reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozmowy o wszystkim i niczym

Witam się z rana :D tak po nockach bywa [emoji23]

Siedzę sobie i myślę że chyba zmienię gina. Pamiętacie jak wam kiedyś mówiłam o tym że ciągle mnie boli lewy jajnik ? Ostatnio niby sprawdzał ten z NFZ i niby wszystko ok. Ale nie jestem pewna że usg mi robił z dobrej strony. No i tak go czuję ciągle. A co ja mi tam coś blokuje owu ?

Z 2 strony nie wiem czy nie panikuje znowu A wydawać niepotrzebnie 150zl to też wiecie

reklama
Witam się z rana :D tak po nockach bywa [emoji23]

Siedzę sobie i myślę że chyba zmienię gina. Pamiętacie jak wam kiedyś mówiłam o tym że ciągle mnie boli lewy jajnik ? Ostatnio niby sprawdzał ten z NFZ i niby wszystko ok. Ale nie jestem pewna że usg mi robił z dobrej strony. No i tak go czuję ciągle. A co ja mi tam coś blokuje owu ?

Z 2 strony nie wiem czy nie panikuje znowu A wydawać niepotrzebnie 150zl to też wiecie

Ja kiedyś jak byłam młodsza, miałam gdzieś z 17 lat to miałam takie bóle jajników, że w momencie w którym zaczynały mnie bolec to leżałam i nie mogłam się ruszyć nawet bo każdy nawet minimalny ruch sprawiał mi dodatkowy ból do tego stopnia ze potrafiłam płakać z bólu i leżeć pare godzin. W końcu po jakimś czasie mama zaciągnęła mnie do ginekologa pierwszy raz( swoją droga do tego do którego chodzę teraz) spodziewałam się ze coś niedobrego się tam dzieje i ze na pewno czymś musi to być spowodowane.. dowiedziałam się ze wszystko jest w porządku. Myślałam ze przecież to niemożliwe, tez myślałam ze może ten lekarz jakiś nie bardzo.. z wiekiem po prostu przeszło [emoji6] może w Twoim przypadku też po prostu to taki „urok” [emoji39]

Ja kiedyś jak byłam młodsza, miałam gdzieś z 17 lat to miałam takie bóle jajników, że w momencie w którym zaczynały mnie bolec to leżałam i nie mogłam się ruszyć nawet bo każdy nawet minimalny ruch sprawiał mi dodatkowy ból do tego stopnia ze potrafiłam płakać z bólu i leżeć pare godzin. W końcu po jakimś czasie mama zaciągnęła mnie do ginekologa pierwszy raz( swoją droga do tego do którego chodzę teraz) spodziewałam się ze coś niedobrego się tam dzieje i ze na pewno czymś musi to być spowodowane.. dowiedziałam się ze wszystko jest w porządku. Myślałam ze przecież to niemożliwe, tez myślałam ze może ten lekarz jakiś nie bardzo.. z wiekiem po prostu przeszło [emoji6] może w Twoim przypadku też po prostu to taki „urok” [emoji39]
Oby [emoji26] nie chce już słyszeć o żadnych chorobach

@adzik u mnie definitywnie będzie jutro koniec bo dziś już tylko takie "plamienio-siąpienie".

@Lilka2304 pęcherzyki nie oznaczają nic złego one muszą być w jajnikach, któryś z nich potem jest większy, dominujący i on potem pęka i uwalnia komórkę jajowa.

@fiddle u nas deszczowy ale w dzień było w miarę, nocami zimno. Ja zimowych rzeczy jeszcze nie wyciągam ale już dawno otworzyłam sezon ba herbatkę z miodkiem i cytrynka [emoji16]
Jak po jazdach?? Egzamin już umówiony?? [emoji2956]

@młoda1994 mi teraz wyjdzie 6 ale ten ust dzień już słaby i dobrze bo przez moment pomyślałam że @ będzie trwać 8-9 dni ale już jestem spokojna bo się zanosi że w nicy lub rano będzie definitywny koniec @ [emoji16]
Sukienki cudne, 2ga granatowa dla mnie mega [emoji3059]

@MartaSx super że Oli dobrze się klimatyzuje. Grzybki są super, wiem że kupa roboty ale kocham zupę z suszonych grzybów [emoji3526][emoji3059][emoji2956] co do zakupów ja raczej też nie kupuje rzeczy które są na trochę mogę sobie poradzić bez nich, co innego że potrafią być słodkie, z synkiem nie miałam ale teraz za mną chodzi taki "kosz Mojżesza" czy jak to się nazywa taki jakby wiklinowe koszyczek, niby wiem że dziecko szybko wyrośnie ale taaaak mnie kusi [emoji3590] ( zdj na dole tego o co mi chodzi).

@paola425 gratuluję spania na boku, ja to śpię jak mięsko na grillu, raz na jednym boku raz na drugim [emoji23][emoji23]

Co do bakusiowej to widzialyscie jej nowy filmik matki kontra irytujące pytania?? [emoji23]
kosz-mojzesza-wiklinowy-ze-stojakiem-i-materacem-gratis.jpeg

Tak mnie dziś głowa boli, że masakra... W dodatku moje przedpołudniowe mdłości od których miałam już spokój wróciły i zamieniły się w wieczorne mdłości [emoji24]
@adzik u mnie definitywnie będzie jutro koniec bo dziś już tylko takie "plamienio-siąpienie".

@Lilka2304 pęcherzyki nie oznaczają nic złego one muszą być w jajnikach, któryś z nich potem jest większy, dominujący i on potem pęka i uwalnia komórkę jajowa.

@fiddle u nas deszczowy ale w dzień było w miarę, nocami zimno. Ja zimowych rzeczy jeszcze nie wyciągam ale już dawno otworzyłam sezon ba herbatkę z miodkiem i cytrynka [emoji16]

@młoda1994 mi teraz wyjdzie 6 ale ten ust dzień już słaby i dobrze bo przez moment pomyślałam że @ będzie trwać 8-9 dni ale już jestem spokojna bo się zanosi że w nicy lub rano będzie definitywny koniec @ [emoji16]

@MartaSx super że Oli dobrze się klimatyzuje. Grzybki są super, wiem że kupa roboty ale kocham zupę z suszonych grzybów [emoji3526][emoji3059][emoji2956] co do zakupów ja raczej też nie kupuje rzeczy które są na trochę mogę sobie poradzić bez nich, co innego że potrafią być słodkie, z synkiem nie miałam ale teraz za mną chodzi taki "kosz Mojżesza" czy jak to się nazywa taki jakby wiklinowe koszyczek, niby wiem że dziecko szybko wyrośnie ale taaaak mnie kusi [emoji3590] ( zdj na dole tego o co mi chodzi).

@paola425 gratuluję spania na boku, ja to śpię jak mięsko na grillu, raz na jednym boku raz na drugim [emoji23][emoji23]

Co do bakusiowej to widzialyscie jej nowy filmik matki kontra irytujące pytania?? [emoji23]
Zobacz załącznik 1029766
Jejku cudny ten kosz [emoji7] ale gdybym miała go kupić to byłaby już 4 rzecz w której maluch może spać [emoji23] muszę to przemyśleć

Tak mnie dziś głowa boli, że masakra... W dodatku moje przedpołudniowe mdłości od których miałam już spokój wróciły i zamieniły się w wieczorne mdłości [emoji24] Jejku cudny ten kosz [emoji7] ale gdybym miała go kupić to byłaby już 4 rzecz w której maluch może spać [emoji23] muszę to przemyśleć
No właśnie ja walczę ze sobą między "jaaaakie to cuuuudne" a "no po cholere Ci to??!!" [emoji23][emoji23] jeszcze nawet nie jestem w [emoji1768] także jeszcze mam czas przetłumaczyć sobie do rozumu [emoji23][emoji23]

Zobacz załącznik 1029766
Tak kosz Mojżesza. Piękne są fakt ale drogie i dziecko szybko wyrasta. Ja wczoraj robiłam zupę krem grzybowy z borowikow i mascarpone pychota

Zobacz załącznik 1029766
Aha no to dobrze. Powiem szczerze, że moje miesiączki trwają 4 dni przeważnie nie dłużej i sobie nie wyobrażam żeby dłużej ze mnie leciało [emoji23]

No te sukienki super i na wyjścia ładne i na jakąś okazję przydadzą się napewno.

Dziewczyny jutro mój cudny dzień. Jadę kupować ciuszki dla bratanka. Uwielbiam patrzeć na te cudne małe rzeczy. A tak na marginesie nie umiem się zdecydować jaki prezent na chrzciny kupić. Myślę nad lampka ledowa nad łóżeczko w kolorze jasno niebieskim z imieniem waga jaki długi był i data urodzin lub misia z kocykiem. I muszę się zdecydować które lepsze będzie dla małego.

Dodam że mój brat kupuje małemu jedna lampę z planetami a druga taka że jak zapali światło to będą księżyce się odbijać na ścianach i suficie. I zastanawiam się czy moja lampka nad łóżeczko będzie potrzebna. Poradzicie coś? Liczę na was.
Screenshot_20191003_130025_com.amazon.mShop.android.shopping.jpeg
Screenshot_20191003_130322_com.amazon.mShop.android.shopping.jpeg

Zobacz załącznik 1029766
Tak, przyszły tydzień czwartek teoria ;) każdy idą super, wiadomo robię jakieś minimalne błędy, ale mam jeszcze trochę czasu na te kosmetyczne poprawki :D

reklama
@MartaSx Om niom niom że mnie wtedy u Ciebie nie było [emoji23] kocham takie zupki [emoji3590]

@młoda1994 zazdraszczam pozytywnie jutrzejszego dnia, loffciam takie zakupy, aj jak już zajde to dajcie mi te wszystkie ciuszki, a uziwani zbuszuje wzdłuż i wszerz [emoji23][emoji23]
Oba prezenty są cudne, jednak jak brat kupuje już dwie lampki to może faktycznie już nie powielać? Kwestia też jakie one dają światło bo może być ze tamte są delikatne, a ta lampka do łóżeczka będzie na tyle jasna i przyda się bardzo praktycznie, bo mamie będzie łatwiej przewijać przy takim świetle. Choć ja osobiście chyba poszłabym w kocyk bo jest taki personalizowany, i jak dziecko urośnie może mu schować do "skrzyni pamiątek" a potem na 18,40,80tke odnajdzie go i przypomni sobie swój pierwszy kocyś [emoji16] noo i w kocyk można się wtulic [emoji16]

@fiddle w takim razie przyszły czwartek kciuki na maksa zaciskamy i czekamy na wieści [emoji16]

Do góry