Gluten od 17 tygodnia - tak chyba będzie łatwiej liczyć. Ja na razie nie podaje małemu nic oprócz mojego mleka. Koło 5 miesiąca mam zamiar wprowadzać kleik ryżowy, puree z warzyw (marchew, ziemniak, dynia) i owoców (jabłko, bana, gruszka). Ale to dopiero przed nami
reklama
AsienkaM1986
mama Zuzi
Ja narazie musialam zaprzestac podawania czegokolwiek oprocz mleka bo Zuzi brzuszek jeszcze nie tolerowal nowosci bo slychac bylo przelewanie w brzuszku i po chwili wszystko wracalo.
wiec musimy chwilke jeszcze poczekac.
wiec musimy chwilke jeszcze poczekac.
Dziewczyny to jak to jest wreszcie mam czekac z wprowadzaniem do skonczenia 4 miesiaca czy liczyc ze 4 miesiac leci to moge juz? Bo znalazlam tabele to tam jesr ze na sztucznym pokarmie od 5 mozna nowosci wprowadzac i juz nic nie wiem no.A wydawalo mi sie ze pisalyscie ze mzna juz jak skonczy 3 bo to 4 miesiac zycia juz leci.
Malutka...
Fanka BB :)
Gosia- ja też nie wiem co zrobić, myśle że to decyzja indywidualna bo już dużo dziewczyn podają, ja narazie czekam. Idę w piątek na szczepienie to się zapytam.
dziewczyny mi położna powiedziała tak:
jeśli dziecko jest karmione wyłącznie mieszanką, nie cierpi na kolki, bóle brzuszka, biegunki czy alergie to można zacząć próbować jak zacznie 4 msc tylko, że zaczynamy od marchewki i jabłuszka, dajemy nie dużo a z kolejnym produktem czekamy parę dni i przez te dni obserwujemy dziecko i przez ten niecały miesiąc dziecko może spróbować jabłka, marchewki i np bananka jeśli jest ok to wprowdza się dalej inne przeznaczone po 4 mscu.
Jeśli oczywiście dziecko będzie chciało jeść mój np dopiero za drugim razem się przekonał do jabłuszka i wczoraj zjadł, teraz czekam tak z 5-6 dni i dam marcheweczkę, jak czytałyście to dziewczyny już podają inne produkty i jest ok
oczywiście konsultacja z pediatrą jak najbardziej wskazana...
jeśli dziecko jest karmione wyłącznie mieszanką, nie cierpi na kolki, bóle brzuszka, biegunki czy alergie to można zacząć próbować jak zacznie 4 msc tylko, że zaczynamy od marchewki i jabłuszka, dajemy nie dużo a z kolejnym produktem czekamy parę dni i przez te dni obserwujemy dziecko i przez ten niecały miesiąc dziecko może spróbować jabłka, marchewki i np bananka jeśli jest ok to wprowdza się dalej inne przeznaczone po 4 mscu.
Jeśli oczywiście dziecko będzie chciało jeść mój np dopiero za drugim razem się przekonał do jabłuszka i wczoraj zjadł, teraz czekam tak z 5-6 dni i dam marcheweczkę, jak czytałyście to dziewczyny już podają inne produkty i jest ok
oczywiście konsultacja z pediatrą jak najbardziej wskazana...
E
Ewcia_822
Gość
Ja jeszcze nic nie daję małemu i wydaje mi się że jeszcze trochę poczekamy.
Dodam że karmienie mamy obecnie mieszane, tak 1-3 razy dziennie dostaje mieszankę, czasami wcale , różnie to u nas jest. Nadal walczymy z cyckiem
Dodam że karmienie mamy obecnie mieszane, tak 1-3 razy dziennie dostaje mieszankę, czasami wcale , różnie to u nas jest. Nadal walczymy z cyckiem
C
claudia4you
Gość
Ja jeszcze nic nie daję małemu i wydaje mi się że jeszcze trochę poczekamy.
jestem najlepszym przykładem że warto walczyć o cyca :-)
walcz też ;-)
reklama
Malutka...
Fanka BB :)
eti82- tak więc jesteśmy po lekarzu i na razie mamy się wstrzymać z wprowadzaniem pokarmów, jedynie zaczynamy wprowadzać soczek jabłkowy, a jak skończy 4 miesiące to resztę. Więc narazie zostaniemy przy soczku