reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozmowy o wszystkim i niczym

Plus jest taki, że mieszkamy 100km od jego rodzinnego miasta, więc nie muszę ich oglądać na codzień :)

Oczywiście dzisiaj kupię sobie ze dwa testy, żeby po prostu zaspokoić swoją ciekawość wcześniej [emoji23][emoji23][emoji23]

Współczuję w tych godzinach poruszać się komunikacją miejską po Szczecinie[emoji55]

reklama
Tylko ciekawe ile będziesz czekać na tą decyzję. Bo jak potrzebujesz auto a oni przytrzymaja tydzień to dużo.

Niby dzisiaj dadza znac, co i jak i z czyjego portfela idzie hajs :/ no zobaczymy. Ja bez samochodu to jak bez ręki[emoji24]

Umówiłam sie w piątek na próbna jazdę nowym mercedesem A klasy (nie pytajcie, chyba tylko dlatego, ze długopisy rozdawali) i chyba moje auto sie obraziło i sie zepsuło[emoji23]

Plus jest taki, że mieszkamy 100km od jego rodzinnego miasta, więc nie muszę ich oglądać na codzień :)

Oczywiście dzisiaj kupię sobie ze dwa testy, żeby po prostu zaspokoić swoją ciekawość wcześniej [emoji23][emoji23][emoji23]

Współczuję w tych godzinach poruszać się komunikacją miejską po Szczecinie[emoji55]

Dokładnie :/ teraz jestem w centrum i po lekarzu bede musiała sie jakoś dostać na dworzec i do domu...

Dziewczyny, apel![emoji23] sprzątacie na bieżąco swoje samochody, bo nie znacie dnia ani godziny[emoji23][emoji23][emoji23] jadąc na zajecia moje auto zaczęło wydawac dziwne dźwięki. Na początku myslalam nawet, ze ktos kosi gdzies trawę[emoji23] ale po jakimś czasie zorientowałam sie jednak, ze dźwięk wydobywa sie z mojego maluszka[emoji22]
Auto na gwarancji, pojechałam do serwisu, tam pan sie ze mna przejechał i stwierdził, ze to alternator. W konsekwencji samochód im zostawiłam, ale powiedzieli, ze nie maja pewności, ze to naprawia w ramach gwarancji[emoji24] po wszystkim zadzwoniłam do firmy ubezpieczeniowej i dowiedziałam sie, ze auto zastępcze przysługuje mi tylko w przypadku kradzieży lub wypadku[emoji24][emoji24][emoji24] wiec jadę wlasnie komunikacja miejska do lekarza i bede pozniej kombinować :/

O kurczę, współczuje, nienawidzę takich sytuacji [emoji20] a zwłaszcza wtedy kiedy tego samochodu potrzebujesz..

Nie [emoji23][emoji23][emoji23][emoji23] nie wiem czy już przytargac czy za miesiąc [emoji23]
A masz miejsce w mieszkaniu żeby go trzymać? [emoji16] Bo to o to się chyba zawsze toczy rozgrywka
O matko, aż się boje dostać moją wyplate.. faktycznie duża różnica wyszła u Ciebie z tym co dostałaś dziś a do tego co dostawałaś co miesiąc? Eh.. dziwne to jest, chyba nie będę wchodzić na konto żeby się nie denerwowac haha
No nie licząc tego pitu 0 to mam niecałe 200 zł mniej niż na poprzedniej wypłacie, bo podwyżkę miałam dopiero wiosną, a i w ciągu tego roku kilka l4 wleciało [emoji849] więc ta średnia za dobrze nie wyszła. Chociaż to i tak super jak za siedzenie w domu [emoji23]
Ja dziękuję za takie przygody[emoji24] byłam przekonana, ze należy mi sie auto zastępcze, bo nasze ubezpieczenie mialo byc full opcja, a tak to nie wiem, czy wynajmować samochód na własna reke, czy czekać na decyzje serwisu[emoji53]
Ja też się raz wkurzyłam, bo mieliśmy mieć super ubezpieczenie z assistance, a jak przyszło co do czego i opona nam poszła na autostradzie to i tak musieliśmy płacić za przyjazd pomocy...

Kiedy testujesz pierwszy raz? [emoji4]

A masz miejsce w mieszkaniu żeby go trzymać? [emoji16] Bo to o to się chyba zawsze toczy rozgrywka No nie licząc tego pitu 0 to mam niecałe 200 zł mniej niż na poprzedniej wypłacie, bo podwyżkę miałam dopiero wiosną, a i w ciągu tego roku kilka l4 wleciało [emoji849] więc ta średnia za dobrze nie wyszła. Chociaż to i tak super jak za siedzenie w domu [emoji23]Ja też się raz wkurzyłam, bo mieliśmy mieć super ubezpieczenie z assistance, a jak przyszło co do czego i opona nam poszła na autostradzie to i tak musieliśmy płacić za przyjazd pomocy... Kiedy testujesz pierwszy raz? [emoji4]
Nie mam gdzie go trzymać, w przedpokoju jedynie mam taką wneke. Ale chce go mieć już żeby się nacieszyć [emoji23]

Nie mam gdzie go trzymać, w przedpokoju jedynie mam taką wneke. Ale chce go mieć już żeby się nacieszyć [emoji23]
Haha [emoji16] to jest to, nie mam gdzie trzymać, ale muszę to mieć [emoji16]
Ja na Twoim miejscu bym się chyba jeszcze wstrzymała [emoji6] szkoda zagracać mieszkanie tak szybko

A masz miejsce w mieszkaniu żeby go trzymać? [emoji16] Bo to o to się chyba zawsze toczy rozgrywka No nie licząc tego pitu 0 to mam niecałe 200 zł mniej niż na poprzedniej wypłacie, bo podwyżkę miałam dopiero wiosną, a i w ciągu tego roku kilka l4 wleciało [emoji849] więc ta średnia za dobrze nie wyszła. Chociaż to i tak super jak za siedzenie w domu [emoji23]Ja też się raz wkurzyłam, bo mieliśmy mieć super ubezpieczenie z assistance, a jak przyszło co do czego i opona nam poszła na autostradzie to i tak musieliśmy płacić za przyjazd pomocy... Kiedy testujesz pierwszy raz? [emoji4]
No wlasnie, to żenada jak ubezpieczyciele kłamią. Miał byc totalny full. Nawet pamietam, jak maz mi mowil, ze przy awarii samochód zastępczy na 3 dni, a przy wypadku czy kradzieży 5 dni. No jestem zła, bo małych pieniędzy za ubezpieczenie niw zapłaciłam :/

Jeszcze sie nacieszysz! :D myśle, ze jednak bym sie wstrzymała. Zdąży sie teraz jeszcze zakurzyc, wiec chyba nie ma sensu

A i dziewczyny mam pytanie. Byłam teraz u alergologa/pulmonologa i dr bardzo wypytywała mnie, czy chce zajść w ciaze. Powiedziałam, ze sie wstrzymam, gdy bedzie trzeba. I teraz nie wiem, o co chodziło. Moze o rtg płuc?

reklama
A i dziewczyny mam pytanie. Byłam teraz u alergologa/pulmonologa i dr bardzo wypytywała mnie, czy chce zajść w ciaze. Powiedziałam, ze sie wstrzymam, gdy bedzie trzeba. I teraz nie wiem, o co chodziło. Moze o rtg płuc?
A leki jakieś dostałaś? Bo może o leki chodzi [emoji848]

Do góry