reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozstępy...

Dzisiaj w rozmowach w toku beda o rozstepach gadac;-)
W ddtvn pokazywali zajawke..kobita miala rozstepy,ale jakie:szok:masakra
Na szczescie ja nie mam wcale...ufff,co za ulga;-)

reklama
A coz to za magiczny balsam??;-)
Ponoc bardzo ciezko sie rozstepow pozbyc...
Pytam dla siostry...;-)Bidulka smaruje sie czym popadnie a rozstepy jak byly tak sa.

ogladałam rozmowy w toku i sie przeraziłam, faktycznie macie taka obwisłą skórę po porodzie? Jeśli tak to ona znika po jakimś czasie czy zostaje już na zawsze? Przeraziło mnie to , nie powinni puszczać takich programów w telewizji...nabawić sie mozna nerwicy przez to : P

MADZIA 18- w dzien po porodzie brzuch jest ciagle jak w 7 miesiacu ciazy- przynajmniej u mnie tak bylo- tyle ze miekki, macica sie kurczy conajmniej 4 tygoodnie i pozniej zostaje taka opona brzuszna, ale bynajmniej ona nie zwisa:blink:
ja mialam zawsze raczej plaski brzuch wiec mi to przeszkadza, i niestety sama nie zniknie - trzeba brzuszki porobic
rozstepow na brzuchu nie mam
za to na piersiach tak- ale o 2 rozmiary mi sie powiekszyly:eek:

Gdybym nie byla po ciazy ogladajac dzisiejsze rozmowy w toku to bym sie tez przerazila...
Ale to nie jest tak,ze kazda kobiete dopadna rozstepy...ja akurat ich nie mam.
To zalezy od wielu czynnikow.Ta szczupla dziewczyna ze zwisajaca skora to wystarczy ze pocwiczy i skora jej sie troche wciagnie...
Mam kolezanke,ktora przed ciazy byla bardzo szczupla a przytyla w ciazy 40 kg.:szok: zalamala sie dziewczyna...z rozstepami sie pogodzila ale z tym zwisem:-Dze tak to nazwe nie,cwiczyla ostro i troche sie wciagnal.
Ja nie mam ani wiszacej skory ani jednego rozstepu....wiec nie dygaj madzia18;-)

ja mialam zawsze raczej plaski brzuch wiec mi to przeszkadza, i niestety sama nie zniknie - trzeba brzuszki porobic
rozstepow na brzuchu nie mam
za to na piersiach tak- ale o 2 rozmiary mi sie powiekszyly:eek:
Madzia18 mam dokładnie tak samo jak Mewa; dopiero teraz, przy 3 miesiącu PO, brzuch w zasadzie wygląda już normalnie (czyli jak kiedyś), jedynie mięśnie są leniwe i trzeba by je było ciut podrasować;-) ale oponki czy zwisającego fałdu nie ma; a te na biuście są ledwo widoczne (ja je widzę, mąż nie), więc snu z powiek mi nie spędzają; zaskakujące byly natomiast dla mnie rozstępy na pupie - nie zdawałam sobie sprawy, że jednak mi urosła w ciąży:))) chyba zacznę wsmarowywać ten balsam z dax cosmetics, bo chyba kiedyś kupiłam i powinien gdzieś być;
widok brzuchów tych dziewczyn -w rozmowach w toku- faktycznie był przerażający; gdybym była teraz w ciąży chyba bym wpadła w lekką panikę;

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry