reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozstępy - jak zapobiegać, jak się pozbyć

Witam
Ja przez całą ciąże używałam Kremu na rozstępy Pharmaceris,z kwasem foliowym.Na brzuchu i piersiach nie mam rozstępów,także krem rewelacyjny.Szkoda tylko,że nie zadbałam żeby na tyłku sie też nie pojawiły..... no cóż
A co do pasów to są np w aptece,ostatnio nawet byłam i pytałam

reklama
eva6 ....trzecia ciaza ....w pierwszej mialam troche roztepow bo jakos zapozno domnie dotarlo o tym ze trzeba sie smarowac...pozzatym wtedy przytyłam prawie 20 kg:zawstydzona/y:
w drugiej juz sie smarowalam i w miejscu tych starych co sie pokazalo,ale nie durzo.....wtedy przytyłam niecale 7 kg,a teraz .......pojedyncze napewno juz sa...ale niemam wcale na brzuchu...ja mam pobokach ....teraz dopiero 4,5 kg przytyłam...

Ja stosuję oliwkę pod prysznicem i 'mama perfecta' po wyjściu. Z tym, że ja generalnie mam sucha skórę i wrażliwą i od zawsze się smarowałam.
Ostatni uslyszałam, że kremy kremami, a nic tak nie pomoże jak dobre nawodnienie organizmu. Woda! i skóra jest nawilżona.

Ja stosuję oliwkę pod prysznicem i 'mama perfecta' po wyjściu. Z tym, że ja generalnie mam sucha skórę i wrażliwą i od zawsze się smarowałam.
Ostatni uslyszałam, że kremy kremami, a nic tak nie pomoże jak dobre nawodnienie organizmu. Woda! i skóra jest nawilżona.

jak oliwkę pod prysznicem??
myjesz się nią jak zelem pod prysznic? bo ja zawsze używam po kąpieli na osusozną skórę, a gdzies właśnie się natknęłam że stosuje się na wilgotną, a wręcz mokrą i teraz nie wiem...

dzięki za info :) oj to chyba zostanę przy Musteli. teraz niektóre zapachy kosmetyków okropnie mnie drażnią, to może lepiej nie będę ryzykować.

kochane a czy Was piekły rozstępy,mnie trochę pieką,mam takie odczucie szczypania...nie wiem jak to dokładnie określić,za prawie 3 tygodnie TP a ja już mam ochotę drapać je papierem ściernym czasami :-D a po kąpieli w ciepłej wodzie odczuwam szczypanie...dziwne uczucie...

mi tam sama oliwka wystarczyla:tak: ani jednego roztepu:-D tylko smarowalam nia w "wiekszej" ilosci zeby jak najwiecej sie wchlonelo

a mi nagle wyskoczyły,bo maluch nabrał dużego rozpędu w przybieraniu na wadze i w rosnięciu.Brzusio tez mi późno się pokazał,ale od 14 tygodnia używałam kremu z gerbera,bo moja siostra była bardzo z niego zadowolona :tak: a ja już ładuje na brzuchol kremy i i nne balsamy by jak najbardziej nawilżyć skóre.

Metki które miałam w bluzkach na wysokości brzucha powycinałam,bo drażniły mnie do tego stopnia ze mogłam się tylko i wyłącznie drapać hehe

reklama
Do góry