frez.ja1987
Fanka BB :)
No miałam już nic nie pisać, ale nie mogę. Oczekiwałaś rad i pomysłów? A wg Ciebie propozycja wyprowadzki, propozycja udania się do domu samotnej matki, propozycja poproszenia o pomoc sąsiadów, czy nie pakowania się w koszty jakie niesie za sobą kupon grata to jest cholera co? Bo chyba właśnie rady.Czy ja napisałam ze chce żeby samo się zrobiło ? Jjeu to ze akurat nie chce prosić o pomoc każdego napotkanego człowieka mi na drodze nie znaczy ze nie chce nic z tym zrobić .Zreszta to wy mnie hejtujecie za każde rozwiązanie o jakim pomyśle bo według was nie mogę sama działać i nawet głupiego samochodu kupić bo już jest zle .To powiedz mi skoro nie mogę kupić według was nawet jakiegoś samochodu bo już jestem nieodpowiedzialna to co to za rady ?wydaje mi się ze jedyne czego oczekujecie to to ze będę się szwendac po sąsiadach i opiekach społecznych żeby coś zrobić dalej a tak naprawdę ani opieki ani sąsiedzi nie kupią za mnie wyprawki ,ani samochodu ani za mnie nie zdecydują !wsciekacie się bo uważam ze są jednak lepsze rozwiązania niż zebranie o pomoc .gdybym wiedziała ze nie mam żadnej innej możliwości to faktycznie nie miałabym wyboru jak tylko to ..ale jeśli wiem ze wyrobie sie w czasie z kupnem samochodu ,zwłaszcza ze partner zaczął pracować to o co wam chodzi ?oczekiwalam rad ,nie pouczania .oczekiwałam wielu różnych pomysłów a nie ciagle kręcenie jednego w kółko .wiec albo oddam dziecko ,albo ułożę sobie życie z partnerem po porodzie znajdę prace i później będzie trochę łatwiej .już teraz bardzo chętnie bym pracowała bo uwielbiam prace ale niestety nie mogę .
Współczułam ci, ale ty tak kręcisz, że aż się człowiekowi odechciewa. Piszesz, że nie chcesz korzystać z pomocy mopsu i jednocześnie, że nie masz jak tam dojechać. Że musisz dojeżdżać do banku i urzędów, tylko nie wiadomo po co. Nie wspomnę o możliwości załatwiania elektronicznie.
Ogarnęli po swojemu, ale nie szukali pomocy na forum. Czujesz różnice? Skoro wiesz najlepiej co masz zrobić po co wgl ten post?Ale chyba ogarneliscie po swojemu i nikt się nie czepiał ze akurat nie słuchacie jego rad ?