ale pewnie podobnie jak u Dzag, za to waga dobija do 13!!!! Zaraz go bede musiala odchudzac!!!
kakakarolina
haha 13 to tyle ile Maks wazył rok temu ) sporo Marcia masz do podnoszenia
Z kolei 88cm to ponad siatką centylową Gorgusi rośnie gigancik
Strasznie różne te nasze dzieci
Olka 9,5 kg i dalej 80cm co i tak jest 97 centylem więc chyba sporo
Z kolei 88cm to ponad siatką centylową Gorgusi rośnie gigancik
Strasznie różne te nasze dzieci
Olka 9,5 kg i dalej 80cm co i tak jest 97 centylem więc chyba sporo
reklama