reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Rozmowy o wszystkim i niczym

Plus jest taki, że mieszkamy 100km od jego rodzinnego miasta, więc nie muszę ich oglądać na codzień :)

Oczywiście dzisiaj kupię sobie ze dwa testy, żeby po prostu zaspokoić swoją ciekawość wcześniej [emoji23][emoji23][emoji23]

Współczuję w tych godzinach poruszać się komunikacją miejską po Szczecinie[emoji55]

reklama
Tylko ciekawe ile będziesz czekać na tą decyzję. Bo jak potrzebujesz auto a oni przytrzymaja tydzień to dużo.

Niby dzisiaj dadza znac, co i jak i z czyjego portfela idzie hajs :/ no zobaczymy. Ja bez samochodu to jak bez ręki[emoji24]

Umówiłam sie w piątek na próbna jazdę nowym mercedesem A klasy (nie pytajcie, chyba tylko dlatego, ze długopisy rozdawali) i chyba moje auto sie obraziło i sie zepsuło[emoji23]

Plus jest taki, że mieszkamy 100km od jego rodzinnego miasta, więc nie muszę ich oglądać na codzień :)

Oczywiście dzisiaj kupię sobie ze dwa testy, żeby po prostu zaspokoić swoją ciekawość wcześniej [emoji23][emoji23][emoji23]

Współczuję w tych godzinach poruszać się komunikacją miejską po Szczecinie[emoji55]

Dokładnie :/ teraz jestem w centrum i po lekarzu bede musiała sie jakoś dostać na dworzec i do domu...

Dziewczyny, apel![emoji23] sprzątacie na bieżąco swoje samochody, bo nie znacie dnia ani godziny[emoji23][emoji23][emoji23] jadąc na zajecia moje auto zaczęło wydawac dziwne dźwięki. Na początku myslalam nawet, ze ktos kosi gdzies trawę[emoji23] ale po jakimś czasie zorientowałam sie jednak, ze dźwięk wydobywa sie z mojego maluszka[emoji22]
Auto na gwarancji, pojechałam do serwisu, tam pan sie ze mna przejechał i stwierdził, ze to alternator. W konsekwencji samochód im zostawiłam, ale powiedzieli, ze nie maja pewności, ze to naprawia w ramach gwarancji[emoji24] po wszystkim zadzwoniłam do firmy ubezpieczeniowej i dowiedziałam sie, ze auto zastępcze przysługuje mi tylko w przypadku kradzieży lub wypadku[emoji24][emoji24][emoji24] wiec jadę wlasnie komunikacja miejska do lekarza i bede pozniej kombinować :/

O kurczę, współczuje, nienawidzę takich sytuacji [emoji20] a zwłaszcza wtedy kiedy tego samochodu potrzebujesz..

Nie [emoji23][emoji23][emoji23][emoji23] nie wiem czy już przytargac czy za miesiąc [emoji23]
A masz miejsce w mieszkaniu żeby go trzymać? [emoji16] Bo to o to się chyba zawsze toczy rozgrywka
O matko, aż się boje dostać moją wyplate.. faktycznie duża różnica wyszła u Ciebie z tym co dostałaś dziś a do tego co dostawałaś co miesiąc? Eh.. dziwne to jest, chyba nie będę wchodzić na konto żeby się nie denerwowac haha
No nie licząc tego pitu 0 to mam niecałe 200 zł mniej niż na poprzedniej wypłacie, bo podwyżkę miałam dopiero wiosną, a i w ciągu tego roku kilka l4 wleciało [emoji849] więc ta średnia za dobrze nie wyszła. Chociaż to i tak super jak za siedzenie w domu [emoji23]
Ja dziękuję za takie przygody[emoji24] byłam przekonana, ze należy mi sie auto zastępcze, bo nasze ubezpieczenie mialo byc full opcja, a tak to nie wiem, czy wynajmować samochód na własna reke, czy czekać na decyzje serwisu[emoji53]
Ja też się raz wkurzyłam, bo mieliśmy mieć super ubezpieczenie z assistance, a jak przyszło co do czego i opona nam poszła na autostradzie to i tak musieliśmy płacić za przyjazd pomocy...

Kiedy testujesz pierwszy raz? [emoji4]

A masz miejsce w mieszkaniu żeby go trzymać? [emoji16] Bo to o to się chyba zawsze toczy rozgrywka No nie licząc tego pitu 0 to mam niecałe 200 zł mniej niż na poprzedniej wypłacie, bo podwyżkę miałam dopiero wiosną, a i w ciągu tego roku kilka l4 wleciało [emoji849] więc ta średnia za dobrze nie wyszła. Chociaż to i tak super jak za siedzenie w domu [emoji23]Ja też się raz wkurzyłam, bo mieliśmy mieć super ubezpieczenie z assistance, a jak przyszło co do czego i opona nam poszła na autostradzie to i tak musieliśmy płacić za przyjazd pomocy... Kiedy testujesz pierwszy raz? [emoji4]
Nie mam gdzie go trzymać, w przedpokoju jedynie mam taką wneke. Ale chce go mieć już żeby się nacieszyć [emoji23]

Nie mam gdzie go trzymać, w przedpokoju jedynie mam taką wneke. Ale chce go mieć już żeby się nacieszyć [emoji23]
Haha [emoji16] to jest to, nie mam gdzie trzymać, ale muszę to mieć [emoji16]
Ja na Twoim miejscu bym się chyba jeszcze wstrzymała [emoji6] szkoda zagracać mieszkanie tak szybko

A masz miejsce w mieszkaniu żeby go trzymać? [emoji16] Bo to o to się chyba zawsze toczy rozgrywka No nie licząc tego pitu 0 to mam niecałe 200 zł mniej niż na poprzedniej wypłacie, bo podwyżkę miałam dopiero wiosną, a i w ciągu tego roku kilka l4 wleciało [emoji849] więc ta średnia za dobrze nie wyszła. Chociaż to i tak super jak za siedzenie w domu [emoji23]Ja też się raz wkurzyłam, bo mieliśmy mieć super ubezpieczenie z assistance, a jak przyszło co do czego i opona nam poszła na autostradzie to i tak musieliśmy płacić za przyjazd pomocy... Kiedy testujesz pierwszy raz? [emoji4]
No wlasnie, to żenada jak ubezpieczyciele kłamią. Miał byc totalny full. Nawet pamietam, jak maz mi mowil, ze przy awarii samochód zastępczy na 3 dni, a przy wypadku czy kradzieży 5 dni. No jestem zła, bo małych pieniędzy za ubezpieczenie niw zapłaciłam :/

Jeszcze sie nacieszysz! :D myśle, ze jednak bym sie wstrzymała. Zdąży sie teraz jeszcze zakurzyc, wiec chyba nie ma sensu

A i dziewczyny mam pytanie. Byłam teraz u alergologa/pulmonologa i dr bardzo wypytywała mnie, czy chce zajść w ciaze. Powiedziałam, ze sie wstrzymam, gdy bedzie trzeba. I teraz nie wiem, o co chodziło. Moze o rtg płuc?

reklama
A i dziewczyny mam pytanie. Byłam teraz u alergologa/pulmonologa i dr bardzo wypytywała mnie, czy chce zajść w ciaze. Powiedziałam, ze sie wstrzymam, gdy bedzie trzeba. I teraz nie wiem, o co chodziło. Moze o rtg płuc?
A leki jakieś dostałaś? Bo może o leki chodzi [emoji848]

Do góry