reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozmowy na temat wózków :)

Ja kompletnie zielona w temacie, wiec musze spytać, po co skrętne koła? Tzn czym się różnią? Lepiej sie prowadzi? bo chyba jakoś tam skręcać sie da każdym wózkiem :-p nie czaje kompletnie tych wszystkich szczegółów na które pewnie powinnam zwrócić uwage..

K8libby gratuluje zakupu;)

skrętne koła, albo np tylna oś skrętna sprawiają, że jak chcesz zawrócić, to masz mniejszy promień skręty, tak jak w aucie :) nie musisz naciskać na rączkę, zeby podnieść przednią oś i przenieść wózek, tylko zakręcasz w miejscu.

reklama
k8libby ja bym na twoim miejscu nie kupowala zwyklego fotelika ,ten jest fajny i funkcjonalny:tak: Kolezanka pierwsze miala zwykly i po2 miesiacach dokupila taki ,extra na dlugie podroze itp:tak: aaaa gratuluje zakupu:tak:

mala.di roan marita nie ma skrętnych kół tak jak dziewczyny pisały i strasznie skrzypią te wózki. Moje znajoma miała i narzekała, a ja obserwowałam na ulicy, bo to u mnie popularny wózek i zawsze jak przechodziłam obok to słyszałam skrzypienie - mnie by szkag trafił ;)

k8libby super wózeczek ;) Fotelika tak jak dziewuszki piszą nie kupuj ;) U nas na przykład Radek nie znosił jazdy samochodem tyłem do kierunku jazdy (to się zresztą często zdarza) i szybko wymieniliśmy fotelik na taki przodem montowany, większy..

Dzięki za dobre rady, taki fotelik z bazą jaki chciałam to wydatek 1200zł, a tak 1200 się przyda :)
Jestem tak podekscytowana, że spać nie mogłam, jeden jest tylko mankament tego wózka, że jest inny stelaż niż chciałam, bo to urban rider nie 4 rider. Poczytałam i niestety dziewczyny nie są z urbana zadowolone, ale można dokupić do niego przednie skrętne koła. Jak chodziłam po parku, to więcej jest urbanów niż 4 riderów, a nowy taki stelaż jest droższy... nie wiem, ta jedna rzecz mnie martwi.

mala.di roan marita nie ma skrętnych kół tak jak dziewczyny pisały i strasznie skrzypią te wózki. Moje znajoma miała i narzekała, a ja obserwowałam na ulicy, bo to u mnie popularny wózek i zawsze jak przechodziłam obok to słyszałam skrzypienie - mnie by szkag trafił ;)

sama juz nie wiem, mi to zalezalo zeby byl taki zgrabny i ładny też, a reszta to wszystkie takie potężne. a skrzypienia nie slyszalam jak przechodzilam obok tej pani z wózkiem:-p zreszta on sie miesci jeszcze w jakiejs w miare rozsadnej cenie.

Jedo albo Tako kupisz w podobnej cenie a mają skrętne koła i wyglądają tez fajnie ;) Na temat tych wózków (sa bardzo podobne do siebie) jest bardzo dużo pozytywnych opinii. Ja mam Jedo, kilka sierpniówek 2010 zakupiło Tako i wszystkie zadowolone. Jest jeszcze podobny do nich tylko zapomniałam jak się nazywa.. Jedna sierpniówka 2010 kupiła i zadowolona, a wąłśnie zastanawiała się nad tako, jedo albo tym "trzecim" i ten trzeci był najatrakcyjniejszy cenowo ;) Zaraz poszukam i wstawię o co chodziło ;)

Edit: Już wiem! Bexa ;) Wstawiam przykładowe linki do wszystkich 3 które wskazałam:

http://allegro.pl/wozek-bexa-b4-wysylka-gratis-sklep-smile-i2184534434.html

http://allegro.pl/jedo-fyn-4ds-2w1-kolekcja-2012-poznan-i2207303416.html

http://allegro.pl/tako-nowy-jumper-x-gleboko-spacerowy-91-kolorow-i2196180412.html

Ostatnia edycja:
mala.di ładny ten wózeczek. Szkoda tylko, że nie pokazali spacerówki. No chyba, że nie mogę znaleźć… Tak „rzucając okiem” jedyne do czego bym się osobiście przyczepiła to koszyk pod wózkiem. Taki w „starym” stylu – wzruszające, ale wszystko z niego powypada. Ogólnie – słodki, pompowane koła, wygląda solidnie... Chyba lubisz takie oldschoolowe wózki :-).

Exotic o, też na ten wózek trafiłam na Allegro :-). Podoba mi się, ale tu z kolei zraziły mnie koła. Nie wyglądają mi na pompowane, mimo że tak jest napisane. A nawet jeśli – są zbyt cienkie na krakowskie dziury, a co dopiero na wycieczki w teren.

ilovesummer, RatinaZ – zakochałam się w tym Waszym Navingtonie. Niestety nie moja półka cenowa :-(.

Black_Opal bardzo podobają mi się wózki, które wyszukujesz :-). Chyba pomyślę poważnie nad wózkiem Bexa… :-p Strasznie mi się podoba. I wygląda tak leciutko w porównaniu do tego, przy którym upierałam się do tej pory...

reklama
dzag, fakt, kocham takie oldschoolowe wózeczki :-) koszyk przecierpie, tylko zaczynam sie zastanawiac czy nie zrezygnowac przez te koła, no ale mam czas jeszcze....
nie ma tam zdjecia spacerówki, ale jakby co wstawiam, gdyby tak ktoś rozważał:
roan marita.jpgroan marita3.jpg

Do góry