reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Rozmowy o wszystkim i niczym

A ja chyba świruje . 18 dc i brzuch zaczął mnie cmic na okres , we wcześniejszych ciążach tez tak miałam krótko po owu . I jak ja mam wytrzymać do 16.10? Chyba zwariuje

reklama
A masz miejsce w mieszkaniu żeby go trzymać? [emoji16] Bo to o to się chyba zawsze toczy rozgrywka No nie licząc tego pitu 0 to mam niecałe 200 zł mniej niż na poprzedniej wypłacie, bo podwyżkę miałam dopiero wiosną, a i w ciągu tego roku kilka l4 wleciało [emoji849] więc ta średnia za dobrze nie wyszła. Chociaż to i tak super jak za siedzenie w domu [emoji23]Ja też się raz wkurzyłam, bo mieliśmy mieć super ubezpieczenie z assistance, a jak przyszło co do czego i opona nam poszła na autostradzie to i tak musieliśmy płacić za przyjazd pomocy... Kiedy testujesz pierwszy raz? [emoji4]
No właśnie nie wiem, dzisiaj mi pokazuje 7 dni do @. Więc zrobię test jutro.. dzień przerwy i znowu [emoji14] chyba, że nie wytrzymam i będę robić codziennie [emoji23]

Dziś kolejna wizyta u dr niestety że złymi wiesciami
Badania hormonalne rozwalone w każdą stronę, progesteron za niski
Prolaktyna za duża
Kortyzol za duży
Miesniak spory
Paskudna blizna po cesarkach - defekt z spora loza może być bardzo problematyczna jeśli dojdzie do zagnierzdzenia w tym miescu
Po owulacji płyn za macica z przetrwałych jajeczek
@okres mam mieć ok 16.10 prawdopodobnie w tym cyklu nic z tego . Mam zrobić kolejne badania i w poniedziałek wrócić . Dr powiedziała że będzie trudno ale będziemy walczyc.

Dziewczyny moje wyniki tsh za nizone a ft4 w górnej granicy normy ale to wiem bo mam hashimoto.
IMG_20191007_164428.jpeg

Niskie TSH może być niedobre . Nadczynność tarczycy wymaga szybkiej interwencji. Endokrynolog kazala mi trzymać tsh w ryzach 2 ni mniej ni więcej przy staraniach
Ale ja się nie staram. A jeśli chodzi o tarczyce to wiem że mam zbyt niskie. W marcu miałam 2.1 a teraz od maja biorę dawkę euthyrox n150 i dostałam skierowanie aby lekarz obniżył dawkę leków

reklama
To należy to sprawdzić. Dawka napewno do zmniejszenia. Teraz dopiero doczytałam Twoja historię.
Tylko u mnie jest problem. Moje tsh nigdy nie stanęło w miejscu. Jak mam za niska dawkę tsh mi rośnie niewyobrazalnie a jak mam za duża dawkę właśnie tak bardzo mi spada. Do mają brałam dawkę 125 na przemian z 150 i miałam wynik 2.1 ale lekarz kazał obniżać bo wtedy się jeszcze starałam no i od maja aż do teraz biorę dawkę 150 i wynik masakryczny. I teraz jak obniża mi dawkę no ze 150 na 100 albo 125 to wynik diametralnie pójdzie w górę. I znowu będę włączyła z obniżeniem go do minimum 2

Do góry