reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

rok po roku

Cześć ja mam problem z Emilka nie chce pić mleka:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: dawniej rano i wieczorem wypijała po 200 ml a teraz z łaską 100 walnie:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::zawstydzona/y::-( nie mam pojęcia dlaczego tak się dzieje.......je tak mało ale noce ładnie przesypia:tak:
A co do Natalki to probuje pobudzać pokarm laktatorem pije ogromne ilości wody i nic to nie pomaga....tracę pokarm :zawstydzona/y::confused: nie wiem juz co robić:-( Emilkę karmiłam 4,5 miesiąca i miałam mnóstwo pokarmu a tu tragedia jedynie w nocy a właściwie nad ranem ok. 5 mleka jest tyle ,że Natalka zje małe conieco:baffled::-(

reklama
Zajrzałam na chwile mąz spi po nocce a Igor bawi sie telefonem wiec moze uda mi sie cos napisac;-)

Igor juz lepiej siusiak sie goi i coraz ładniej schodzi napletek jutro rano do lekarza wiec zobaczymy co i jak.
Co do rodzicow to mieszkamy niedaleko w sumie na tej samej dzielnicy zarowno my moi rodzice jak i tesciowie:tak: Z jednej strony fajnie z drugiej bywa to meczace:eek: .

Skakanko zycze aby szybko te kolki sie skonczyły i zebys mogla spokojnie obserwowac postepy i rozwoj dzieciaczkow:tak:

Tynko zaskoczyły i zasmuciły mnie twoje problemy z pokarmem moze popytaj lekarza co sie moze dziac, mam nadzieje ze bedzie dobrze i pokarmisz jeszcze mała piersia. A co do picia mleka to Igor oststnio tez mniej wypija wieczorem owszem wypije ok 200ml ale rano zapomnij a kiedys to sie dopominał o wiecej moze po prostu wolą coś konkretniejszego a moze wiosna idzie i apetyt maja mniejszy:confused: ;-) :-p .

Ja mam ogromna nadzieje ze uda mi sie drugiego dzidziusia karmic piersia Igora karmiłam do 10 miesiaca dopoki nie dowiedzialam sie o drugiej ciazy

Spokojnej i rodzinnej niedzieli

tynka moja Hania jak byla mniej wiecej w wieku twojej Emilki oprotestowala mleko zupelnie i do tej pory mleka jako mleka nie pije a zyje;-)

z mlecznych rzeczy je bakusie, danio, danonki, mleko z kartonu z platkami kukurydzanymi i do niedawna jadla wieczorem kasze na mleku pszenna z bananmi albo wielowocowa, a teraz i tego nie chce:no:

czasami robimy jej tosty francuskie na sniadanie to tez z mlekiem, tak przemycam po trochu

z tego co slyszaam to duzo dzieci w pewnym momencie ma dosc mleka, zreszta kto by nie mial po ponad roku:-D

a co do twojego pokarmu, moze sie stresujesz ze Emilka jesc nie chce i dlatego masz problemy, nie wiem jak ci pomoc bo ja sama dwojke na butli chowam wiec nie bylam zbyt wytrwala w cycoleniu i dobrze mi z tym;-)

Helloł:-)
Witam się grzecznie. Nie było mnie parę dni, bo byliśmy z dzieciakami u teściów.

MARTUSIU witaj na naszym wątku, mam nadzieję że i tu rozkręcisz się na maksa i nas przy okazji też. Ty to potrafisz! ;-)

MADZIULKA miałam niedawno to samo z Antkiem, tak to już jest z tymi chłopakami. A teraz już ok, dobrze że Igorkowi też już lepiej.

TYNKA od kiedy Amelka skończyła roczek toleruje tylko mleko smakowe Nestle waniliowe, może i Emilce podejdzie? A na laktacje polecam granulki homeopatyczne RICINUS COMMUNIC firmy Boiron CH5. Są rewelacyjne! Mi pomagają też herbatki Hippa dla karmiących.

SKAKANKA a kysz kolkom! Może już koniec?

Ja mam teraz oczy dookoła głowy Antoś zrobił się taki wszędobylski! Nie raczkuje tylko pełza po całym mieszkaniu, wszystko go interesuje, a najbardziej kabelki i kontakty!
Powoli staram się go odstawiać od cyca, w dzień już nawet go nie karmię, ale niestety nadrabia w nocy.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Ja właśnie podejrzewam,że to przez zmartwienia tracę pokarm no i pewnie była winna sytuacja gdy odciągałam mleko jak Natalia była w szpitalu:-:)baffled:
Jestem zła i rozżalona bo chciałam karmić Natalkę jak najdłużej cycem:zawstydzona/y::-(
a tu taka porażka:szok:
Do ego martwię się o Emilki ząbki wczoraj się przewróciła i naruszyła albo ząbki albo dziąsło jeszcze tego nie rozgryzłam ale jak dziś jadła chrupki kukurydziane to znów zaczęła jej lecieć krew i przyszła do mnie zapłakana:baffled::-( i jak tu sie nie martwić:baffled:

Amko Emilka ma skazę białkową i nie mogę jej podawać innego mleka niż bebilon pepti........i tak podaję jej danonki lub inne serki homogenizowane i po kilku dniach wyskakują jej takie liszaje na skórce.....alergie odziedziczyła po tatusiu :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:i bidulka do końca życia będzie cierpieć:dry:
A co do herbatek hippa to Natalka ma po nich kolki a jak piję herbatki herbapolu to tez mogę tylko jedną dziennie bo jak wypije więcej to tez ma kolki:dry:

tynka a moze sprobuj sinlac, mojej koleznaki syn mial alergie na bialko mleka i jadl sinlac i bylo ok, moze mozna go polaczyc z jakimis owocami?

Byliśmy u lekarza na kontroli i jest ok wreszcie moglismy wyjsc z domu na spacer:-) :-D :-D :happy: .
Teraz Igor spi zasnał po drodze powrotnej do domu.

TYNKO - wspolczuje nie masz wesoło troche tych kłoptow i trosk sie pojawiło trzymam kciuki zycze zeby wszystko sie jak najszybciej uspokoiło i ułożyło:tak: .A odnosnie Sinlacu to wiem ze jest dobry coreczka mojego szwagra ma skaze i sinlac uwielbia.Warto sprobowac

madziulkas to super ze Igor wrocil do zdrowia:-D

tynka sprobuj sinlac, albo do bebilonu pepti dodaj jej kaszy np pszenej z bananmi ( sa takie bez mleka) i na gesto lyzeczka ja karm, bedzie cos nowego,moze akurat jej posmakuje

Kaszkę na gęsto już przerabialiśmy i jest dobra przez kilka dni a potem mała jej nie chce..........ale sie jej nie dziwie ja też tego nie lubię;-):-p
Nie wiem może przesadzam napisze Wam co Emilka je przez cały dzień:
rano mleko ok.120 ml czasami nawet tylko 100 ml:wściekła/y:
potem kanapeczki z wędlinką albo paróweczka czy jajecznica no takie tam normalne śniadanko
następnie serek homogenizowany
potem obiad
na deser jakiś owoc
no i na kolacje dostaje mleko dziś wypiła tylko 50 ml więc będę ją znowu poiła przez sen:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
no i w tak zwanym międzyczasie popija soczek z marchewki lub herbatkę i zajada chrupki kukurydziane
Wiem,że ma wystarczającą ilość posiłków ale wydaje mi się , że powinna więcej pic mleka .....a może jestem przewrażliwiona :confused:

reklama
tynka luzik, Hania mniej je od Emilki:-D , przestan sie martwic, po prostu ma dosc mleka i tyle

Do góry