reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozmowy o wszystkim i niczym

A ja chyba świruje . 18 dc i brzuch zaczął mnie cmic na okres , we wcześniejszych ciążach tez tak miałam krótko po owu . I jak ja mam wytrzymać do 16.10? Chyba zwariuje

reklama
A masz miejsce w mieszkaniu żeby go trzymać? [emoji16] Bo to o to się chyba zawsze toczy rozgrywka No nie licząc tego pitu 0 to mam niecałe 200 zł mniej niż na poprzedniej wypłacie, bo podwyżkę miałam dopiero wiosną, a i w ciągu tego roku kilka l4 wleciało [emoji849] więc ta średnia za dobrze nie wyszła. Chociaż to i tak super jak za siedzenie w domu [emoji23]Ja też się raz wkurzyłam, bo mieliśmy mieć super ubezpieczenie z assistance, a jak przyszło co do czego i opona nam poszła na autostradzie to i tak musieliśmy płacić za przyjazd pomocy... Kiedy testujesz pierwszy raz? [emoji4]
No właśnie nie wiem, dzisiaj mi pokazuje 7 dni do @. Więc zrobię test jutro.. dzień przerwy i znowu [emoji14] chyba, że nie wytrzymam i będę robić codziennie [emoji23]

Dziś kolejna wizyta u dr niestety że złymi wiesciami
Badania hormonalne rozwalone w każdą stronę, progesteron za niski
Prolaktyna za duża
Kortyzol za duży
Miesniak spory
Paskudna blizna po cesarkach - defekt z spora loza może być bardzo problematyczna jeśli dojdzie do zagnierzdzenia w tym miescu
Po owulacji płyn za macica z przetrwałych jajeczek
@okres mam mieć ok 16.10 prawdopodobnie w tym cyklu nic z tego . Mam zrobić kolejne badania i w poniedziałek wrócić . Dr powiedziała że będzie trudno ale będziemy walczyc.

Dziewczyny moje wyniki tsh za nizone a ft4 w górnej granicy normy ale to wiem bo mam hashimoto.
IMG_20191007_164428.jpeg

Niskie TSH może być niedobre . Nadczynność tarczycy wymaga szybkiej interwencji. Endokrynolog kazala mi trzymać tsh w ryzach 2 ni mniej ni więcej przy staraniach
Ale ja się nie staram. A jeśli chodzi o tarczyce to wiem że mam zbyt niskie. W marcu miałam 2.1 a teraz od maja biorę dawkę euthyrox n150 i dostałam skierowanie aby lekarz obniżył dawkę leków

reklama
To należy to sprawdzić. Dawka napewno do zmniejszenia. Teraz dopiero doczytałam Twoja historię.
Tylko u mnie jest problem. Moje tsh nigdy nie stanęło w miejscu. Jak mam za niska dawkę tsh mi rośnie niewyobrazalnie a jak mam za duża dawkę właśnie tak bardzo mi spada. Do mają brałam dawkę 125 na przemian z 150 i miałam wynik 2.1 ale lekarz kazał obniżać bo wtedy się jeszcze starałam no i od maja aż do teraz biorę dawkę 150 i wynik masakryczny. I teraz jak obniża mi dawkę no ze 150 na 100 albo 125 to wynik diametralnie pójdzie w górę. I znowu będę włączyła z obniżeniem go do minimum 2

Do góry