reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Rozszerzamy dietę dziecka czyli: co, kiedy, ile i jak...

No widzisz demgale mój ma tyle lat co Twój najstarszy synek to ja totalnie wszystko pozapominałam:) W dodatku starszego krócej karmiłam piersią więc jemu dużo wcześniej wprowadzałam kleiki, kaszki, zupki itd.
Kurcze dziewczyny aż mi głupio przy Was, to może w końcu i ja coś pogotuję dla malucha:)

reklama
A powiedzcie czy jak moja Klara zjada na razie niecałe pół słoiczka zupki, to w tym ma być ta łyżeczka kaszy manny, czy na całą zupkę i wtedy to ma na dwa dni?

Maja już zaczyyna jeść jabłko. Najpierw dostała Hipp, później Gerber, a dzisiaj ugotowałam sama i najlepiej jej smakuje. Jak sama spróbowałam to faktycznie ma smak jabłka, a te przecierki to takie dziwne są...przynajmniej dla mnie;)

a my dajemy tylko sloiczki bo nasza pani alergolog powiedziala ze to najzdrowsza zywnosc jaka mozna zaserwowac dziecku, zwlaszcza alergikowi jak mojemu. my narazie jemy jabluszko i marchewke z ziemniaczkiem. Za kilka dni sprobujemy zupki jarzynowej i moze winogronka.

moncia - jak dajesz ziemniaczka z marchewka to tak jakbyś zupkę jarzynową dawała:)

My od 1 czerwca jemy zupki ze słoiczków, a dziś pierwszy raz ja gotuję, wlałam troszkę wody do garnka, wrzuciłam dwa maleńkie nowe ziemniaczki, jedną marchewkę, wsypałam koperku i łyżkę masła:) czy jeszcze cos dodać jak na pierwszą gotowaną przeze mnie zupkę?

Blondi - kaszkę mannę dodaj :) Ja na początku tak robiłam a potem dodawałam po 1 składniku dodatkowo i tak była szpinakowa, brokułowa, kalafiorowa, cukiniowa, groszkowa, fasolowa no i teraz muszę gdzieś kupić buraczka albo botwinkę i z jabłkiem też trzeba zrobić jak pisała Damqelle :)

reklama
Tak gęsty swoją drogą, ale mój był za gęsty w porównaniu do słoiczków:) Macieja bolał dziś brzuszek musiałam podać infacol, zobaczymy jak noc będzie wyglądała... jutro wracam do kupnych słoiczków a dopiero za kilka dni znów ugotuje coś bo musi się żołądeczek przyzwyczaić, po słoiczkowych zupkach nic mu nie jest:)

Do góry