reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozmowy na temat wózków :)

reklama
a ja chyba się zdecyduję na taki. Oglądaliśmy w sklepie, super mięciutko na paskach, ładnie się buja i prezentuje

http://www.familyshop.com.pl/towar.php?id_tow=1259

do tego kupimy foteliki maxi cosi city, leciuteńkie są i zgrabne, można montować je za pomocą adaptera na tym stelażu, chociaż raczej nie będę miała takiej potrzeby, żeby fotelik na stelaż zakładać...

Ostatnia edycja:
Sopelek ja mam Jedo i jestem bardzo zadowolona ;) Tylk oja mam model fyn 4ds. Całkowicie odrzucasz skrętne koła?? Dla mnie to najlepszy wynalazek ;)

A ten Twój jest na pasach? Dla mnie miękka amortyzacja to podstawa...
Nie zależy mi na skrętnych kołach aż tak bardzo

Fyn nie ma psków, w nim są właśnie skrętne koła. Właśnie ten wózek bardzo chwaliła mi Pani w sklepie, jej córka ma ten model co Ty chcesz i mówiła, ze w lesie na dziurach genialny.
Dla mnie genialna w tym wózku, była spacerówka duza/szeroka i długa z bocznymi ochroniaczami!!:-)

Sopelku nie ma pasów, ale amortyzacja w nim jest bardzo dobra! Dziecko się nie telepie w środku, a jak tylko lekko naciśniesz na rączkę to przednie koła elegancko odbijają i bez wysiłku pokonujesz wszelkie krawężniki.
Fakt, że dziecka w tym nie pobujasz, ale ja akurat jestem przeciwniczką ciągłego bujania dzieci ;)
Nam w sklepie jednym na początku pani polecała roan maritę na paskach - idealny dla tych którzy lubią bujać ;) Kilka sierpniówek 2010 zakupiło właśnie roan maritę na paskach i narzekały, że szybko wózek zaczał skrzypieć. Ja poobserowałam u siebie na mieście i też wszyskie marity paskudnie skrzypiały ;D Ja bym nerwowo nie wytrzymała z takim wózkiem ;)

No i uwierz mi, że skrętne koła to jest naprawdę świetny wynalazek, który dużo ułatwia! Jak dziecko jest małe to może tak się tego nie odczuwa, ale ten moment szybko mija i wożenie takiego klocka, jego wszystkich "niezbędnych" rzeczy i stosu zakupów to nie jest łatwa sprawa, więc takie ułatwienia sa na wagę złota :)

Ostatnia edycja:
potwierdzam - ja mając wózek ze skrętnymi kołami nigdy bym się już nie zdecydowała na inny - rewelacja! każdą dziurę, kałużę, przeszkodę omijasz bez dźwigania wózka a z większym dzieckiem i zakupami to już bywa meeega ciężki!!

reklama
Potwierdzam, że skrętne koła to czasem zbawienie :) Nasz X-lander potrafi w miejscu obrócić się o 360 stopni. Zadziwiające jak często ta umiejętność się przydaje :)

Widziałam wczoraj na żywo "w akcji" wózek Maxi Cosi. Całkiem fajny. Wielki kosz na zakupy, spacerówka niczego sobie, koła duże, pompowane. Tylko że mało zgrabny mi się wydał przy X-landerze. Głównie dlatego, że rączka jest prawie na całą szerokość tylnych kół - w zasadzie to w niczym nie powinno przeszkadzać, ale wizualnie wydaje się wtedy wózek o wiele szerszy niż jest w rzeczywistości.

Poleciłabym zwrócić na jeszcze jedną rzecz uwagę - czy rączka od wózka zgrabnie i szybko się składa. Bardzo przydatna rzecz, jeśli jeździ się środkami komunikacji miejskiej!

Do góry