reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Rozmowy na temat wózków :)

Normalnie powinnam dostać % od Mutsy za reklamę i naganianie :p
Mojemu mężowi też się bardzo podoba :) a na żywo wyglądają jeszcze ładniej, ja zakochałam się w kolorze Cargo Grey z turkusowymi wykończeniami, piękny jest!
Moja mama też mnie namawia na nowy, powiedziała, że mi kupi, ja wtedy dokupię sobie dodatki i fotelik :)

reklama
K8libby kurczę Twój super, zmienna rama,koła pompowane, kółka też skrętne. Oj mam dylemat.

Asia my wózek trzymamy w domu, może Ci nie zakoszą, ale wszystkie psy, koty będą w nim siedzieć :shocked2: no i z tym siedzeniem, to moje dziecko jak ma jechać tyłem to wrzask, pisk, musi wszystko widzieć :tak:

issrison, psy na pewno nie, bo w bloku tylko nasz mieszka:-), kotów też nie ma ale nigdy nie wiadomo co się kręci w nocy po klatkach. Niby osiedle nowe, monitorowane, wszytko zamykane, ale nigdy nie wiadomo. U nas nie ma wózkowni ale wszyscy trzymają na klatce, najwyżej zdejmują np. gondolę i biorą do domu, a tylko stelaż zostaje. No nie wyobrażam sobie latania z wózkiem i dzieckiem na 3 piętro, chyba, że mąż będzie w domu to tak.

Mnie moje drogie, czeka targanie na 5 pietro w kamienicy bez windy, więc i tak wygrywam, po miesiącu będę miała taki biceps, że mąż mi nie powie, że zupa za słona była...

Mnie moje drogie, czeka targanie na 5 pietro w kamienicy bez windy, więc i tak wygrywam, po miesiącu będę miała taki biceps, że mąż mi nie powie, że zupa za słona była...

oo to na Twoim miejscu wagę wózka ustawiłabym jako priorytet, bo na początku to spoko ale jak dziecię podrośnie, to targanie go z wózkiem to już nie lada wysiłek (najczęśiej na raty jeszcze - więc czeka Cię tak na prawdę 10 pięter!!)

co do schodów to mój wózek spisuje się super bo ma wielkie tylne koła, zjeżdża po schodach bez problemu a do góry wciągam go tyłem, mam co prawda tylko kilka schodów a potem winda ale gdybym miała wjechać na piętro to dałoby radę, na pewno lepiej niż podnieść wózek w górę, razem z dzieckiem i np. jeszcze zakupami... czegoś takiego sobie nie wyobrażam w ogóle!!
problem mam tylko jak mam z 15 kilo zakupów i słabo napompowane oponki :p bo się strasznie zgniatają :p
mój wózek Wózek dziecięcy XRUN - X-lander - Wózki dla dzieci - Wózki dziecięce wielofunkcyjne

Duże pompowane koła fajnie jeżdżą po schodach, ale ja niewobrażam sobie ciągnięcia dziecka przez więcej niż kilka schodów, bo to bardzo niekomfortowe dla maluszka, a poza tym nie wróże długiego żywota dla takiego stelarza, który jest wciągany lub sprowadzany codziennie na 5 czy nawet i 2-3 piętro.

K8libby prponuję poszukanie innego rozwiązania niż wprowadzanie wózka na górę. Nie macie piwnicy?, albo garażu pod blokiem?? Chociaż stelaż żeby zostawiać...

Dla mam, które szukają zestawu do 1500zł polecę wózeczek, który sama użytkuję i który posłuży mi przy drugim dzidziusiu ;)

http://allegro.pl/2w1-jedo-fyn-4ds-jedo-2012-folia-gratis-warszawa-i2150544812.html
Ja w 2010r za 2w1 zapłaciłam 1200zł.

Ostatnia edycja:
reklama
Niet, ani piwnicy, ani garażu. Żeby było śmieszniej, to dzielnia też niczego sobie, więc na korytarzu na dole nie zostawię. Chcą wyremontować taki mały budynek pod domem, przede wszystkim dla chłopaka, który porusza się na wózku inwalidzkim, więc może się do niego podłączę z przechowywaniem. Najwyżej stelaż będę zostawiała w samochodzie...

Do góry