reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozstępy - jak zapobiegać, jak się pozbyć

Witam,

ja przez całą ciążę używałam kremu przeciw rozstępom Mustela. Wg. mnie rewelacja. Pojawiły się dosłownie dwa niewielkie rozstępy, które są w zasadzie niewidoczne ( ja oczywiście je widzę - mąż nie ;-) ).

Pozdrawiam

reklama
Czy kto kolwiek mogl by mi co kolwiek doradzic, czytalam wasze wszystkie powyzsze wypowiedzi, kilka z wymienionych kremow kupilam i uzywalam od pierwszego miesiaca ciazy, rano i wieczorem ( od pierwszego poniewaz moja skora strasznie reaguje na rozciaganie) w wieku nastoletnim pupa mi urosla dosc szybko i cala mam pocharatana taka w biale paski :wściekła/y: wiec z brzuszkiem chcialam byc przygotowana lepiej , no i teraz mamy 5 miesiac niby wszystko ok ale po bokach (nie na brzuchu)na okolo wysokosci od pepka w dol juz mi sie robia czerwone brzydkie rozstepy, no co ja mam teraz robic ?:-( czy naprawde jest cos zeby je zlikwidowac albo chociaz zmniejszyc we wczesnym stadium?

Odpowiedź brzmi NIE.
Nie jest udowodnione, że jakiekolwiek kremy zapobiegają rozstępom.
Mogą zwiększyć elastyczność skóry, ale i to nie daje gwarancji.

Ja używam Mustelli i póki co nie mam ani jednego rozstu, ale nie wiem czy to zasługa kremu.....
Bardzo możliwe, że jak bym go nie używała to też bym nic nie miała :dry:
Ponoć jest możliwe usuwanie rozstępów laserowo.
Są też jakieś kremy na rozstępy, ale one tylko wybuelają te czerwone pręgi.
Całkowicie się ich nie pozbędziesz.

W ostatnim numerze M jak Mama przeczytałam, że kobita nabawiła się rozstępów w 8 mies pomimo używania przez całą ciążę kremów zapobiegających. Użyła zwykłej maści ochronnej z wit A z apteki za śmieszne pieniadze. Rozstępy istniejące rozjaśniły się i nie pojawiły kolejne... hmmm co o tym myślicie? Stosowała któraś? może wypróbuję?

W ostatnim numerze M jak Mama przeczytałam, że kobita nabawiła się rozstępów w 8 mies pomimo używania przez całą ciążę kremów zapobiegających. Użyła zwykłej maści ochronnej z wit A z apteki za śmieszne pieniadze. Rozstępy istniejące rozjaśniły się i nie pojawiły kolejne... hmmm co o tym myślicie? Stosowała któraś? może wypróbuję?
ja słyszałam o kremie noscar czy jakoś tak ponoć drogawy ale dobry, ale już na stare rozstępy

Wiem, że witamina A nie jest zalecana w ciąży, ale nie wiem czy tyczy się to też środków stosowanych zewnęrzenie czy tylko tego co spożywamy:confused:

Wiem, że witamina A nie jest zalecana w ciąży, ale nie wiem czy tyczy się to też środków stosowanych zewnęrzenie czy tylko tego co spożywamy:confused:
a co z pastą do zębów? ja używam niemieckiej- Aronal i tam jest napisane ze zawiera witaminę A. pasty tej używam tylko rano, bo wieczorem elmex :-)

Kurde nie wiem:sorry2:
Prawdę mówiąc zignorowałam trochę tamt i niedoczytałam dlaczego witamina A nie jest zalecana z zbyt dużych ilościach.....
Musiałabyś poczytać w necie.
Nie chcę nikogo wprowadzić w błąd;-)

Kurde nie wiem:sorry2:
Prawdę mówiąc zignorowałam trochę tamt i niedoczytałam dlaczego witamina A nie jest zalecana z zbyt dużych ilościach.....
Musiałabyś poczytać w necie.
Nie chcę nikogo wprowadzić w błąd;-)
z tego co ja się orientuję to po prostu dlatego ze t witamina nie jest zbyt szybko wydalana z organizmu, ale myjąc zębów nie połykam pasty :-)

reklama
Możliwe.....;-)
Tak jak pisałam coś mi dzwoni z tą witaminą A, ale nie wiem dokladnie co.....

A rozstępy to kompletna porażka.
W ciąży jestś 9 miesięcy, a bujasz się z bliznami przez resztę życia.......:wściekła/y::wściekła/y:
Modlę się, żeby mi jednak nic nie wiskoczyło:sorry:

Do góry