reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Rozmowy o wszystkim i niczym

Witam się z rana :D tak po nockach bywa [emoji23]

Siedzę sobie i myślę że chyba zmienię gina. Pamiętacie jak wam kiedyś mówiłam o tym że ciągle mnie boli lewy jajnik ? Ostatnio niby sprawdzał ten z NFZ i niby wszystko ok. Ale nie jestem pewna że usg mi robił z dobrej strony. No i tak go czuję ciągle. A co ja mi tam coś blokuje owu ?

Z 2 strony nie wiem czy nie panikuje znowu A wydawać niepotrzebnie 150zl to też wiecie

reklama
Witam się z rana :D tak po nockach bywa [emoji23]

Siedzę sobie i myślę że chyba zmienię gina. Pamiętacie jak wam kiedyś mówiłam o tym że ciągle mnie boli lewy jajnik ? Ostatnio niby sprawdzał ten z NFZ i niby wszystko ok. Ale nie jestem pewna że usg mi robił z dobrej strony. No i tak go czuję ciągle. A co ja mi tam coś blokuje owu ?

Z 2 strony nie wiem czy nie panikuje znowu A wydawać niepotrzebnie 150zl to też wiecie

Ja kiedyś jak byłam młodsza, miałam gdzieś z 17 lat to miałam takie bóle jajników, że w momencie w którym zaczynały mnie bolec to leżałam i nie mogłam się ruszyć nawet bo każdy nawet minimalny ruch sprawiał mi dodatkowy ból do tego stopnia ze potrafiłam płakać z bólu i leżeć pare godzin. W końcu po jakimś czasie mama zaciągnęła mnie do ginekologa pierwszy raz( swoją droga do tego do którego chodzę teraz) spodziewałam się ze coś niedobrego się tam dzieje i ze na pewno czymś musi to być spowodowane.. dowiedziałam się ze wszystko jest w porządku. Myślałam ze przecież to niemożliwe, tez myślałam ze może ten lekarz jakiś nie bardzo.. z wiekiem po prostu przeszło [emoji6] może w Twoim przypadku też po prostu to taki „urok” [emoji39]

Ja kiedyś jak byłam młodsza, miałam gdzieś z 17 lat to miałam takie bóle jajników, że w momencie w którym zaczynały mnie bolec to leżałam i nie mogłam się ruszyć nawet bo każdy nawet minimalny ruch sprawiał mi dodatkowy ból do tego stopnia ze potrafiłam płakać z bólu i leżeć pare godzin. W końcu po jakimś czasie mama zaciągnęła mnie do ginekologa pierwszy raz( swoją droga do tego do którego chodzę teraz) spodziewałam się ze coś niedobrego się tam dzieje i ze na pewno czymś musi to być spowodowane.. dowiedziałam się ze wszystko jest w porządku. Myślałam ze przecież to niemożliwe, tez myślałam ze może ten lekarz jakiś nie bardzo.. z wiekiem po prostu przeszło [emoji6] może w Twoim przypadku też po prostu to taki „urok” [emoji39]
Oby [emoji26] nie chce już słyszeć o żadnych chorobach

@adzik u mnie definitywnie będzie jutro koniec bo dziś już tylko takie "plamienio-siąpienie".

@Lilka2304 pęcherzyki nie oznaczają nic złego one muszą być w jajnikach, któryś z nich potem jest większy, dominujący i on potem pęka i uwalnia komórkę jajowa.

@fiddle u nas deszczowy ale w dzień było w miarę, nocami zimno. Ja zimowych rzeczy jeszcze nie wyciągam ale już dawno otworzyłam sezon ba herbatkę z miodkiem i cytrynka [emoji16]
Jak po jazdach?? Egzamin już umówiony?? [emoji2956]

@młoda1994 mi teraz wyjdzie 6 ale ten ust dzień już słaby i dobrze bo przez moment pomyślałam że @ będzie trwać 8-9 dni ale już jestem spokojna bo się zanosi że w nicy lub rano będzie definitywny koniec @ [emoji16]
Sukienki cudne, 2ga granatowa dla mnie mega [emoji3059]

@MartaSx super że Oli dobrze się klimatyzuje. Grzybki są super, wiem że kupa roboty ale kocham zupę z suszonych grzybów [emoji3526][emoji3059][emoji2956] co do zakupów ja raczej też nie kupuje rzeczy które są na trochę mogę sobie poradzić bez nich, co innego że potrafią być słodkie, z synkiem nie miałam ale teraz za mną chodzi taki "kosz Mojżesza" czy jak to się nazywa taki jakby wiklinowe koszyczek, niby wiem że dziecko szybko wyrośnie ale taaaak mnie kusi [emoji3590] ( zdj na dole tego o co mi chodzi).

@paola425 gratuluję spania na boku, ja to śpię jak mięsko na grillu, raz na jednym boku raz na drugim [emoji23][emoji23]

Co do bakusiowej to widzialyscie jej nowy filmik matki kontra irytujące pytania?? [emoji23]
kosz-mojzesza-wiklinowy-ze-stojakiem-i-materacem-gratis.jpeg

Tak mnie dziś głowa boli, że masakra... W dodatku moje przedpołudniowe mdłości od których miałam już spokój wróciły i zamieniły się w wieczorne mdłości [emoji24]
@adzik u mnie definitywnie będzie jutro koniec bo dziś już tylko takie "plamienio-siąpienie".

@Lilka2304 pęcherzyki nie oznaczają nic złego one muszą być w jajnikach, któryś z nich potem jest większy, dominujący i on potem pęka i uwalnia komórkę jajowa.

@fiddle u nas deszczowy ale w dzień było w miarę, nocami zimno. Ja zimowych rzeczy jeszcze nie wyciągam ale już dawno otworzyłam sezon ba herbatkę z miodkiem i cytrynka [emoji16]

@młoda1994 mi teraz wyjdzie 6 ale ten ust dzień już słaby i dobrze bo przez moment pomyślałam że @ będzie trwać 8-9 dni ale już jestem spokojna bo się zanosi że w nicy lub rano będzie definitywny koniec @ [emoji16]

@MartaSx super że Oli dobrze się klimatyzuje. Grzybki są super, wiem że kupa roboty ale kocham zupę z suszonych grzybów [emoji3526][emoji3059][emoji2956] co do zakupów ja raczej też nie kupuje rzeczy które są na trochę mogę sobie poradzić bez nich, co innego że potrafią być słodkie, z synkiem nie miałam ale teraz za mną chodzi taki "kosz Mojżesza" czy jak to się nazywa taki jakby wiklinowe koszyczek, niby wiem że dziecko szybko wyrośnie ale taaaak mnie kusi [emoji3590] ( zdj na dole tego o co mi chodzi).

@paola425 gratuluję spania na boku, ja to śpię jak mięsko na grillu, raz na jednym boku raz na drugim [emoji23][emoji23]

Co do bakusiowej to widzialyscie jej nowy filmik matki kontra irytujące pytania?? [emoji23]
Zobacz załącznik 1029766
Jejku cudny ten kosz [emoji7] ale gdybym miała go kupić to byłaby już 4 rzecz w której maluch może spać [emoji23] muszę to przemyśleć

Tak mnie dziś głowa boli, że masakra... W dodatku moje przedpołudniowe mdłości od których miałam już spokój wróciły i zamieniły się w wieczorne mdłości [emoji24] Jejku cudny ten kosz [emoji7] ale gdybym miała go kupić to byłaby już 4 rzecz w której maluch może spać [emoji23] muszę to przemyśleć
No właśnie ja walczę ze sobą między "jaaaakie to cuuuudne" a "no po cholere Ci to??!!" [emoji23][emoji23] jeszcze nawet nie jestem w [emoji1768] także jeszcze mam czas przetłumaczyć sobie do rozumu [emoji23][emoji23]

Zobacz załącznik 1029766
Tak kosz Mojżesza. Piękne są fakt ale drogie i dziecko szybko wyrasta. Ja wczoraj robiłam zupę krem grzybowy z borowikow i mascarpone pychota

Zobacz załącznik 1029766
Aha no to dobrze. Powiem szczerze, że moje miesiączki trwają 4 dni przeważnie nie dłużej i sobie nie wyobrażam żeby dłużej ze mnie leciało [emoji23]

No te sukienki super i na wyjścia ładne i na jakąś okazję przydadzą się napewno.

Dziewczyny jutro mój cudny dzień. Jadę kupować ciuszki dla bratanka. Uwielbiam patrzeć na te cudne małe rzeczy. A tak na marginesie nie umiem się zdecydować jaki prezent na chrzciny kupić. Myślę nad lampka ledowa nad łóżeczko w kolorze jasno niebieskim z imieniem waga jaki długi był i data urodzin lub misia z kocykiem. I muszę się zdecydować które lepsze będzie dla małego.

Dodam że mój brat kupuje małemu jedna lampę z planetami a druga taka że jak zapali światło to będą księżyce się odbijać na ścianach i suficie. I zastanawiam się czy moja lampka nad łóżeczko będzie potrzebna. Poradzicie coś? Liczę na was.
Screenshot_20191003_130025_com.amazon.mShop.android.shopping.jpeg
Screenshot_20191003_130322_com.amazon.mShop.android.shopping.jpeg

Zobacz załącznik 1029766
Tak, przyszły tydzień czwartek teoria ;) każdy idą super, wiadomo robię jakieś minimalne błędy, ale mam jeszcze trochę czasu na te kosmetyczne poprawki :D

reklama
@MartaSx Om niom niom że mnie wtedy u Ciebie nie było [emoji23] kocham takie zupki [emoji3590]

@młoda1994 zazdraszczam pozytywnie jutrzejszego dnia, loffciam takie zakupy, aj jak już zajde to dajcie mi te wszystkie ciuszki, a uziwani zbuszuje wzdłuż i wszerz [emoji23][emoji23]
Oba prezenty są cudne, jednak jak brat kupuje już dwie lampki to może faktycznie już nie powielać? Kwestia też jakie one dają światło bo może być ze tamte są delikatne, a ta lampka do łóżeczka będzie na tyle jasna i przyda się bardzo praktycznie, bo mamie będzie łatwiej przewijać przy takim świetle. Choć ja osobiście chyba poszłabym w kocyk bo jest taki personalizowany, i jak dziecko urośnie może mu schować do "skrzyni pamiątek" a potem na 18,40,80tke odnajdzie go i przypomni sobie swój pierwszy kocyś [emoji16] noo i w kocyk można się wtulic [emoji16]

@fiddle w takim razie przyszły czwartek kciuki na maksa zaciskamy i czekamy na wieści [emoji16]

Do góry