reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozmowy o wszystkim i niczym

Co fakt to fakt [emoji14] teściowa nieźle musiała go rozpuścić za dzieciaka, a teraz Ty zbierasz tego plony :/

Szkoda zmarnować tydzień diety, popieram.
Ja w trakcie odchudzania chyba bardziej umiem się powstrzymać od słodyczy niż od alkoholu haha, dlatego trzymam za Ciebie kciuki

W temacie alkoholu - my z mężem w trakcie obrabiania whisky :D bo niestety dostał maila, że wyjeżdża w niedzielę :( smutno mi, bo nie wiem, kiedy wróci. Gdyby jechał do Szwecji, to wiadomo by było, że przyjedzie za 3 tygodnie, a skoro jedzie do Niemiec, to rownie dobrze mogę go nie widzieć 2 miesiące, eh :(
No i przekonalas mnie [emoji51] nie warto haha. Choć też wolę odmówić słodyczy niż Alko haha.

Patologia.
A ja marzę o energetyku [emoji24] jak przechodzę w sklepie to tylko mogę powachac [emoji23]
Tego to akurat potrafię sobie odmówić. Choć też lubię
@adzik teraz zauważyłam, że dołączyłyśmy do BabyBoom tego samego dnia :D
W 2014 r ? Czy to Twoje 2 konto? W 2014r roku to ja miałam 18 lat i szalałam ile się dało [emoji4]

reklama
Forum grudniówki 2014, na którym udzielałam się będąc w drugiej ciąży, umarło już dawno śmiercią naturalną (to oczywiste), ale ja jestem chora psychicznie i uwielbiam je czytać tak dla wspomnień hahaha i jak sobie tak czytałam i wspominałam kilka dni temu, to przypomniałam sobie, jak dziewczyny pisały właśnie o mega chęci na energetyki. I jedna z nich napisała o tym, że w Lidlu jest jakaś oranżada o smaku energy drinka, ale jest tylko "o smaku" - w sensie nie jest energy drinkiem. To był oczywiście 2014 rok, więc kupę czasu temu, ale rozejrzyj się następnym razem, może jeszcze jest coś takiego.
Ja w ciąży miałam mega parcie na napoje izotoniczne i sobie nie odmawiałam [emoji14] do tej pory mnie trzyma i je uwielbiam, a przed ciążą za nimi nie przepadałam
To ja czytam z 2012 roku jak z synem w ciąży byłam też lubię wracać wspomnieniami

No i przekonalas mnie [emoji51] nie warto haha. Choć też wolę odmówić słodyczy niż Alko haha.

Patologia.Tego to akurat potrafię sobie odmówić. Choć też lubięW 2014 r ? Czy to Twoje 2 konto? W 2014r roku to ja miałam 18 lat i szalałam ile się dało [emoji4]
Nieeee, na kompie pokazuje mi przy nickach datę dołączenia i obie mamy 2.01.2019 :D w 2014 roku byłam na forum fajnamama, szkoda, ze umarło :( a w 2012 roku (przy pierwszej ciazy) nie pisałam na żadnym forum

Hejka ja już od 7 na nogach. M poszedł do pracy, ogólnie nie pracuje w weekendy ale była taka możliwość za wolny dzień to poszedł. Mnie czeka dziś dzień przy grach bo na 16 przychodzą znajomi na obiad. No i na zakupy muszę iść. Chyba pójdę na 3 razy bo nie zaniosę tego [emoji23]

Witam się w 1dc [emoji25]
Znów mi się cykl skrócił o 1 dzień.
To już o 3 dni krótszy w przeciągu 2 miesięcy. Czuje że będą z tego jakieś kłopoty.
Czy to coś oznacza ?

Witam serdecznie dziewczyny [emoji16]

U mnie mam nadzieję ciężki czas zazegnany: woda odzyskana, a relacja z m na dobrych torach po poważnych burzach i rozmowach. Dziękuję wam bardzo za wsparcie i za to że zawsze mogę się pozalic [emoji8]

@adzik dzień dobry ja też witam się w 1dc [emoji16]

Tak z samego rana dostałam @, ostatni cykl 44 dni. Od 5 dc clo, jestem pełna nadziei że wreszcie to jakiś krok.

Ja chyba mam jakieś niedobory bo ost miesiąc mnie poprostu ciągnie na warzywa i owoce, a szczególnie warzywa. Upycham wszędzie :do kaszy, do ryżu, w zupie, do makaronu, na chleb, na bułkę, same..
IMG_20190928_090428.jpeg

Hejka ja już od 7 na nogach. M poszedł do pracy, ogólnie nie pracuje w weekendy ale była taka możliwość za wolny dzień to poszedł. Mnie czeka dziś dzień przy grach bo na 16 przychodzą znajomi na obiad. No i na zakupy muszę iść. Chyba pójdę na 3 razy bo nie zaniosę tego [emoji23]
O mamo, uważaj z tymi zakupami, bo urodzisz od tego przemęczania się :o

Witam się w 1dc [emoji25]
Znów mi się cykl skrócił o 1 dzień.
To już o 3 dni krótszy w przeciągu 2 miesięcy. Czuje że będą z tego jakieś kłopoty.
Czy to coś oznacza ?
Z tego co pamiętam, to regularne cykle to takie, które wahają się +/- 4 dni (albo nawet więcej, nie pamiętam). Dlatego jeśli jednego miesiąca masz cykl 30 dniowy, później 28, a później 32 itd to dalej jest to cykl w normie.
Ja na przestrzeni 2-3 miesięcy potrafię mieć 10 dni różnicy, ale też cykl lubi po jakimś czasie "wrócić" na swój dzień.
Wg mnie na razie nie masz powodu do zmartwień, w każdym razie ne tę chwilę nic na to nie wskazuje

reklama
Witam serdecznie dziewczyny [emoji16]

U mnie mam nadzieję ciężki czas zazegnany: woda odzyskana, a relacja z m na dobrych torach po poważnych burzach i rozmowach. Dziękuję wam bardzo za wsparcie i za to że zawsze mogę się pozalic [emoji8]

@adzik dzień dobry ja też witam się w 1dc [emoji16]

Tak z samego rana dostałam @, ostatni cykl 44 dni. Od 5 dc clo, jestem pełna nadziei że wreszcie to jakiś krok.

Ja chyba mam jakieś niedobory bo ost miesiąc mnie poprostu ciągnie na warzywa i owoce, a szczególnie warzywa. Upycham wszędzie :do kaszy, do ryżu, w zupie, do makaronu, na chleb, na bułkę, same.. Zobacz załącznik 1027548
Super, że pojawiła się @ :D teraz tylko czekać aż się skończy i jak pojawią się dni płodne :)
Z tymi warzywami to super sprawa, zazdroszczę, bo ja jestem zbyt leniwa, żeby chociaż pomidora sobie pokroic :p

Do góry