reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Rozstępy...

Ja temat wygladu i brzucha po ciazy omijam szerokim lukiem i juz sie cieszylam ze nikt tego tematu nie odwiedza ale jak go podbilyscie to sie wypowiem krotko, zwiezle i na temat... KATASTROFA!!!!!:wściekła/y: :angry::crazy::growl::ninja2::no2:

Ostatnia edycja:
reklama
to ja jeszcze dokończę myśl z rana...
Po Julce długo nie mogłam się przyzwyczaić do mojego "nowego" ciała...Może dlatego że rozstępy wyszły mi dopiero w 9 miesiącu, po tym jak mi brzuch opadł i wtedy tez dostrzegłam ogrom tego paskudztwa na udach, boczkach, cyckach...Pamiętam jak kilka dni po porodzie chciałam iść do sklepu i ubrałam się w ciuszki w których w ciąży czułam się jak sex bomba i zobaczyłam się w lustrze...jak mi się wszystko rozlewa...aż się rozpłakałam...Ale jakoś z czasem to zaakceptowałam, może pomogło mi to że mężowi moja nowa skóra absolutnie nie przeszkadzała (do dziś muszę wymyślać coraz to nowsze wymówki od seksu mimo że był przy dwóch porodach:rofl2::rofl2:). A po Jaśku nic nowego mi nie wyszło (bo niby gdzie, na nosie??) i teraz te stare rozstępy są już blade i jakoś przez te lata się do nich przyzwyczaiłam:sorry: brzuch zawsze miałam taką piłeczkę więc mi to nie przeszkadza ale kolczyka do pępka z powrotem już na pewno nie włożę:rofl2:

Olenka Ty chyba przesadzasz;-) na zdjeciach jestes fajna ,szczupla,mloda;-) laska...co maja powiedziec te,ktorym 20 kg. po ciazy zostalo?
Ja? Moje cialo jest takie samo jak przed ciaza...gdybym weidera nie przerwala(bo niestety ale 16 powtorzen 3 razy dziennie to ponad moje sily...tymbardziej,ze noce mam nieprzespane i nic mi sie nie chce w zwiazku z tym)to bym brzuch miala nawet lepszy niz przed ciaza...
Ja nie wiem jak to sie stalo,ale nie mam ani jednego rozstepu...nie wiem czemu to zawdzieczam...chyba genom-starszym trza podziekowac hehe

Ale moja znajoma to tak jak ta z tego wywiadu z linka...dziewczyna wazyla 50 kilo i w ciazy przytyla 40 :szok: Zalamala sie dziewczyna...ale silna z niej babka,wiec sie pogodzila ze swoim wygladem...jak pokazala mi swoj brzuch to...moj w porownaniu z jej-cud,miod i orzeszki.

Ja sie tez z moimi rozstepami pogodzilam,no bo co mi pozostalo,nie znikna przeciez....skóra na brzychu pomarszczona,ja to mowie ze wyglada moj brzusio jak ciasto drozdzowe...he,he:laugh2:...ale co tam,najwazniejsze zeby dzieciaki zdrowe,a jak pisala ktoras,kolczyka do pepka nie zaloze ...no bo i przepukline pepkowa mam jeszcze na dokladke:-p

Wiesz mi nie chodzi tutaj o nadwage bo tego nie mam ale ROZTEPY!!! Sa wszedzie:szok: A do tego zwisajacy fald skory na brzuchu i celulitis:wściekła/y:

A no tak...to watek ''rozstepy'' a nie ''waga sprzed i po ciazy'' ;-)
Olenka co by Ci poradzic...zajdz szybko w druga ciaze,to nie bedzie faldu wiszacej skory;-)

KURCZE Dziewczyny!

Patrzcie media, dzisiejsze społęczeństwo( w duzej mierze faceci!!!) z nami robią. Chodzimy 9 miesiecy w ciąży,rodzimy dzieci-to normalne,że nasze ciała,figura się zmieniają!!! Nikt nie ma prawa wymagac od nas figury nastolatki: jędrne piersi,płaski brzuszek,zero rozstępów...po takich doświadczeniach! to okrutne i paskudne,że kilka miesiące po tak trudnym przeżyciu ( zwłąszcza dla naszych ciał,nie wspominając o psychice),jakim jest ciaża i poród, wymaga się od nas takich rzeczy! My sie mamy skupiac na naszych dzieciach, anie na tym,że gdzieś nasze ciało nie jest doskonałe. To paradoks w gruncie rzeczy,bo ono jest doskonałe! W końcu tyle zniosło przez okres ciąży sam poród!! wlaśnie jest doskonałe!!! Ja nie mowie o tym,ze po porodzie kobieta ma przestać dbać o siebie,chodzić w szlafroku i wałkach na glowie! Nie,nie nie!!! Poćwiczyć troche-tez jak najbardziej-to w końcu zdrowe! Ale bez katowania,tortur, To wszystko ma byc przyjemne. A to,że po naszych ciałach widać,ze jesteśmy mamami- to tylkko powód do DUMY,DUMY i jeszcze raz DUMY!!! Nie dajmy sobie wmówić nic innego!!!!

Całuje Was mocno:)

reklama
Do góry