reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozmowy nie-kontrolowane czyli zabawne powiedzonka,teksty,opowieści naszych Szkrabów

No tak , u nas tez masa pytan na okraglo...staram sie uruchamiac moje poklady cierpliwosci, ale nie zawsze dzialaja ;-)
Zuzu bardzo miesza jezyki, czasami trudno ja zrozumiec, nie bardzo lubi jezyk angielski ( moze dlatego , ze my tez troche ostatnio go odpuscilismy)
Na spacerze, obok nas szla angielka z psem. Zwracala sie do pieska " Hare boy" na co zuzu zareagowala chwila konsternacji , po czym mowi " Ca cest pas boy , ca cest dog"

reklama
silunia haha :D mala jest swietna :D strasznie duzo podobienstw u nas widze .. tu mala bardziej miesza jezyki :)
no i u nas podobnie mala potrafi sie klocic ze to np nie jest gwiazdka a Staaaaaar itd:))

ale dziewczyny powiem wam jak sie ciesze bo mala zaczela plynnie mowic tu po polsku :D a idzie do Sama i plynnie po angielsku wiec cieszy mnie to barrrrrrrrrrrdzooooo!

Domiska to tylko sie cieszyc z tej plynnosci....jak w listopadzie bylismy w PL to zuzu bardzo ladnie sie z wszystkimi porozumiewala, a jak nie mogli jej zrozumiec bo np. nie znala polskiego odpowiednika to pokazywala palcem i tez bylo dobrze :-)

Widze, ze dwujezyczne dzieciaczki calkiem niezle sobia radza, i w dodatku jakie smieszne sa :-D:-D:-D Siluniu, tekst Zuzu kapitalny :-D:-p:-D

Domiska, gratulacje dla Szantusi! Zdolniacha :tak::-)

A ja wczoraj myslalam, ze sie posikam - Sara ma skarbonke tukana, a ze czesc wyrazow zmienia jeszcze w mowie, to caly czas mowi na niego "kutan". No i jestesmy na zakupach, Sara rzadzi na dziale z zabawkami, po czym biegnie do dziadka i krzyczy na caly sklep - Dziadzia, dziadzia, oć tu sibko, pać, duzi kutan" :-D:-D:-D:-D:-D Ludzie najpierw dziwnie spojrzeli na nas, ale tez zaczeli sie smiac :-p:-D:-p A tukan byl na jakiejs grze narysowany :-p:-D

Sarka jest rozkoszna...Kutan pierwsza klasa:-):-):-)

Zuzce dzisiaj sie spieszylo ( robila kupke) bo na horyzoncie zblizal sie stefek do jej gotujacych sie garnkow na mini kuchence.....a ta siedzi na kibelku i sama do siebie Alle kaka , vit sibko i stekanko

Ostatnia edycja:
nieźle gadają nasze sierpniaki:-D
Sara aparatka:tak:
a wiecie, że moje dzieci nie pytały "a po co" i "dlaczego":baffled: ani Wojtek, ani Aluta:tak:
silunia proszę o tłumaczenie....

reklama
Gratuluje kwiecistosci mowy wszystkim Sierpniaczkom!:-)

Ja tez juz nie nadazam nad tekstami Pszczoly, ale dzis mnie rozwalila 3 razy, wiec przytocze:tak:

1. Rozmawialam z mama, ze musze isc na wieksze zakupy, bo wszystkie kosmetyki mi sie koncza (zlosliwie w tym samym czasie:-p), a Pszczola, ktora sie temu przysluchiwala, poradzila mi z pelnym przekonaniem: "Ziamówij siobie w ineltecie, moja dloga.":tak::-D:-D:-D

2. Wychodzilysmy z domu i nie zauwazylam, ze wypadly mi z kieszeni rekawiczki. Pszczola, ktora szla za mna, podniosla je i oddala ze slowami: "Ulatowałam twoje lękawićki, jeśtem naplawdę śpaniała!:-D:-D (i jaka skromna hehe;-))

3. P. sie z nia bawil i zalozył sobie na szyje jej koraliki, na co Pszczola: "Plawdziwie Ci nie pasiują!":-D:-)

Do góry