reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozszerzamy dietę dziecka czyli: co, kiedy, ile i jak...

Ja przestudiowalam książkę Giny Ford o rozszerzaniu diety i jak na razie zdecydowałam się tylko na gluten (dziś mieliśmy debiut - zmieszałam kaszkę mannę ugotowaną z moim mlekiem). Na razie nie będę podawała nowości, bo autorka straszy nietolerancją pokarmową, a Wojtek jak pamiętacie bardzo poważnie odchorował szczepionkę na rotawirusy, więc nie chcąc podrażniać jego jelitek wolę poczekać. Zacznę mu podawać nowości za miesiąc;)

Ostatnia edycja:
reklama
mój tez miał kleik kukurydziany w moim mleku czyli to mu smakuje i nie szkodzi
ale nie daję mu go często bo i tak cycem karmię
a mleka mi się grzać nie chce :-)

a ja sobie poczekam do 6 m-ca bo na razie ladnie przybiera na cycu wic nie bede szalec z jedzeniem

i ja poczekam do 4 mca z tym dokarmianiem...póki jeszcze mogę to z wygody karmię piersią. Zagęszczania mleka jeszcze nie testowałam...

a my zageszczamy mleczko kleikami od poltora tygodnia... od dzisiaj jestesmy na kleiku kukurydzianym bo ryzowy juz sie maluchowi znudzil...

A my zagęszczamy mleko nutritionem, bo Mała wymiotowała kwasem żołądkowym ok2 po jedzonku i tak zaleciła nasza lekarka i bardzo pomogło, ale je dalej tak jak jadła i przerwy też takie same

Ja tez jak Ribi czy Malutka wstrzymuje sie poki co z dokarmianiem.. Madzia ładnie rosnie na cycu wiec nie widze potrzeby takiej. No jedynie co to dawałam jej do picia hebatke ułatwiajaca trawienie jak miala problemy z kupcia ale ze juz nie ma to czasem daje jej wode przegotowana do picia zwłaszcza jak jest na dworze ciepło

reklama
Do góry