reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozmowy nie-kontrolowane czyli zabawne powiedzonka,teksty,opowieści naszych Szkrabów

Mówie wczoraj do mojej artychy,że jest dzień babci i dziadka i może laurki byśmy namalowały,a ona na to-no cio ty???:-D i źnowu bedzie impezia i tolt i śtolat???-nolmalnie siok:szok::-)

reklama
Wama czasem wcale nie jest nam do smiechu:-(
I tak wczoraj jak malowała te laurki upadła jej kredka na podłogę,a nasze dziecko co-
O CHOLERA GWINT
Przypuszczam,że podłapała to od babci,bo my tak nie gadamy,ja jeśli już to walę odrazu z grubej rury,a M wcale nie przeklina.
Nie zareagowaliśmy wcale ale nie wiem co robić:-(

Dzisiaj miałam hit sezonu:-D
Poszłam wziąść szybki prysznic zostawiając małą przed tv i informując gdzie idę.Kiedy wychodziłam z wanny do łazienki wpadła Paula niosąc mi majtasy i krzycząc,na cały blok że mi je przyniosła:szok::-D:baffled:
Wzięłam je więc od niej dziękując a ona do mnie
-mamusiu ale musisz je ublać,wies?:-D
Ja jej na to,że ok i wkładam,na co moja pociecha
-ale nie dałaś tam kaltecki,pocekaj gzecnie dobzie?
ja :szok::szok::szok: jakiej kaltecki i oco chodzi?ale grzecznie czekam:-D
A moja pociecha wyciągnęła z szawki wkładkę higieniczną i mówi
-o tu jest kaltecka bezpiecnie schowana:-D
-mas ubiez będzies mieć lepiej

Badaicka, faktycznie hit sezonu! :-D:-D:-D

Moj Piotrus na wkladki mowi "psekładki", a dzis stwierdzil: "Dobze być takim Piotlusiem". ;-)

Badaicka - niezła ta Twoja Córa:-D:-D:-D:-D:-D

Pszczoła na wkładki mówi "ziakładki" i jakis czas temu ja przykukalam, jak sobie jedna przykleila na rajtki, od zewnetrznej strony:eek::-D:-D A na tampony mowi "pampony", ale jak na razie nie wyczaila (na szczescie) jeszcze do czego sluza:-p

No to teraz kilka "Pszczół";-)
1. Oglądałam z Pszczoła zaprzysiezenie Baracka Obamy. W pewnym momencie pokazali zblizenie O.B. i Pszczola zapytala, kto to. Ja na to, ze prezydent Stanow Zjednoczonych, a Pszczola: "No cio ty! Taki muzin?":-D

2. Czytała z P. historyjke o misiu (w "Misiu" notabene;-)), ktory byl na sankach i pomoczyl sobie sniegiem rekawiczki. P. ja pyta, co w takiej sytuacji powinien ów miś zrobić. Pszczoła: "No nie wies tatusiu? To ziapamiętaj - powiedzieć mamusi!":-D:-D:-D No ba!;-):-p

3.I najlepsze na koniec:tak::tak: Podczas pobytu u moje mamy trafilysmy akurat na kolede, o ktorej to pozniej Pszczola opowiedziala P.: "Psisiedł KSIĘDZ w siukience, podobnej do Majecki, ale takiej calnej. Powiedział, ze mam sićne loćki. Dał mi oblazek z Matką BOSĄ i JEZIUNIEM-DZIDZIUNIEM, a ja zlobiłam "W imię Ojca i Syna i Ducha Świętego MIKOłAJA, AMENT!', a on zablał babci pieniąźki i posiedł.":-D:-D:-D:-D:-D

Domininique Ci księża, co to tylko po pieniążki przychodzą ;-):-D

Piotrek jak widzi podpaskę to pyta: "mama teź ma pieluchy?". ostatnio grzebał mi w torebkach, a ja w każdej mam awaryjnie jakąś podpaskę, to się napowyciągał :tak:
on w ogóle amator torebek jest. zawiesił sobie niedawno jedną na szyję i tak paradował. a potem przychodzi do mnie i mówi: "a ja cioś mam" :tak: to pytam: "a co masz?" na co on triumfalnie: "kjemik!" bo w torebce znalazł krem do rąk. to druga rzecz po podpaskach obowiązkowa w mojej torebce.

Badaicka - niezła ta Twoja Córa:-D:-D:-D:-D:-D

Pszczoła na wkładki mówi "ziakładki" i jakis czas temu ja przykukalam, jak sobie jedna przykleila na rajtki, od zewnetrznej strony:eek::-D:-D A na tampony mowi "pampony", ale jak na razie nie wyczaila (na szczescie) jeszcze do czego sluza:-p

No to teraz kilka "Pszczół";-)
1. Oglądałam z Pszczoła zaprzysiezenie Baracka Obamy. W pewnym momencie pokazali zblizenie O.B. i Pszczola zapytala, kto to. Ja na to, ze prezydent Stanow Zjednoczonych, a Pszczola: "No cio ty! Taki muzin?":-D

2. Czytała z P. historyjke o misiu (w "Misiu" notabene;-)), ktory byl na sankach i pomoczyl sobie sniegiem rekawiczki. P. ja pyta, co w takiej sytuacji powinien ów miś zrobić. Pszczoła: "No nie wies tatusiu? To ziapamiętaj - powiedzieć mamusi!":-D:-D:-D No ba!;-):-p

3.I najlepsze na koniec:tak::tak: Podczas pobytu u moje mamy trafilysmy akurat na kolede, o ktorej to pozniej Pszczola opowiedziala P.: "Psisiedł KSIĘDZ w siukience, podobnej do Majecki, ale takiej calnej. Powiedział, ze mam sićne loćki. Dał mi oblazek z Matką BOSĄ i JEZIUNIEM-DZIDZIUNIEM, a ja zlobiłam "W imię Ojca i Syna i Ducha Świętego MIKOłAJA, AMENT!', a on zablał babci pieniąźki i posiedł.":-D:-D:-D:-D:-D

Pszczółki i jej tekstów nikt nie pobije Ona jest niesamowita:-D:-):tak::happy:

reklama
Bajka "Król Lew" wedlug Sary:
"Klól lew umal, tatuś Simby umal. Śkazia go zabił. Simba zije, klólem był i ma dzidziusia. I konieć" :-p:-D

Ogolnie to Sarze sie takie gadulstwo wlaczylo, ze czasami mam ochote ja "wylaczyc" :-p:-D

Do góry