reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Rodzeństwo - szaleństwo :-)

reklama
ja planuję zakupić Natalce pluszowego jamnika i przynieść jej ze szpitala, bo jak ją pytam gdzie mieszka Wikuś to się uśmiecha i pokazuje brzuszek a zaraz po tym woła au-au-au.. :szok::-D To przez to, że ten nieszczęsny jamnik rodziców mojego męża nazywa się Wiktor, więc mała myśli, że tam chyba piesek mieszka i może być później zawiedziona :baffled: :-)

dziewczęta ratunku! - wyjechaliśmy na majókę a tu Natalka dostała chyba jakiejś allergii - kichanie + katar wodnisty + zaropiałe oczka,macie pomysł jk tu szybko zadziałać? W ostatecznoci bedę tu szukała lekarza..

Katiusza wapno na pewno dobre i może pomóc. Ale jeśli to alergia to przydał by się jakiś lek antyhistaminowy w syropie dla dzieci np. Zyrtec albo Xyzal. Ale tego bez recepty niestety nie kupisz.

Kochana leć do lekarza, bo skoro zaropiały Małej to juz stan alergiczny, pewnie od pyłków (Mój też tak miewa).
Na razie możesz podać Calcium w syropie dla dzieci (wapno), nos oczyszczaj woda morską i oczka też solą fizjologiczną.Nie rumiankiem, bo nie łagodzi a podrażnia.
Zyrtex w kropelkach dla dzieci na alergie działa- leć po recepte aby mała się nie męczyła.

ja bym się najpierw przeszła do apteki, jednak z lekarzem na wyjeżdzie może być problem... może farmaceuta coś zaradzi, a jak nie to wtedy szukaj lekarza. może któreś z tych tabletek bez recepty mogą łykać dzieci...

jest też cos takiego chyba jak recepta farmaceutyczna (?) ale nie wiem w jakich wypadkach jest ona wypisywana, tak mi sie tylko gdzieś obiło o uszy

dzięki Wam dziewczęta za wszystkie rady, sól fizjologiczna, calcium i woda morska nie pomagały więc musieliśmy jednak wybrać się do lekarza, lekarka uznała (na szczęście), że to raczej nie alergia tylko mała zatarła sobie katarem oczka, do tego zatkały się kanaliki łzowe i dlatego oczka zaczęły ropieć, dała nam kropelki po których już na drugi dzień było dużo lepiej a po 3 dniach oczka były "jak nowe" :-)

reklama
Dziewczyny czy Waszym ocpiechą też włączył się "Cycek". Mojemu 3 latkowi od jakiegoś czasu włączyło sie znów "Chce cyca", szuka piersi, przytula się do piersi i udaje, że pije mleczko. Ostatnio stwierdził, że będzie razem z Amelką pił mleczko. W sumie nie martwi mnie to, ale jestem ciekawa czy Wasze dzieciaki też tak mają/miały?

Do góry