reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozmowy na temat wózków :)

K8libby my też kupiliśmy właśnie dziś ten fotelik maxi cosi cabriofix kolor steel grey jasny ale dla takiego malca fajny i jest ten fotelik śliczny.

reklama
ja za mojego x-landera zapłaciłam 800zł - za samą spacerówkę. Gondolę i fotelik samochodowy pożyczyłam od koleżanki, teraz dałam jej kasę za te części bo się okazało że jestem w ciąży znów więc po prostu odkupiłam to co już miałam i używałam. Cały zestaw kosztuje około 1700. Wydaje mi się że wszystkie elementy są bardzo porządne :) nic nie blaknie, nie wyciera się, nie zużywa, nie zacina, nie psuje. Koleżanka z psiego forum kupiła zestaw jakiś na allegro za 600zł, psuło jej się to, np. kółko się zacinało, wiem że już dawno nie używa nic z tego wózka i ma nowy. Nie mówię że tak będzie z każdym tańszym wózkiem i że droższe się nie psują, no ale taki daję przykład bo taki znam. Za 3000 bym też wózka nie kupiła :)

Też mamy fotelik maxi cosi cabriofix. Ale bez bazy. Czerwony. Polecam :)

My daliśmy za X-landera XA gondolę + spacerówkę i fotelik z adapterami - w sumie 2000 zł z przesyłką na Allegro.
Po 15 mies. intensywnego używania wszystko jest w stanie niemal idealnym. Kolory jak nowe, kółek nawet nie trzeba było jeszcze nigdy pompować, tylko oliwiliśmy już dwa razy, żeby się lepiej skręcały przednie. A przy tym wózek od roku jest codziennie składany i rozkładany, bo trzymam go w bagażniku samochodu. Więc jeśli chodzi o solidność, to mogę ten zestaw polecić.

jak dla mnie nie które zestawy mają kosmiczne nie do przyjęcia dla mnie ceny.

Mala di ten wóżek jaki pokazałas jest ładny ale od razu painkowe koła dyskwalifikują go, napewno nie brałabym pod uwane "ze jest mało nowoczesny" dla mnie jest to mało ważne!!

5 dziecko i myśle o nowym wózku ale nie mam możliwosci finansowych więc użyje wózek który miałam przy 2 córkach...

A ja kupiłam x-landera nowego dałam 1000zł bo był z zeszłorocznej kolekcji w niemodnych kolorach :-D spacerówka jeszcze nowa i raczej taka pozostanie :-D bo nie jest to podobne do spacerówki a z gondolką jakoś przemęczę. Nie muszę jej nosić ani wkładać do bagażnika więc dam radę ;-)
A fotelik miałam maxi cosi cabrio tylko bez bazy bo jeżdżę różnymi autami. Z dwójką to raczej M autem będę jeździć a nie wciskać ich do clio :)

nataszka jest ogromny, ciężko się składa i waży tonę :-D już o tym rozmawiałyśmy kiedyś. Dla mnie to najgorszy wózek pod słońcem i musieliśmy kupić nowe auto żeby się zmieścił...

To nie nie nie;) Ja mam Renualt Thalia niby głęboki bagażnik ale ma taką belkę i duże rzeczy nie włożysz bo przeszkadza. To w takim razie szukam dalej uparłam się na używany lepszy i mam w nosie mojego ooo!:-D:-D

nataszka mieliśmy megankę a teraz mamy toyotę avensis combi (megaaa wielki bagażnik) i i tak wchodzi z trudem. Do mojego cliowego bagażnika zmieścił się cały głęboki wózek maxi cosi bez odpinania czegokolwiek po naciśnięciu guziczka wózek się złozył i nieowiele sam wsunął do bagażnika :tak:

reklama
Jako że Karolina jest fanatyczną przeciwniczką X-landera, to ja może złagodzę odpowiedź ;)
Składam ten wózek codziennie i robię to w sekundę. Mamy duże auto kombi, więc wózek spokojnie się mieści, a żeby był bardziej płaski, odpinam przednie koła - jednym kliknięciem. Do mniejszych aut trzeba odpiąć jeszcze tylne. Ale jeśli ktoś nie będzie wkładał wózka do auta codziennie tak jak my, tylko raz na jakiś czas, to nie ma co patrzeć na składanie - ważne, żeby jakoś wszedł do środka i tyle. Teraz wózki bardzo podobnie się składają.

Mimo że lubię nasz wózek - jest pierwszy (i pewnie ostatni ;)) i mam do niego spory sentyment - to chyba bym się teraz na niego nie zdecydowała. Są lepsz.e Jak byliśmy w pierwszej ciąży, to bardzo nam się podobały wózki Mutsy i Quinny. A mój Mąż oszalał na puncie wózka Bebe Confort High Trek - trzy pompowane koła, hamulec w rączce i inne bajery ;) Wtedy cena nas odstraszyła, ale teraz żałuję, że go nie kupiliśmy: ..:: BOBO WÓZKI ::.. najlepsze WÓZKI DZIECIĘCE 2012 sklep internetowy: HIGH TREK 2012 głęboko-spacerowy + fotelik Creatis FIX

Do góry