reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozmowy nie-kontrolowane czyli zabawne powiedzonka,teksty,opowieści naszych Szkrabów

hehehe uwielbiam czytac ten watek :D u nas mala ma tez swoje ulubione powiedzonka np w takich sytucjach..
Wladowala sie za mna do lazienki, wiec mowie "zamknij drzwi za soba bo mama robi siku" mala: Ooookey. Zamyka drzwi zamyka.... i nagle stanelo nieruchomo . odwrocila sie do mnie i mowi " A powiedzialas "prosze"?"

widzicie taka mama niewychowana ;)

reklama
Pszczola dzis przed wyjsciem na spacer:
"Gandziu, telaz wychodze na spacel, ale ty nie wchodź do mojego pokoju, bo wlócę niedługo i pobawimy się w doktola i źmiezię ci tempelatule w dupie, źgoda?" :zawstydzona/y::-D:-D

I na spacerze - zobaczyła dzieci bawiace sie w przyprzedszkolnym ogrodku:
"Ojejku, mamusiu, jak dzieci się tu ładnie bawią! Pójdę się bawić ź nimi, a ty idź do domu. Jak śkońcię, to ziadźwonię do ciebie i po mnie psijdzieś, okej?":baffled::-D:-D (Hmm, czyzby to znak, ze jest gotowa na przedszkole:confused: Ciekawe czy jutro bedzie taka chetna do zostania z dziecmi, bo idziemy sie zapisac do przedszkola:tak:)

oj Pszczoła, Pszczoła:-):-):-) ubaw nie z tej ziemi z Tobą:tak:
swoją drogą Aluta często mówi że "niedługo pójdzie do psieckola":-p
chciałam ją wygonić z fotela, bo mi zasiadła przed komputerem i mówię do niej zmykaj stąd, a ta do mnie "ty mnie zmyknij":-p

Domiska, Bedytka,Karoo jakie madre te Wasze dziewczynki :-D:tak::-D Hahaha.

Dominique, Pszczola jest naprawde niesamowita, jakie ona potrafi dlugasne zdania budowac!:szok::tak: A Gandzia niedlugo bedzie przed nia uciekac jak rzeczywiscie Maja zacznie stosowac takie sposoby podczas wspolnych zabaw ;-):-D

Sara tez ma duzo takich roznych powiedzonek, nie kojarze teraz, ale gada jak najeta, buzia sie jej praktycznie nie zamyka :-p
I o wszystko pyta: "a kto to jest", "a kto to dzwoni/-ł", "a po co idziesz", "a kto przyjdzie" itd. :baffled::-p

Jagoda dzisiaj podczas kapieli jak ja zaczelam myc gabka, to rzucial do mnie tekst "A cio to ma byc, jedną ręcią to nie mycie" - polozylysmy sie z jej chrzestna ze smiechu...

przy tym wątku to ja zawsze leze i kwicze:-D K. równiez bo nie moge sie powstrzymac aby mu nie przekazać jakie Wasze dzieci mądrusie są(ale żeby nie było tylko ten wątek mu czytam:-p)

reklama
Ja też na tym wątku pękam ze śmiechu, dzieciaki są niesamowite:-D

Ala chciała wziąć coś z pokoju obok, a że było już ciemno, to wróciła się do mnie i mówi:
Ciemno jest. Nyc nie wydze.
Ale po chwili podeszła do małego stołeczka (od toaletki), wzięła go i odpaliła:
Ja sama sobie pojedze (poradzę). Jestem juś duzia.
I poszła z nim do pokoju podstawiła sobie i zapaliła światło:tak::-)

Do góry