reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozmowy o wszystkim i niczym

Dodam jeszcze, że przesunięty cykl, a raczej fakt, że cykl wrócił na swój "czas" przez co minę się z mężem jakoś mnie zdemotywowały. Tzn nawet nie chodzi o to, że się załamałam, tylko jakby przyzwyczaiłam się do myśli, że ciąża nie dla mnie i odpusciłam. Ale coś mnie tknęło, jakaś siła magiczna hahah, że weszłam na allegro i kupiłam 100 testów owulacyjnych plus 5 testów ciążowych plus 10 testów ciążowych w gratisie hahahaha nie wiem po co mi to, ale niech leży, jeść nie woła :p

reklama
Dodam jeszcze, że przesunięty cykl, a raczej fakt, że cykl wrócił na swój "czas" przez co minę się z mężem jakoś mnie zdemotywowały. Tzn nawet nie chodzi o to, że się załamałam, tylko jakby przyzwyczaiłam się do myśli, że ciąża nie dla mnie i odpusciłam. Ale coś mnie tknęło, jakaś siła magiczna hahah, że weszłam na allegro i kupiłam 100 testów owulacyjnych plus 5 testów ciążowych plus 10 testów ciążowych w gratisie hahahaha nie wiem po co mi to, ale niech leży, jeść nie woła :p
Ja właśnie też brałam z allegro teraz 50szt testów owu + 5 testów ciazowych

Dziewczyny tantum verde w tabletkach w ciąży można czy nie? Nigdzie nie mogę znaleźć informacji a bardzo boli mnie gardło.. Do lekarza w weekend nie mam opcji się wybrać a na IP z gardłem nie będę jechala

Wychodze z założenia, ze w ciaze nie pomoże mi to zajść, ale moze jakoś jasność cyklu bede miec, ile trwa jaka faza itd
Ja dałam sobie spokój z testami owu, wracam do nich tylko dlatego że dr mówił żeby robić i zobaczyć czy wgl pokażą ten skok. Bo sama bym do nich nie wróciła bo to szkoda moich nerwow

Dziewczyny tantum verde w tabletkach w ciąży można czy nie? Nigdzie nie mogę znaleźć informacji a bardzo boli mnie gardło.. Do lekarza w weekend nie mam opcji się wybrać a na IP z gardłem nie będę jechala
moze weź tabletki z takiej serii dla kobiet. Nie wiem, jak to jest z tantum verde czy mozna czy nie. ewentualnie mozesz sie przejechać na dyżur, nie na sor, tam Ci powiedzą co mozna

No nie wiem... Każdy lek w ciąży bez konsultacji z lekarzem to ryzyko [emoji849] lepiej wyślij męża do apteki po coś konkretnie dla kobiet w ciąży [emoji6]

Hej witam się wieczorowa pora. Mam mega wku... rwa. Siedziałam przy grach i sprzatalam pół dnia. Przyszli znajomi, mąż koleżanki bardzo dużo jej pomaga. Jak poszli wyniosłam naczynia i pozmywalam. M nawet nie zapytał czy mi pomóc. Dodam że plecy mnie napier... dalaja. Kazałam ku umyć Olisia i położyć go spać. To jeb... nal tekstem że sam może to zrobić bo jest na tyle duży. Umylam go, przeczytałam bajkę. I coś we mnie pękło. Tak się dałam na niego ze mi nie pomaga wiecie co mi powedzial że on był w pracy a ja przecież w domu siedzę i nic jie robię. Jak jeb... łam drzwiami to myślałam że wyleca. Takiego mam wku...rwa. Poryczalam się i wyniosłam mu rzeczy do drugiego pokoju niech śpi na kanapie.

reklama
Hej witam się wieczorowa pora. Mam mega wku... rwa. Siedziałam przy grach i sprzatalam pół dnia. Przyszli znajomi, mąż koleżanki bardzo dużo jej pomaga. Jak poszli wyniosłam naczynia i pozmywalam. M nawet nie zapytał czy mi pomóc. Dodam że plecy mnie napier... dalaja. Kazałam ku umyć Olisia i położyć go spać. To jeb... nal tekstem że sam może to zrobić bo jest na tyle duży. Umylam go, przeczytałam bajkę. I coś we mnie pękło. Tak się dałam na niego ze mi nie pomaga wiecie co mi powedzial że on był w pracy a ja przecież w domu siedzę i nic jie robię. Jak jeb... łam drzwiami to myślałam że wyleca. Takiego mam wku...rwa. Poryczalam się i wyniosłam mu rzeczy do drugiego pokoju niech śpi na kanapie.
Kurczę ja nie wiem co bym mu zrobiła. Wiadomo, że kobiety mają swoje humorki czasami i robią afery o nic, ale tym razem to nie jest nic tylko konkretna sprawa... I jak najbardziej rozumiem taki tekst, że on był w pracy do kobiety której się pracować nie chce i siedzi w domu i nic nie robi, ale nie do kobiety w ciąży, gdzie wiadomo, że trzeba pomóc i odciążyć w pracach domowych.. Może jak się prześpi na kanapie to coś do niego dotrze... U mnie to zazwyczaj zamknięcie się w pokoju i beksa załatwia sprawę [emoji848] chyba będę bardziej doceniać swojego męża [emoji16]

Do góry