reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozszerzamy dietę dziecka czyli: co, kiedy, ile i jak...

No widzisz demgale mój ma tyle lat co Twój najstarszy synek to ja totalnie wszystko pozapominałam:) W dodatku starszego krócej karmiłam piersią więc jemu dużo wcześniej wprowadzałam kleiki, kaszki, zupki itd.
Kurcze dziewczyny aż mi głupio przy Was, to może w końcu i ja coś pogotuję dla malucha:)

reklama
A powiedzcie czy jak moja Klara zjada na razie niecałe pół słoiczka zupki, to w tym ma być ta łyżeczka kaszy manny, czy na całą zupkę i wtedy to ma na dwa dni?

Maja już zaczyyna jeść jabłko. Najpierw dostała Hipp, później Gerber, a dzisiaj ugotowałam sama i najlepiej jej smakuje. Jak sama spróbowałam to faktycznie ma smak jabłka, a te przecierki to takie dziwne są...przynajmniej dla mnie;)

a my dajemy tylko sloiczki bo nasza pani alergolog powiedziala ze to najzdrowsza zywnosc jaka mozna zaserwowac dziecku, zwlaszcza alergikowi jak mojemu. my narazie jemy jabluszko i marchewke z ziemniaczkiem. Za kilka dni sprobujemy zupki jarzynowej i moze winogronka.

moncia - jak dajesz ziemniaczka z marchewka to tak jakbyś zupkę jarzynową dawała:)

My od 1 czerwca jemy zupki ze słoiczków, a dziś pierwszy raz ja gotuję, wlałam troszkę wody do garnka, wrzuciłam dwa maleńkie nowe ziemniaczki, jedną marchewkę, wsypałam koperku i łyżkę masła:) czy jeszcze cos dodać jak na pierwszą gotowaną przeze mnie zupkę?

Blondi - kaszkę mannę dodaj :) Ja na początku tak robiłam a potem dodawałam po 1 składniku dodatkowo i tak była szpinakowa, brokułowa, kalafiorowa, cukiniowa, groszkowa, fasolowa no i teraz muszę gdzieś kupić buraczka albo botwinkę i z jabłkiem też trzeba zrobić jak pisała Damqelle :)

reklama
Tak gęsty swoją drogą, ale mój był za gęsty w porównaniu do słoiczków:) Macieja bolał dziś brzuszek musiałam podać infacol, zobaczymy jak noc będzie wyglądała... jutro wracam do kupnych słoiczków a dopiero za kilka dni znów ugotuje coś bo musi się żołądeczek przyzwyczaić, po słoiczkowych zupkach nic mu nie jest:)

Do góry