reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozstępy...

ANET ale wredoty Cię nawiedzają! Kurcze jak można tak powiedzieć kobiecie niecały miesiąc po porodzie?:szok: A patelnią przez łeb takich;-);-)
U mnie rozstępów naszczęście jakiś strasznych nie ma - 3 czy 4 na biodrach ale brzuch to po prostu galareta :-( W biodrach ładnie mi zeszło i teoretycznie wchodzę w spodnie z przed ciąży ale przez ten bebzon się nie dopinam :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: nie pamiętam ile po Anieli mi "znikał"

reklama
mnie ta sflaczala skorka zrobila sie juz napieta-ale brzuchol jak w 5 miesiacu ciazy mam hehe:-Di szczerze to tylko jedna moja kolerzanka powiedziala mi ze przecierz brzuszek rosl przez 9 mcy to niby jak ma zejsc ot tak sobie?? wiekszosc tego nie rozumie (szczegolnie tych ktore nie maja dzieci) ze to czasem nie takie latwe wrocic do formy z przed porodu-i ze tak od razu nie mozna cwiczyc i trzeba sie oszczedzac:zawstydzona/y::wściekła/y:i jak nie iwedza to beda tak glupio gadac-mnie sie tez zdarza slyszec podobne komentarze.

To mnie jeszcze zadna kolezanka nie powiedziala tego wprost, ale widze ich wzrok, a znam je dobrze i wiem co sobie mysla: "ojej biedna Ania, nadal taka gruba a brzuch jaki wielki...". Strasznie to wkurzajace! A nie chce mi sie kazdej po kolei tlumaczyc ze 3 tygodnie po porodzie brzuch jest i dlugo bedzie, a tluszcz z ud i tylka nie zostaje na porodowce!!:wściekła/y:
Moja mama stwierdzila ze i tak naprawde szybko brzuch mi znika i ladnie sie wciaga, a sama urodzila 4 dzieci i wiele widziala, wiec jej wierze i nie bede sie przejmowac kolezankami.
Jedna sie mnie zapytala kiedy mielismy pierwszy seks po porodzie, to jej musialam tlumaczyc co to jest polog i jak wyglada sytuacja w srodku mojego ciala i dlaczego seks jest zabroniony. To zrobila wielkie oczy i jeszcze bardziej zaczela sie nade mną użalać! No szlag mnie trafił normalnie! :wściekła/y:

mi niby większość brzuszka się wchłonęła, ale nadal mam wokół pępka takie nagromadzenie tłuszczyku; no i poszerzyłam się chyba jednak w biodrach, bo spodnie sprzed ciąży wciągam do połowy dupska, a potem już się nie da; nosiłam rozmiar 34/36, teraz już chyba do niego nie wrócę jednak;
czekają mnie zakupy...

Jedna sie mnie zapytala kiedy mielismy pierwszy seks po porodzie, to jej musialam tlumaczyc co to jest polog i jak wyglada sytuacja w srodku mojego ciala i dlaczego seks jest zabroniony. To zrobila wielkie oczy i jeszcze bardziej zaczela sie nade mną użalać! No szlag mnie trafił normalnie! :wściekła/y:
Manija to jesli ty to umiesz ładnie tłumaczyć to napisz mi dlaczego nie wolno - bo mój mężu jakis nie kumaty jest i mam juz dosc tłumaczenia ciągle od nowa:rofl2:Ten facet mówi ze jak babka chce to juz 2 dni po porodzie można:-Djak ktos umie wytłumaczyc po medycznemu dlaczego nie - to piszcie:-p

malbertka - niech sobie chłop spróbuje wyobrazić, że właśnie przepychał arbuza np. przez odbyt - i niech pomyśli jak nadwerężone jest to wszystko w związku z tym...
mojemu się aż tak nie spieszy, grzecznie czeka do wizyty;-) ale te obecnie pełniejsze kształty go podkręcają:tak:

My tez grzecznie czekamy do wizyty u gina:),a potem......WRRRRRRAUUUUU.....Ziemia sie chyba zatrzęsie!!;-)....

Ja tez mam wrazenie,ze sie w biodrach rozjechalam;-). Niby nie mam tluszczyku,wszystko zeszlo ladnie,a spodni wciągnąc nie moglam tych z przed ciąży...Ale zrobie jeszcze jedno podejscie do nich bo ostatni raz mierzylam je 3tyg temu. Ale szczerze mowiac to az sie boje probowac. Lepiej zyc w blogiej nieswiadomosci. ]

Zaczelam juz cwiczyc na silowni( aeroby i troche na rece i nogi),na razie co drugi dzień chodze razem z Natalką. NAti slodko spi podczas mojego treningu,a ja sie poce i potem moge juz gory przenosic;).

OKi spadam na spacerek z Niunią, Buźki:)

ANET ale wredoty Cię nawiedzają! Kurcze jak można tak powiedzieć kobiecie niecały miesiąc po porodzie?:szok: A patelnią przez łeb takich;-);-)
U mnie rozstępów naszczęście jakiś strasznych nie ma - 3 czy 4 na biodrach ale brzuch to po prostu galareta :-( W biodrach ładnie mi zeszło i teoretycznie wchodzę w spodnie z przed ciąży ale przez ten bebzon się nie dopinam :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: nie pamiętam ile po Anieli mi "znikał"

Mju,ja tez sie juz mieszcze w spodnie sprzed ciazy,ale tez w pasie sie nie dopinam,tylko jedne dzinsy sie zapiely,ale to jakies bardzi elastyczne sa...he,he.....
Chyba sie w taka wielka patelnie musze zaopatrzyc specjalna dla odwiedzajacych...hi,hi....to i teraz recznie bede tlumaczyc....:-D:-D:-D

To mnie jeszcze zadna kolezanka nie powiedziala tego wprost, ale widze ich wzrok, a znam je dobrze i wiem co sobie mysla: "ojej biedna Ania, nadal taka gruba a brzuch jaki wielki...". Strasznie to wkurzajace! A nie chce mi sie kazdej po kolei tlumaczyc ze 3 tygodnie po porodzie brzuch jest i dlugo bedzie, a tluszcz z ud i tylka nie zostaje na porodowce!!:wściekła/y:
Moja mama stwierdzila ze i tak naprawde szybko brzuch mi znika i ladnie sie wciaga, a sama urodzila 4 dzieci i wiele widziala, wiec jej wierze i nie bede sie przejmowac kolezankami.

No wlasnie,niektore kobietki te co nie rodzily to chyba pojecia nie maja o tych sprawach,co do sexu po porodzie....no i mnie czasem pytaja ile porod trwal,to mowie ze ponad 4 godz...a one oczy wybaluszaja ze tak dlugo :szok:...no rece opadaja,przeciez to nie pierdniecie,no i mowie ze i tak krodko rodzilam,a co maja powiedziec te co sie mecza po 12 godz?

Manija to jesli ty to umiesz ładnie tłumaczyć to napisz mi dlaczego nie wolno - bo mój mężu jakis nie kumaty jest i mam juz dosc tłumaczenia ciągle od nowa:rofl2:Ten facet mówi ze jak babka chce to juz 2 dni po porodzie można:-Djak ktos umie wytłumaczyc po medycznemu dlaczego nie - to piszcie:-p

Malbertka,dobre,dobre.....moj jeszcze dzielnie sie trzyma...he,he,ale jak pojde do gina na wizyte to spytam o jakies tabletki anty. ,mozna chyba brac jakies jak sie karmi?

dziewczyny, skoro takie głupoty ludziska gadają i potrafią pytać o takie rzeczy, to powiedzcie, że na razie nie są dla Was rozmówcami w tym temacie, i że pogadacie za jakiś czas, jak będą to miały/mieli za sobą... brrrr, ale mnie drażnią tacy ludzie:wściekła/y:

a moje rozstępy na pupie wyglądają jak tatuaż, w taki ładny wzorek się ułożyły:-D

reklama
Do góry