reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Robimy zakupy dla maluszka

Kaliia dzieki! Twoja mieta przecudowna ;) Swoja droga dobrze, ze mam w miare daleko do sklepow z dzieciecymi ciuszkami to mi sie nie zdarza nakupic czegos bo nie umialam sie oprzec :) Siedze w domu i nie chce mi sie samej nigdzie wylazic. Chociaz i tak juz chyba za duzo tych " cudeniek" kupilam a najgorsze, ze sa male i nie wiem ile razy je zdazy zalozyc... ehh :)
Mamma mila - literki mi moja Mama uszyla, wyoprzedzila mnie bo innym wnukom szyla to za jednym zamachem :) Ale obrazeczki juz sama zrobilam!

koronka ale masz cudne te ciuszki! Rozczulila mnie najbardziej zlota sukienka na ostatnim zdjeciu :)

Tez musze policzyc ile czego mam bo przywiozlam z polski mase prezentow i poki trzymalam sie swojej listy to bylam na biezaco a teraz nie wiem ile czego. Widzialam tylko ze podostawalam body na krotki rekaw w rozmiarze 74! To nam sie chyba nie przyda... Sama kupowalam do rozmiaru 62 tylko. Stwierdzilam, ze wieksze zawsze zdaze ( a na nexcie znowu nowosci dorzucili! achhh)

Zycze milego dnia Mamusie!

reklama
Koronka śliczne ciuszki :) Ja tak samo jak Malinka i Karina kupowałam tylko 56, 62 i parę 68. Dostałam też kilka sztuk 74, ale sama na razie nie kupuję, bo jeszcze nie wiem co się przyda, kiedy Młody wskoczy w rozmiar 74 - czy to będzie jesień czy zima. Zostawiam to na później. Z ciuszków w sumie mam wszystko, jeszcze ze trzy bodziaki rozpinane kopertowo może dokupię i tyle.

Ciasteczko- tez zamierzam kupić wiaderko teraz. Zobaczymy.

Marcysia- ale będzie miał Wasz synek karocę !!!

Karina- no i kupiliśmy mebelki tej firmy co Ty masz:) tylko chyba inna seria :)

Koronka- ale szalejesz kobieto! Ja mam troszkę na 56 i 62. :D no i po moich chłopakach;) ale Ty to
Masz normalnie sklep z ciuszkami :) ślicznie to wyglada :)

Nasza szafeczka juz skończona. ;) czekamy jeszcze na ubranka od cioci i bedzie gotowe. ;)
Pampersów jeszcze nie kupilam ale mam zamiar troche paczuszek kupic bo Kacper mial malą dupke i 1 nawet byly za duze wiec troche tego poszlo. Cos kolo 2 paczek w szpitalu (bylismy tydzien) teraz kupie troche dad troche babydreamów i sprawdze które nam podpasują. Chusteczek mam narazie 3pak tych biedronkowych plus 2x 20szt .
U nas w szpitalu chusteczek nie pozwalaja wiec tez bede wodą przemywala i w domu przez pewien czas pewnie tez.
A.. Co do rozmiarów to u góry mam 56 na dole 62. Kacper byl malutki i dlugo nosil 68. Po nim na 68 mam zimowe wiec mam nadzieje ze mala tak na pol roku trafi w rozmiar. Jeszcze ich nie pralam, chyba polezą w workach jescze troche bo nie mam gdzie ich pochowac.
74 i większych nie kupowalam nie znalazlam tez po Kacprze bo to juz taki rozmiar ktory kupuje sie na bierząco i dziecko zaczyna bardziej niszczyc dlatego po starszym pewnie nic takiego nie zostalo. ;)
Jeszcze mnie pranie wózka czeka i jeden kocyk i rożek. Z prania chyba narazie tyle. Kurcze byle do maja i juz moze bede bardziej spokojniejsza. ;)

Załączniki

• 1429173013756.jpg
    1429173013756.jpg
    25,4 KB · Wyświetleń: 88
Kurcze chyba przegięłam z tą wyprawką bo mam całą szafę ciuszków 50-74. Autentycznie 5 półek, a szafa narożna. :zawstydzona/y: Osłabia mnie ten widok bo muszę to posegregować mądrze, wyprać, poprasować..

Hahaha Sesi to sobie sama robote zadalas :):)
Pola bedziecie zadowoleni. Bratowa tez ma i to sa napraaawde solidne meble. Ona ma Ines a ja Fino, a Wy jakie wybraliscie ?

martucha pranie wózka? nowy wózek potrzebuje prania? na czym to ma polegać? znów coś o czym w ogóle nie pomyślałam :baffled:

Ja też muszę wyprać wózek, ale mój jest używany i zakurzony, więc po prostu nie mam wyjścia.

Dziewczyny zainteresowałyście mnie tym wiadrem do kąpieli. Dlaczego jest lepsze niż wanienka? I czym się różnie takie wiadro od zwykłego? :-)

reklama
O Boże nie mówcie mi ze muszę nowy wózek prac ??!!!
Ja mam wyprawkę od 52 do 68 i kilka 74 to wszystko resztek zobaczę jak mały bedzie rósł .
Czoperka, wiadro jest Poprostu wygodniejsze, trzymasz tylko dzidzie za brodę , w sumie unosisz , dziecko przybiera naturalna pozycje. Nie musisz podtrzymywać go całego jak w wanience . Wiadro jest odpowiedniej szerokości i wysokości i ma zaznaczona linie do której lejesz wodę przez co jak je posadzisz woda trochę sie podnosi u dzidzia jest cały czas w cieplej wodzie , podobno bardzo jest to przyjemnie dla bobasa. Obejrzyj sobie kilka filmów na You tubie ale te z pokazem położnych bo ja widziałam kilka które wsadzili młodzi rodzice i źle to robili bo za dużo wody lali.
Trzeba próbować nowości i ułatwiać sobie życie a czy będziemy zadowoleni to sie okaże :) mam nadzieje ze bardzo i jesten pozytywnie do tego nastawiona :)

Do góry