reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozszerzamy dietę dziecka czyli: co, kiedy, ile i jak...

Martuś kurcze co chwilę coś zmieniają brrrr ale z tą kaszką to fajnie, bo jednak dzieć dłuzej syty, ale póki najada się mlekiem to chyba nie ma co zapychać. Kochana i jak możesz to napisz czy ten schemat co masz z przychodni to jest wydany przez jakąś firmę tj. nestle, bobovita, bo u nich na stronie lipa cały czas ten stary :(

reklama
eti Bartus ladnie przybiera na wadze i mlekiem sie najada....to AR jest na ulewania i ono jest gesciejsze niz normlane mleko to pewnie dlatego....a nie chce do niego dodawac kaszki bo bedzie jeszcze gescijsze i boje sie ze BArtus znowu bedzie mial zatwardzenia....
martus w tym nowym schemacie zywienia jest ze do 4 miesiaca tylko mleko poczatkowe a w paitym 4xmleko poczatkowe 1x zupka przecier jarzynowy i soczek....Bartus ma skonczone 4 miesiace to chyba za pozno nie zaczynam mu tego wprowadzac....bo z tego co piszesz do duzo wczesiej sie wprowadza nowe rzeczy....

http://www.bobovita.com.pl/wiadomosci/5-Schemat_zywienia_niemowlat?check_cookie=1
na tej stronce jest schemat zywienia to jest ten najnowszy??

Ostatnia edycja:
eti ja mam ulotkę z Bebilonu z tą tabelką, ale pediatra mi tłumaczyła na podstawie ulotki z Bobovity ale nie było jej nigdzie bo bym wzięła,ale to samo to było tylko w Bobovicie (jak to reklama) przy np zupka jarzynowa (np Jarzynowa ze świeżych jarzyn Bobovita) a w Bebilonie nie było takiej sugestii
aniwar praktycznie mam taką samą tylko, że wg mojego się zupka zaczyna w 4,5 a pediatra mi pokazywała ten co podałas Ty tylko z samej bobovity i tłumaczyła, że pół misiąca wcześniej jst powolne wprowadzanie

Ostatnia edycja:
czyli dziewuszki skoro Misiek skończył 4 miesiące (a wkroczył w 5) to teraz mogę mu dawać soczki od 5 miesiąca?
bo ostatnio tylko takie były w sklepie u nas

Claudia - według zaleceń to powinnaś mu też wprowadzić zupkę z łyżeczką kaszki manny. Ja kupuję po 4miesiącu więc nie poradzę bo nie wiem

też kupiłam w innym sklepie od 4 miesiąca soczek

a ta zupkę to ze słoiczka czy sama mam zrobić, sorki ale nie znam się na gotowaniu dla maluszków

reklama
Claudia najpierw daj marchewkę 1 łyżeczkę przez 3 dni, później dołóż do tego ziemniaka też 3 dni i dopiero zupka. Zobaczysz czy dobrze toleruje, bo jak dasz zupkę to nie będziesz wiedziała co np. uczula. Wszystko to możesz kupić w słoiczkach tj. marchewka, marchewka+ziemniak i zupka jarzynowa :) Powodzenia

Do góry