reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Rozmowy o karmieniu piersią / butelką

reklama
mini- dzieki :) oki to ja też tak zrobię, bo w sumie to nie wiem jak to będzie wyglądało z tym karmieniem, moje cycuchy jak narazie nie wygladają, żeby miały mięc mleczko ;///

Amlandia - nie wiem co probowalas zeby bylo mleko w cyckach ;] ale ja w spzitlau mialam kryzys i mama mi kupila i zaparzyla łuske kakowa i dziala cycki pełne mleka w sumie byl bardzo gesty i bialy teraz troche wodnity sie zorbil ale podobno to norma .... w kadym razie teraz biore i poje jedna dwie szklanki wczesniej 5 pilam z mlekiem tym zageszczonym z gostynia ..teraz z mlakiem 3,2 i dosladzam cukrem bo ja ogolnie nie cierpie mleka i łuski

my dzis pierwszy raz ssaliśmy cyca ;) martwiłam się jak to z tym będzie skoro najpierw dostawał w butli ale mój synek jest bardzo sprytny i od razu wziął do buzi i ssał ładnie tylko bardzo mało na apetyt większy u niego musimy jeszcze troszkę poczekać, nie że mu się nie chciało po prostu pojadł i poszedł spać :cool2:
a co do jedzenia ja tak jak kasiurek tylko jeszcze uważam na surowe warzywa i owoce gdzieś słyszałam że nie wolno i nie wiem czy słusznie :confused2:

Dzis znalazlam podreczna ksiazeczke/ulotke o jedzeniu podczas karmienia... No dieta odchudzajaca poziom HARD :-D
Sie nie dziwie, ze kobity tak chudna na tym :sorry:

Co do karmienia - ogólnie należy niby uważać na to, co u nas wywołuje wzdęcia, jeśc przede wszystkim lekko, zrezygnować z tłustych i smazonych potraw. Ale to na początku - potem można próbować pozwolić sobie na schaboszczaka - jak nic nie będzie maluchowi, to smiało mozna jeść itd. :tak: najgorzej jak je sie lekko i maluch ma wzdęcia - ja tydzień jechałam na chlebie z gotowana piresią kurczaka i ryżem z marchewką lub sokiem - brrrrrrr... na szczęście to nie od diety były wzdęcia, tylko od łapczywego ssania i tego, że nie wszystko udało się odbijać - esputicon dał radę ;-)

reklama
Renia super wieści ... Zazdroszczę :-)

Kasiurek co to za łuska na laktację ?? Pierwsze słyszę ... Zaintrygowałaś mnie :-D

TRicia
u nas zaleca się na początek uważać z owocami drobnopestkowymi ( jak truskawki , pomidory ) i egzotycznymi .

Do góry