reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Robimy zakupy dla maluszka

Marcysia - ja tam nowego nie piorę... Bez przesady:p przecież dziecko gole nie bedzie leżeć, a nawet jak bedzie to nic sie nie stanie. Ja jak dostałam przy pierwszym dziecku używany to tez nie prałam i młody żyje :p

reklama
A ja upiorę środek wózka (tzn mam taka matę i wkład) i pewnie upiorę tez przykrycie to główne. Mam nowy wózek,wiec reszty nie piorę,a ten środek upiorę przy okazji innych rzeczy i juz :)

obejrzałam filmiki na you tube o tym kąpaniu w wiadrze i w wanience (niestety w wiadrze położna pokazywała na sucho i z lalką) i mimo wielu zalet wiadra jednak zdecyduje się na wanienkę, bo wydaje mi się że mimo wszystko dziecko jest wykąpane dokładniej (wiadomo że w kopalni nie pracuje i się bardzo nie brudzi ale jednak pole manewru jest większe)

Ja mam wanienkę, wiaderko jakoś mnie przeraża, choć faktycznie dzidzia wygląda na zadowoloną, a z wanienką mam już doświadczenie:-D.

Alankowi kupiliśmy nowy wózek to nie prałam go tylko wietrzyłam. Teraz trzeba bedzie go wyjąć i zobacze, jesli nie jest bardzo zabrudzony to tez tylko wywietrze, a jak nie to jakoś trzeba bedzie posciegac z niego cały materiał i wyprać.

My mamy wanienkę, na stelażu i w niej bedzie Marcel kąpany.

A wiecie nad czym myślę... Czy jakies mleko moze kupić i miec w domu, tak na wszelki wypadek?
Mam zamiar karmic piersią, Alana karmiłam i nigdy ani raz zadnego sztucznego mleka nie podawałam mu, no ale różnie moze to być... Kupujecie jakieś?

Sosnowiczanka ja nie kupuje mm.Jesli będzie potrzebne to maz wsiada w samochód,jedzie i kupuje.A myśle ze skoro Alanka karmiłaś tylko piersią to nie ma sensu na zapas.

Przyszło pudło z allegro od flaming24 i jestem pozytywnie zaskoczona. Nie dość że szybko to jeszcze nic nie pomieszali, a zamówiłam masę pierdół w różnych kolorach. Na próbę wzięłam prześcieradło, dziwnie tanie było ale mimo tego wydaje się być jakościowo ok. Mogę ich polecić jak coś. ;-)

WP_20150417_001.jpg

Załączniki

• WP_20150417_001.jpg
    WP_20150417_001.jpg
    17,3 KB · Wyświetleń: 96
reklama
Do góry