reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozmowy na temat wózków :)

ja się zakochalam w tym wózeczku :
X-lander gondola,spacerówka,fotelik Maxi Cosi (2221707950) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Masakryczny wózek ale podpowiem Ci, że można mieć nowy za ok 1000zł tylko trzeba szukać starych kolekcji kolorystycznych, które nie różnią się niczym od nowych w jakiś małych sklepikach się zdarzają. Oczywiście bez fotelika ale i tak nie zaleca się kupować używanych dla dzieci z niewiadomego pochodzenia. Ja za nowy komplet z wysyłką dałam niecałe 1000zł a był za trochę ponad 800

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Sopelek słusznie słusznie nie masz zaufania. To tak jakbyś na kolanach dziecko przewoziła. Trzeba patrzeć na wyniki testów ADAC chyba, że nie zależy nam na bezpieczeństwie dziecka (choć podobno po to sa foteliki)

Milionka wózek masakra ale pewnie już poczytałaś moje opinie na temat tego wózka i podjęłas decyzję :-D ale nie zaleca się kupowania używanych fotelików z nieznanego pochodzenia. Mogą one być uczestnikami wypadków i choć na zewnątrz wszystko jest ok to w środku konstrukcja odpowiedzialna za bezpieczeństwo nie działa. lepeij wieźć dziecko na rękach. Poszukaj może uda Ci się kupić tak jak mi wózek z zeszłorocznej kolekcji nowy. Mnie ten x-lander wtedy kosztował 850zł + raz używane adaptery i wysyłka całość wyszła 1000zł

Dziewczyny nie zdecydowane przyjrzyjcie się wózkom chicco mi się nei chce z nich doktoryzować ale moja koleżanka miała i on był genialny. Urodą nie grzeszą ale mają gondolki, w których można przewozić dziecko na tylnym fotelu i po złozeniu mieszczą się do toyoty Yaris :tak: (taką miała ta koleżanka i wszystko pięknie wchodziło) widziałam też parasolki z tej firmy i koleżanek i genialne były w zasadzie do użyku od 5-6 miesiaca

to był narazie wzór jaki mi sie podoba ale z kupowaniem to jeszcze długo sie wstrzymam, więc pewnie i gust mi sie zmieni :)

Ja dziś miałam przegląd wózków na krakowskim rynku i strasznie mi się ten spodobał: Wózki dziecięce, joggery, przyczepki rowerowe | 3koła - dziel się przygodą!
No ale my już mamy, więc nie kupuję :)

Za to na przyszłą wiosnę zaopatrzymy się w coś takiego: ..:: BOBO WÓZKI ::.. najlepsze WÓZKI DZIECIĘCE 2012 sklep internetowy: PRZYCZEPKA rowerowa + wózek trójkołowy 2w1
I będę śmigać z Maluchami na rowerze :) Strasznie mi tego brakuje :) Już ze dwa lata nie jeździłam...:/

Sopelek słusznie słusznie nie masz zaufania. To tak jakbyś na kolanach dziecko przewoziła. Trzeba patrzeć na wyniki testów ADAC chyba, że nie zależy nam na bezpieczeństwie dziecka (choć podobno po to sa foteliki)

Te testy są niemieckie, a polskich producentów nie stać na to ,żeby wysłać swoje produkty na te testy. Tak mi tłumaczą w sklepach sprzedawcy...w sumie trochę logiki w tym jest. Mówią też w sklepach, że polskie foteliki są obwarowane normami, które muszą być spełnione i nie byłyby dopuszczone do sprzedaży, gdyby nie miały tych norm bezpieczeństwa, a tak to się niczym nie różnią od dych firmówek...ponoć płaci się za markę i właśnie te gwiazdki w testach...sama już nie wiem :-(

sopelek a ty nie rozgladasz sie za wozkiem dla blizniat? bbo ten ktory zamiescilas to pojedynczy jest;-)

Juditka kupuję dwa pojedyncze wózki, a nie bliźniaczy. Będzie mi łatwiej z dwoma niż jednym wyjść na spacer- nie będę wychodziła sama. No i jak któreś z dzieci będzie chore, to i tak mogę wyjść z drugim na spacer- w pojedynczym wózku :-D

Sopelek a myślałaś o tych wózkach z drugiej strony. Mówisz, że nie wyjdziesz nigdzie sama ale tez nikt nie wyjdzie z nimi sam. Tak byś mogła mamie ich do wózka załadować i masz dwie godziny świętego spokoju na spanie albo sprzątanie. U nas było bardzo dużo chętnych na spacery z maksem. W domu to nikt za chętnie z nim nie zostawał ale na spacer to co innego mogliśmy sami iść na zakupy albo wyganiałam M w sobotę i porządki zrobiłam albo teściowa szła a ja spałam. Dzieci w wózku najczęściej śpią i spokojnie można je najedzone wyprawić. No i nie będziesz niezależna a to chyba straszne uczucie nigdzie nie beziesz mogła się sama ruszyć. Dużo się może zmienić po porodzie. Chwile samotności będą na wagę złota. A co do chorób to takie małe dzieci nie chorują bo skąd. Pierwszy rok to bardzo rzadko. Maks jeszcze nie chorował dopiero jak pójdzie do przedszkola pewnie się zacznie

reklama
Do góry