Martuś kurcze co chwilę coś zmieniają brrrr ale z tą kaszką to fajnie, bo jednak dzieć dłuzej syty, ale póki najada się mlekiem to chyba nie ma co zapychać. Kochana i jak możesz to napisz czy ten schemat co masz z przychodni to jest wydany przez jakąś firmę tj. nestle, bobovita, bo u nich na stronie lipa cały czas ten stary
reklama
ariska
Fanka BB :)
aniwar - moja na piersi a dostaje owoce ze sloikow i kaszke i bardzo jej smakuje
Ostatnia edycja:
eti Bartus ladnie przybiera na wadze i mlekiem sie najada....to AR jest na ulewania i ono jest gesciejsze niz normlane mleko to pewnie dlatego....a nie chce do niego dodawac kaszki bo bedzie jeszcze gescijsze i boje sie ze BArtus znowu bedzie mial zatwardzenia....
martus w tym nowym schemacie zywienia jest ze do 4 miesiaca tylko mleko poczatkowe a w paitym 4xmleko poczatkowe 1x zupka przecier jarzynowy i soczek....Bartus ma skonczone 4 miesiace to chyba za pozno nie zaczynam mu tego wprowadzac....bo z tego co piszesz do duzo wczesiej sie wprowadza nowe rzeczy....
http://www.bobovita.com.pl/wiadomosci/5-Schemat_zywienia_niemowlat?check_cookie=1
na tej stronce jest schemat zywienia to jest ten najnowszy??
martus w tym nowym schemacie zywienia jest ze do 4 miesiaca tylko mleko poczatkowe a w paitym 4xmleko poczatkowe 1x zupka przecier jarzynowy i soczek....Bartus ma skonczone 4 miesiace to chyba za pozno nie zaczynam mu tego wprowadzac....bo z tego co piszesz do duzo wczesiej sie wprowadza nowe rzeczy....
http://www.bobovita.com.pl/wiadomosci/5-Schemat_zywienia_niemowlat?check_cookie=1
na tej stronce jest schemat zywienia to jest ten najnowszy??
Ostatnia edycja:
eti ja mam ulotkę z Bebilonu z tą tabelką, ale pediatra mi tłumaczyła na podstawie ulotki z Bobovity ale nie było jej nigdzie bo bym wzięła,ale to samo to było tylko w Bobovicie (jak to reklama) przy np zupka jarzynowa (np Jarzynowa ze świeżych jarzyn Bobovita) a w Bebilonie nie było takiej sugestii
aniwar praktycznie mam taką samą tylko, że wg mojego się zupka zaczyna w 4,5 a pediatra mi pokazywała ten co podałas Ty tylko z samej bobovity i tłumaczyła, że pół misiąca wcześniej jst powolne wprowadzanie
aniwar praktycznie mam taką samą tylko, że wg mojego się zupka zaczyna w 4,5 a pediatra mi pokazywała ten co podałas Ty tylko z samej bobovity i tłumaczyła, że pół misiąca wcześniej jst powolne wprowadzanie
Ostatnia edycja:
ariska
to skoro w 5 miesiącu mamy zupkę to chyba trzeba zacząć coś gotować ale i tak od czasu do czasu mała dostanie soczek albo przecier owocowy a niech ma
Malutka...
Zabka- nutrition to zagęszczacz, dajemy go bo Domi po 2 h po jedzeniu ulewała sokami żołądkowymi i tak nam lekarka zaleciła,
C
claudia4you
Gość
czyli dziewuszki skoro Misiek skończył 4 miesiące (a wkroczył w 5) to teraz mogę mu dawać soczki od 5 miesiąca?
bo ostatnio tylko takie były w sklepie u nas
bo ostatnio tylko takie były w sklepie u nas
ariska
Claudia - według zaleceń to powinnaś mu też wprowadzić zupkę z łyżeczką kaszki manny. Ja kupuję po 4miesiącu więc nie poradzę bo nie wiem
C
claudia4you
Gość
Claudia - według zaleceń to powinnaś mu też wprowadzić zupkę z łyżeczką kaszki manny. Ja kupuję po 4miesiącu więc nie poradzę bo nie wiem
też kupiłam w innym sklepie od 4 miesiąca soczek
a ta zupkę to ze słoiczka czy sama mam zrobić, sorki ale nie znam się na gotowaniu dla maluszków
reklama
Claudia najpierw daj marchewkę 1 łyżeczkę przez 3 dni, później dołóż do tego ziemniaka też 3 dni i dopiero zupka. Zobaczysz czy dobrze toleruje, bo jak dasz zupkę to nie będziesz wiedziała co np. uczula. Wszystko to możesz kupić w słoiczkach tj. marchewka, marchewka+ziemniak i zupka jarzynowa Powodzenia