reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

rodzeństwo z dwuletnią różnicą..

Meklaudia witaj w gornie powójnych mamusiek, widze ze bedziesz miala dzieci majowo - czerwcowe jak ja i Heksa. ( no Marysia miala byc majowa ale w koncu wyskoczyła w czerwcu).
Reniferku ja mam wątpliwosci czy roczne dziecko moze brac tran. :-(

reklama
Dziekje:-) Dziewczyny a to prawda że w drugiej ciąży brzuch wcześniej sie pojawia?:wściekła/y: Bo ja mam straszny brzuch po poprzedniej ciazy wygladam jak bym była 4-5 miesiacu i boje sie że bede miała strasznie duży brzuch... Marcel ważył 4100g mam nadzieje ze drugie nie bedzie wieksze..

głuszek - ja kupiłam taki tran od trzeciego roku życia... dawkowanie jest takie, ze mozna dawac trzylatkowi 5 ml... mój miki za miesiac kończy 2 lata, babka w aptece mówiła ze 2 ml na pewno mu nie zaszkodzą...
ale jakbys miała jakies info na ten temat to bede wdzieczna...

maKlaudia - gratulacje!!! ja miałam brzuszek troche wczesniej, ale mam duzo mniejszy... moze dlatego ze przytyłam ponad 10 kg mniej niz w I ciązy... wtedy 25 kg na plusie, teraz 13 kg... a dzieci raczej będą miały taką samą wagę urodzeniową... synek miał 3,76 kg, córcia 2 tyg temu 3,1 kg...

ogólnie to dzis byłam na ktg i skurczy zero :baffled: chyba nie urodze w tym roku :sorry:

Mnie bardzo szybko wybrzuszyło. Brzuchol mam jeszcze wiekszy niż poprzednio mimo, ze przytyłam duzo mniej, bo przedtem 25 kg, a teraz 4,5 kg ale za to dzidzia jak na razie sporo większa, ale moze przystopuje jeszcze.

Reniferku i jak tam u ciebie?

me Klaudia mi w pierwszej ciazy wyskoczył gdzies koło 17 tygodnia ale taki mikrusi w 19 tygodniu juz było widac fajnie a w drugiej... juz w 13 mialam brzuch jak w 5 miesiacu!!!! A jak rodziłam to wszyscy sie pytali czy mam bliźniaki. Miałam OGROMNY brzuch :-D no ale Michal wazył 4300 prawie wiec gdzie musial sie zmiscic i miałam duzo wód płodowych ale beben miałam wielki. U mnie to rodzinne niestety - moja siostra mnie przebiła z wielkoscia brzucha ito pierwszego dziecka!!! hihihi :-D teraz walcze z waleczkiem skóry buuuuu

Reniferku i jak tam u ciebie?

me Klaudia mi w pierwszej ciazy wyskoczył gdzies koło 17 tygodnia ale taki mikrusi w 19 tygodniu juz było widac fajnie a w drugiej... juz w 13 mialam brzuch jak w 5 miesiacu!!!! A jak rodziłam to wszyscy sie pytali czy mam bliźniaki. Miałam OGROMNY brzuch :-D no ale Michal wazył 4300 prawie wiec gdzie musial sie zmiscic i miałam duzo wód płodowych ale beben miałam wielki. U mnie to rodzinne niestety - moja siostra mnie przebiła z wielkoscia brzucha ito pierwszego dziecka!!! hihihi :-D teraz walcze z waleczkiem skóry buuuuu
głuszek a rodziłaś naturalnie? Bo mój Michaś też sie na sporego zapowiada i zatannawiam się cyz dali by mi rodzić naturalnie gdyby tak był nieco ponad 4 kg.

Czy któraś z Was ma może wózek Graco Stadium Duo? Ja właśnie kilka dni temu zakupiłam w kolorze Gabi (brązowy) ale nigdzie nie mogę dostać nosidełka-gondoli w tym kolorze. Może gdzieś spotkałyście?

kilolek - niestety ja nie orientuje sie w kwestiii tego wózka... mam x-landera...

głuszek - dzieki, u mnie zastój totalny,... do porodu chyba jeszcze daleko...synuś urodził sie w terminie a córcia nie chce... 21-22 wrzesnia mam wywołanie :baffled:

aktualnie wcinam chlebek z miodem, bo jestem nieźle przeziębiona... nawet sama bym nie chciała teraz rodzic, by małej nie zarazic...:sorry2:

podwójne mamy - drugi poród był łatwiejszy?

reklama
jak chcesz naturalnie to ci dadza tak rodzic a jak chcesz miec cc to mozesz nudzic albo wspomóc sie kopereta i waga dziecka :tak: ja za chiny nie chciałam cesarki brr masakra jakas jak dla mnie.
reniferku pierwszy poród porazka - dwa wywołania - pierwsze nieudane, mega potworny ból (strzez sie wywołania) 9 godzin mega boli a drugi błyskawica :) mimo ze taki klocek - 5 godzin w szpitalu, w sumie 2 godziny bóli takich mocnych, 5 minut parcia ale 45 minut szycia w środku. jednak co 4300 to nie 3600 :-D

Do góry