reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

rok po roku

Cześć ja mam problem z Emilka nie chce pić mleka:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: dawniej rano i wieczorem wypijała po 200 ml a teraz z łaską 100 walnie:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::zawstydzona/y::-( nie mam pojęcia dlaczego tak się dzieje.......je tak mało ale noce ładnie przesypia:tak:
A co do Natalki to probuje pobudzać pokarm laktatorem pije ogromne ilości wody i nic to nie pomaga....tracę pokarm :zawstydzona/y::confused: nie wiem juz co robić:-( Emilkę karmiłam 4,5 miesiąca i miałam mnóstwo pokarmu a tu tragedia jedynie w nocy a właściwie nad ranem ok. 5 mleka jest tyle ,że Natalka zje małe conieco:baffled::-(

reklama
Zajrzałam na chwile mąz spi po nocce a Igor bawi sie telefonem wiec moze uda mi sie cos napisac;-)

Igor juz lepiej siusiak sie goi i coraz ładniej schodzi napletek jutro rano do lekarza wiec zobaczymy co i jak.
Co do rodzicow to mieszkamy niedaleko w sumie na tej samej dzielnicy zarowno my moi rodzice jak i tesciowie:tak: Z jednej strony fajnie z drugiej bywa to meczace:eek: .

Skakanko zycze aby szybko te kolki sie skonczyły i zebys mogla spokojnie obserwowac postepy i rozwoj dzieciaczkow:tak:

Tynko zaskoczyły i zasmuciły mnie twoje problemy z pokarmem moze popytaj lekarza co sie moze dziac, mam nadzieje ze bedzie dobrze i pokarmisz jeszcze mała piersia. A co do picia mleka to Igor oststnio tez mniej wypija wieczorem owszem wypije ok 200ml ale rano zapomnij a kiedys to sie dopominał o wiecej moze po prostu wolą coś konkretniejszego a moze wiosna idzie i apetyt maja mniejszy:confused: ;-) :-p .

Ja mam ogromna nadzieje ze uda mi sie drugiego dzidziusia karmic piersia Igora karmiłam do 10 miesiaca dopoki nie dowiedzialam sie o drugiej ciazy

Spokojnej i rodzinnej niedzieli

tynka moja Hania jak byla mniej wiecej w wieku twojej Emilki oprotestowala mleko zupelnie i do tej pory mleka jako mleka nie pije a zyje;-)

z mlecznych rzeczy je bakusie, danio, danonki, mleko z kartonu z platkami kukurydzanymi i do niedawna jadla wieczorem kasze na mleku pszenna z bananmi albo wielowocowa, a teraz i tego nie chce:no:

czasami robimy jej tosty francuskie na sniadanie to tez z mlekiem, tak przemycam po trochu

z tego co slyszaam to duzo dzieci w pewnym momencie ma dosc mleka, zreszta kto by nie mial po ponad roku:-D

a co do twojego pokarmu, moze sie stresujesz ze Emilka jesc nie chce i dlatego masz problemy, nie wiem jak ci pomoc bo ja sama dwojke na butli chowam wiec nie bylam zbyt wytrwala w cycoleniu i dobrze mi z tym;-)

Helloł:-)
Witam się grzecznie. Nie było mnie parę dni, bo byliśmy z dzieciakami u teściów.

MARTUSIU witaj na naszym wątku, mam nadzieję że i tu rozkręcisz się na maksa i nas przy okazji też. Ty to potrafisz! ;-)

MADZIULKA miałam niedawno to samo z Antkiem, tak to już jest z tymi chłopakami. A teraz już ok, dobrze że Igorkowi też już lepiej.

TYNKA od kiedy Amelka skończyła roczek toleruje tylko mleko smakowe Nestle waniliowe, może i Emilce podejdzie? A na laktacje polecam granulki homeopatyczne RICINUS COMMUNIC firmy Boiron CH5. Są rewelacyjne! Mi pomagają też herbatki Hippa dla karmiących.

SKAKANKA a kysz kolkom! Może już koniec?

Ja mam teraz oczy dookoła głowy Antoś zrobił się taki wszędobylski! Nie raczkuje tylko pełza po całym mieszkaniu, wszystko go interesuje, a najbardziej kabelki i kontakty!
Powoli staram się go odstawiać od cyca, w dzień już nawet go nie karmię, ale niestety nadrabia w nocy.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Ja właśnie podejrzewam,że to przez zmartwienia tracę pokarm no i pewnie była winna sytuacja gdy odciągałam mleko jak Natalia była w szpitalu:-:)baffled:
Jestem zła i rozżalona bo chciałam karmić Natalkę jak najdłużej cycem:zawstydzona/y::-(
a tu taka porażka:szok:
Do ego martwię się o Emilki ząbki wczoraj się przewróciła i naruszyła albo ząbki albo dziąsło jeszcze tego nie rozgryzłam ale jak dziś jadła chrupki kukurydziane to znów zaczęła jej lecieć krew i przyszła do mnie zapłakana:baffled::-( i jak tu sie nie martwić:baffled:

Amko Emilka ma skazę białkową i nie mogę jej podawać innego mleka niż bebilon pepti........i tak podaję jej danonki lub inne serki homogenizowane i po kilku dniach wyskakują jej takie liszaje na skórce.....alergie odziedziczyła po tatusiu :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:i bidulka do końca życia będzie cierpieć:dry:
A co do herbatek hippa to Natalka ma po nich kolki a jak piję herbatki herbapolu to tez mogę tylko jedną dziennie bo jak wypije więcej to tez ma kolki:dry:

tynka a moze sprobuj sinlac, mojej koleznaki syn mial alergie na bialko mleka i jadl sinlac i bylo ok, moze mozna go polaczyc z jakimis owocami?

Byliśmy u lekarza na kontroli i jest ok wreszcie moglismy wyjsc z domu na spacer:-) :-D :-D :happy: .
Teraz Igor spi zasnał po drodze powrotnej do domu.

TYNKO - wspolczuje nie masz wesoło troche tych kłoptow i trosk sie pojawiło trzymam kciuki zycze zeby wszystko sie jak najszybciej uspokoiło i ułożyło:tak: .A odnosnie Sinlacu to wiem ze jest dobry coreczka mojego szwagra ma skaze i sinlac uwielbia.Warto sprobowac

madziulkas to super ze Igor wrocil do zdrowia:-D

tynka sprobuj sinlac, albo do bebilonu pepti dodaj jej kaszy np pszenej z bananmi ( sa takie bez mleka) i na gesto lyzeczka ja karm, bedzie cos nowego,moze akurat jej posmakuje

Kaszkę na gęsto już przerabialiśmy i jest dobra przez kilka dni a potem mała jej nie chce..........ale sie jej nie dziwie ja też tego nie lubię;-):-p
Nie wiem może przesadzam napisze Wam co Emilka je przez cały dzień:
rano mleko ok.120 ml czasami nawet tylko 100 ml:wściekła/y:
potem kanapeczki z wędlinką albo paróweczka czy jajecznica no takie tam normalne śniadanko
następnie serek homogenizowany
potem obiad
na deser jakiś owoc
no i na kolacje dostaje mleko dziś wypiła tylko 50 ml więc będę ją znowu poiła przez sen:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
no i w tak zwanym międzyczasie popija soczek z marchewki lub herbatkę i zajada chrupki kukurydziane
Wiem,że ma wystarczającą ilość posiłków ale wydaje mi się , że powinna więcej pic mleka .....a może jestem przewrażliwiona :confused:

reklama
tynka luzik, Hania mniej je od Emilki:-D , przestan sie martwic, po prostu ma dosc mleka i tyle

Do góry