reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Rozszerzamy dietę dziecka czyli: co, kiedy, ile i jak...

Klarcia była u babci i jadła sobie z ogródka malinki, porzeczki i borówki. Morele i banana zjada w całości, albo kroję na małe kawałeczki i podaję łyżeczką. Banana nawet kroić nie trzeba. na spacerze wygodnie go podawać :) Moja duża dziewczyna nie przepada za papkami. Jak czasem daję słoiczek, to żeby lepiej jadła wkruszam duże kawałki biszkopta. Jej ulubiona przekąska, to teraz wafle ryżowe :D

reklama
ariska - ja daję owoce w słoiczkach też, dzięki za info odnośnie słoiczków rossmanowskich, muszę jutro kupić bo te bobovity są po 2,49 wiec wydatek spory a słoiczek mały:(

ariska, Tośka tą kaszkę waniliową UWIELBIA :D A dzisiaj jadła tą kaszkę bananowo-czekoladową, to buzia jej się nie zamykała :D I w Rossmannie mają jeszcze pyszny grysik o smaku herbatników, po 8mscu, zajadała się aż miło :) W ogóle Rossmann ma smaczne te rzeczy dla dzieci :)

Dzięki dziewczyny za info, pędzę jutro do rossmana, pokupuję trochę Maciulkowi:)
Tylko teraz przez tą wysypkę nie mogę żadnych innowacji żywieniowych mu robić, ale już dziś wieczorem dużo lepiej wiec myslę że mu zejdzie za kilka dni:)

Mój jest na etapie jedzenie jednego deserku - jabłuszko ze słodką marchewką Bobovity - nic innego nie ruszy, tzn posmakuje, krzywi się i pluje na wszystkie strony... Tylko ten jeden słoiczek mu podchodzi...

reklama
Ja dałam dziś Małej jabłko w rączkę. Nawet ugryzła, tylko potem nie wiedziała co zrobić z tym kawałkiem w buźce no i go zwymiotowała. U nas chyba jeszcze za wcześnie na takie jedzonko. Ale chrupki kukurydziane zajada ze smakiem. Cała się przy tym upaprze :-D a Wy jakoś uczyłyście dzieciaczki gryzienia? zupki blenderuję na jednolita gładką papkę. Może muszę już większe kawałki zostawiać żeby nauczyła się gryźć?

Do góry