reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Rozmowy o wszystkim i niczym

A leki jakieś dostałaś? Bo może o leki chodzi [emoji848]
IMG_5120.jpg
ten pierwszy to prawie jak "momster" - matka potwór Hahaha. Kojarzy mi sie to z filmem Złe Mamuśki[emoji14]
Pytałam farmaceutki, to powiedziała mi, ze to sterydy no i w ciazy nie bardzo.

A ja chyba świruje . 18 dc i brzuch zaczął mnie cmic na okres , we wcześniejszych ciążach tez tak miałam krótko po owu . I jak ja mam wytrzymać do 16.10? Chyba zwariuje
A moze to wlasnie to?! Trzymam mocno kciuki i tak samo jak Ty czekam na Twoja betę :D

No właśnie nie wiem, dzisiaj mi pokazuje 7 dni do @. Więc zrobię test jutro.. dzień przerwy i znowu [emoji14] chyba, że nie wytrzymam i będę robić codziennie [emoji23]
Trzymam kciuki :D ja ostatnio nie mam powera nawet owulacyjnych testów robic[emoji26]

Dziś kolejna wizyta u dr niestety że złymi wiesciami
Badania hormonalne rozwalone w każdą stronę, progesteron za niski
Prolaktyna za duża
Kortyzol za duży
Miesniak spory
Paskudna blizna po cesarkach - defekt z spora loza może być bardzo problematyczna jeśli dojdzie do zagnierzdzenia w tym miescu
Po owulacji płyn za macica z przetrwałych jajeczek
@okres mam mieć ok 16.10 prawdopodobnie w tym cyklu nic z tego . Mam zrobić kolejne badania i w poniedziałek wrócić . Dr powiedziała że będzie trudno ale będziemy walczyc.
Kurczę, smutno, ze jest tyle spraw niefajnych, ale najwazniejsze ze dr powiedziała, ze będziecie walczyć :) i tego sie trzymaj!

reklama
A ja chyba świruje . 18 dc i brzuch zaczął mnie cmic na okres , we wcześniejszych ciążach tez tak miałam krótko po owu . I jak ja mam wytrzymać do 16.10? Chyba zwariuje
Może to znak [emoji4] czujesz się poza tym jakoś inaczej?
No właśnie nie wiem, dzisiaj mi pokazuje 7 dni do @. Więc zrobię test jutro.. dzień przerwy i znowu [emoji14] chyba, że nie wytrzymam i będę robić codziennie [emoji23]
Ooo szybciutko, nie wiem czy tak szybko testy wykryją, ale trzymam kciuki żebyś zobaczyła dwie kreski jak najszybciej [emoji8]
Dziś kolejna wizyta u dr niestety że złymi wiesciami
Badania hormonalne rozwalone w każdą stronę, progesteron za niski
Prolaktyna za duża
Kortyzol za duży
Miesniak spory
Paskudna blizna po cesarkach - defekt z spora loza może być bardzo problematyczna jeśli dojdzie do zagnierzdzenia w tym miescu
Po owulacji płyn za macica z przetrwałych jajeczek
@okres mam mieć ok 16.10 prawdopodobnie w tym cyklu nic z tego . Mam zrobić kolejne badania i w poniedziałek wrócić . Dr powiedziała że będzie trudno ale będziemy walczyc.
Trudne, ale nie niemozliwe, to najważniejsze [emoji6]
Zobacz załącznik 1031180 ten pierwszy to prawie jak "momster" - matka potwór Hahaha. Kojarzy mi sie to z filmem Złe Mamuśki[emoji14]
Pytałam farmaceutki, to powiedziała mi, ze to sterydy no i w ciazy nie bardzo.

A moze to wlasnie to?! Trzymam mocno kciuki i tak samo jak Ty czekam na Twoja betę :D

Trzymam kciuki :D ja ostatnio nie mam powera nawet owulacyjnych testów robic[emoji26]

Kurczę, smutno, ze jest tyle spraw niefajnych, ale najwazniejsze ze dr powiedziała, ze będziecie walczyć :) i tego sie trzymaj!
Nie mam pojęcia po nazwach co to, ale po tym co powiedziała farmaceutka to wszystko jasne, pytała ze względu na leki, które przepisała [emoji6]

Może to znak [emoji4] czujesz się poza tym jakoś inaczej? Ooo szybciutko, nie wiem czy tak szybko testy wykryją, ale trzymam kciuki żebyś zobaczyła dwie kreski jak najszybciej [emoji8]Trudne, ale nie niemozliwe, to najważniejsze [emoji6]Nie mam pojęcia po nazwach co to, ale po tym co powiedziała farmaceutka to wszystko jasne, pytała ze względu na leki, które przepisała [emoji6]

Dokładnie, na pewno przez to, ale zdziwiło mnie to, ze pytała o ciaze przed osłuchaniem i spirometria, a przecież leki dała dopiero pozniej. Ale moze tylko po moich objawach juz wiedziała, co mi przepisze.

To co teraz mam robic? Nie to, ze mam meza na miejscu i moge na te chwile zajść w ciaze[emoji23] ale moze byc tak, ze na następna owulacje ziomek wpadnie. Chyba sie ewentualnie wstrzymamy do rtg i ustalenia leczenia

Wczesniej bez problemu dodałam zdjęcie, ale to jedno nie chce mi sie dodać :p to za poleceniem @fiddlee zrobiłam screen. Troche sie przeraziłam, gdy zobaczyłam, ile tego jest :p to te testy, o których wczesniej wspomniałam

Zobacz załącznik 1031183

Pamietam, ze jak ja zamawiałam tez taką ilość testów owu z Allegro to przyszło mi to w kopercie takiej bąbelkowej jak list, jak to otworzyłam to wszystkie mi się wysypały bo były luzem wrzucone do tej koperty.. jak je zbierałam z podłogi to tez się nie mogłam nadziwić ile ich jest, wszędzie one były hahaha [emoji3]

Ja dziś rano miałam wizytę u lekarza [emoji6] wszystko jest ok, miałam pierwsze usg przez brzuch [emoji3] maluch ma niecałe 6cm [emoji6] jutro miałam mieć prenatalne ale zrezygnowałam z nich bo to w takiej klinice do której skierowanie dała mi ta lekarka u której byłam raz prywatnie.. a od mojego lekarza tez dostałam skierownie i mam prenatalne w piątek pappa tez kazał zrobic także nie widzę sensu żeby robić to samo dwa razy [emoji5]
@fiddlee @Aneczka85_01 czekam na Wasze testowanie dziewczyny!!!! [emoji3][emoji3] mam ogromną nadzieje, że będą pozytywne wyniki![emoji7]

Hej dziewczyny :)
A ja się wzięłam za sprzątanie garderoby... I chyba poleglam w połowie [emoji23][emoji2368] leżę teraz na łóżku wszędzie są wieszaki i ubrania, mam dość xd
Czekam na coś dobrego do jedzonka bo w domu nic nie ma haha

Pamietam, ze jak ja zamawiałam tez taką ilość testów owu z Allegro to przyszło mi to w kopercie takiej bąbelkowej jak list, jak to otworzyłam to wszystkie mi się wysypały bo były luzem wrzucone do tej koperty.. jak je zbierałam z podłogi to tez się nie mogłam nadziwić ile ich jest, wszędzie one były hahaha [emoji3]

Mi wysłali elegancko w kartoniku :p

Może to znak [emoji4] czujesz się poza tym jakoś inaczej? Ooo szybciutko, nie wiem czy tak szybko testy wykryją, ale trzymam kciuki żebyś zobaczyła dwie kreski jak najszybciej [emoji8]Trudne, ale nie niemozliwe, to najważniejsze [emoji6]Nie mam pojęcia po nazwach co to, ale po tym co powiedziała farmaceutka to wszystko jasne, pytała ze względu na leki, które przepisała [emoji6]

Nie mam podwyższonej temp bo zmierzyłam jak wróciłam z pracy ale czuje się jakby mnie choroba łapała

reklama
Dziewczyny a ja się chyba przeziebilam. Mam trochę katar, kicham a poza tym nic mi jie jest. Pije herbatę z miodem i cytryna. Zimno mi jakoś i czuję się taka osłabiona.

Do góry