reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ROZMIARY UBRANEK, SMOCZKÓW, PAMPERSÓW ITP.....

Sumka :):):) ja tez się tak roześmiałam że az mnie mąz spytał co...ale ja bym się nie zdziwiła jak by mój zrobił to samo - dlatego regularnie chowam za małe ciuszki ;);):)
A co do wzrostu - Sumka ja myślę że Kubuś pewnie wyższy od Karola - wiesz, ja napisałam co kupuję- zeby było z lekkim zapasikiem, a w sam raz jest właśnie 86, a poza tym wiadomo że co firma to rozmiar...od tesciowej dostał na urodziny spodenki quadri foglio które mają rozmiarówkę 86=2 lata - nie muszę dodawać że w nich tonie :) ale od innych roczniaków w piaskownicy tez większy
A jakie butki nosicie? My mamy sandałki 22 i adidaski 23 :) oczywiście zostaje w nich przepisowy mamusi paluszek - o tyle za duże

reklama
Sumka, Ty powinnaś zająć się pisaniem:tak:Super opisy, jak zwykle:-D:-D:-D
Fakt, z tymi rozmiarami to jest strasznie dziwnie. Miki jak pisałam nosi też 86, a jak dostał spodenki w tym rozmiarze od mojej koleżanki, to nawet mu nie zakładałam, bo takie wielkie!
Buciki, to mamy mniejsze - 20 Bartki (nie wiem jaki byłby rozmiar innych firm, ale słyszałam, że Bartki mają taką rozmiarówkę coś a la H&M - nie wiem ile w tym prawdy). I w sumie mamy 2 pary butów:szok:Ile Wasze dzieciaczki mają bucików? Jakie firmy Wam się sprawdziły?

Kubiszon nosi pieluchy Lidlowe lub Rossmanowe 5, a ubranka na 86 nawet te H&M.
A tak przy okazji to zamierzam mu teraz kupować najmniej komfortowe pieluchy żeby mu nie było za dobrze i zaczął jarzyć o co chodzi z tym sikaniem. ( wyrodna mamusia :-D)

sumka najlepiej zółte rosmanowskie- w sumie to one już nie są takie złe, ale szybko robią się ciężkie- ja te daję Otylce jak nam zaczyna się rozleniwiać z wołaniem:tak: np. po dwóch dniach przebywania na działce, albo wyjeździe zapomina o nocniku i woła tylko eee na kupke- to jak jej daje te pieluchy to od razu wie o co smiga:tak: u nas ogólnie coraz mniej pieluch schodzi, mała woli je do zabawy:):rofl2:

a co do rozmiaru, to u nas przewaznie 4 albo 4+
ubranka 92 głównie

Sumka znowu sie urechotalam z Twoich opisów:-D:-D:-D
Kasia Wojtus nosi z Bartka sandałki 22 mamy ze 3 pary butków ale w użyciu sa tylko jedne wlasnie te z firmy Bartek.
Narazie nie zamierzam kupowac zadnych buciorków Wojtek duzo chodzi boso chyba tak jak Julek Cichej bo czesto widzę bo na zdjęciach na bosaka:tak:

Sumka niezły numer z rybaczkami:-D:rofl2::happy2:
Mati nosi ubranka 80, 86 lub 92 w zależności od firmy:-)Pieluchy Pampers 4+. Buty ma 20 ale widzę że trzeba już większe mu kupic bo małe zaczynają się robic. A wczoraj byliśmy w H&M i kupiliśmy dla niego kąpielówki i wygląda w nich rewelacyjnie:-D

Sylwia, Bartki 22??? To mój ma liliputkową nóżkę:-DMiki baaardzo dużo chodzi na bosaka, więc jak na razie nam wystarcza, ale nie mamy nic na chłodne dni...
Ania, prosimy o zdjęcie w kąpielówkach!:tak:

No tak Wojtek ma spora stópke na chłodniejsze dni mamy trampki takie zwykłe no i rozgladam sie za kaloszami bo po deszczu Wojtek zalicza wszystkie kałuze:-)

My mamy 4 pary butkow... Ostatnio kupilam Elefant-rozmiar 20...fajne i wygodne sandalki:-) Ale wyboru w butach dzieciecych to naprawde nie ma...A jak juz znajde wypasiony sklep to para butkow miedzy 50 a 70 euro...Powalilo ich chyba...I to w dodtaku na dwa miesiace takie buty:rofl2::angry:

U nas bućki rozmiar 22, 23 Coolclub - 2 pary sandałków i 1 kryte. Pampersiaki 4+ ubranka 86/92. Jeśli chodzi o spodenki t tak jak u KasiDe Ola w nich utonęła.
W sobotę jedziemy na tydzień na Mazury. Kupiłam Oli kostium kąpielowy, to dopiero będzie ubaw:-).

Aniu szybko wklejaj zdjęcie w kąpielówkach.:-):-D:-D:-D

reklama
Do góry