reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozszerzamy dietę dziecka czyli: co, kiedy, ile i jak...

Klarcia była u babci i jadła sobie z ogródka malinki, porzeczki i borówki. Morele i banana zjada w całości, albo kroję na małe kawałeczki i podaję łyżeczką. Banana nawet kroić nie trzeba. na spacerze wygodnie go podawać :) Moja duża dziewczyna nie przepada za papkami. Jak czasem daję słoiczek, to żeby lepiej jadła wkruszam duże kawałki biszkopta. Jej ulubiona przekąska, to teraz wafle ryżowe :D

reklama
ariska - ja daję owoce w słoiczkach też, dzięki za info odnośnie słoiczków rossmanowskich, muszę jutro kupić bo te bobovity są po 2,49 wiec wydatek spory a słoiczek mały:(

ariska, Tośka tą kaszkę waniliową UWIELBIA :D A dzisiaj jadła tą kaszkę bananowo-czekoladową, to buzia jej się nie zamykała :D I w Rossmannie mają jeszcze pyszny grysik o smaku herbatników, po 8mscu, zajadała się aż miło :) W ogóle Rossmann ma smaczne te rzeczy dla dzieci :)

Dzięki dziewczyny za info, pędzę jutro do rossmana, pokupuję trochę Maciulkowi:)
Tylko teraz przez tą wysypkę nie mogę żadnych innowacji żywieniowych mu robić, ale już dziś wieczorem dużo lepiej wiec myslę że mu zejdzie za kilka dni:)

Mój jest na etapie jedzenie jednego deserku - jabłuszko ze słodką marchewką Bobovity - nic innego nie ruszy, tzn posmakuje, krzywi się i pluje na wszystkie strony... Tylko ten jeden słoiczek mu podchodzi...

reklama
Ja dałam dziś Małej jabłko w rączkę. Nawet ugryzła, tylko potem nie wiedziała co zrobić z tym kawałkiem w buźce no i go zwymiotowała. U nas chyba jeszcze za wcześnie na takie jedzonko. Ale chrupki kukurydziane zajada ze smakiem. Cała się przy tym upaprze :-D a Wy jakoś uczyłyście dzieciaczki gryzienia? zupki blenderuję na jednolita gładką papkę. Może muszę już większe kawałki zostawiać żeby nauczyła się gryźć?

Do góry