reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozszerzamy dietę Maluszków

ja staram sie nie dopuszczac do jedzenia w trakcie zabawy, musi byc w foteliku i koniec, tyle ze cos za cos musze sie nie lada nagminastykowac, bo albo fruwa z fotelika cos co jest w danej chwili na podoredziu albo wstawanie w trakcie :-( jest jedna jedyna rzecz ktora powoduje zastoj i spokojne siedzenie u mojego dziecka, ale wtedy to juz na pewno nie ma mowy o jedzeniu...TVN METEO :szok:

reklama
Nasze krzesełko do karmienia zostało złożone do sprzedania na allegro po wielu nieskutecznych próbach jego użycia. Marcel wychodził albo górą albo dołem i jeść nie chciał. Teraz albo siedzi z nami przy stole albo stoi przy stole i je, przy wielkim głodzie ja go karmię a przy mniejszym sam je ale jak zwiewa to znaczy, że nie głodny. ;-)

Filip uwielbia jarskie dania, po mięsie wyraźnie źle się czuje, kupa śmierdzi i ma zatwardzenie. U nas mięso w ilościach śladowych, a jak już jest, to takie nienaszprycowane antybiotykami.

A Stasiek wyraźnie mięsożerny po tatusiu. Ja mało jem mięsa, a oni uwielbiają. Dla niego może być pulpet z ogórkiem kiszonym na drugie i jest zadowolony. Warzywa też lubi ale mięso moze być samodzielnym posiłkiem. waga 10,5, wzrost 80, stopa 19. Taki średniak jest.

Moja ma dwa ulubione dania: ryż z soczewicą,cebulką i tymiankiem i kotleciki z ciecierzycy z sezamem.
mega mega mega mega mega zdrowe. a załoze się, że Wasze dzieci nawet nie poznaly ich smaku. większość ludzi których znam nie zna smaku żadnej z roślin straczkowych,a jeszcze większa ich część nawet nie słyszała o istnieniu ciecierzycy (zwanej również cieciorką) .

ciągle tylko mięso...

mala.di wyobraź sobie że moje dzieci jadły już i cieciorkę i soczewicę :) i zwykłą fasolę i groch taki w grochówce. ja bym chętnie przestała dawać mięso i sama jeść tylko że moje kuchenne pomysły są ograniczone i boję się że rezygnując z mięsa w diecie dzieci i nie mając wiedzy i zapału do tego jak je zastąpić zrobiłabym im krzywdę

Ja tez cie mala.di zaskocze ale twoja alutka wcale nie taka wyjątkową bo falafel ola jadla juz jak miala 6 miesiecy.
Po czytaj jakieś 100 stron temu co dziewczyny dają dzieciom to się zdziwisz i to bardzo. Zapewniam cie ze soczewica i ciecierzyca jakimś orginalem nie są.

Ka stosuje dietę zrównoważoną tzn wszystko z umiarem i nikt mnie nie przkona ze źle robię :) dużo szkodliwsze jest popadanoe w skrajności

Ostatnia edycja:
reklama
Mała Di może się obracasz w złych kręgach? albo sobie sami nie gotują, serio nie oceniaj ludzi na starcie, jeśli ich nie znasz

my się chwalimy, kolacja zjadła się sama :-D
P1040356.jpg

Załączniki

• P1040356.jpg
    P1040356.jpg
    23,5 KB · Wyświetleń: 157
Do góry