reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Robimy zakupy dla maluszka

Kaliia dzieki! Twoja mieta przecudowna ;) Swoja droga dobrze, ze mam w miare daleko do sklepow z dzieciecymi ciuszkami to mi sie nie zdarza nakupic czegos bo nie umialam sie oprzec :) Siedze w domu i nie chce mi sie samej nigdzie wylazic. Chociaz i tak juz chyba za duzo tych " cudeniek" kupilam a najgorsze, ze sa male i nie wiem ile razy je zdazy zalozyc... ehh :)
Mamma mila - literki mi moja Mama uszyla, wyoprzedzila mnie bo innym wnukom szyla to za jednym zamachem :) Ale obrazeczki juz sama zrobilam!

koronka ale masz cudne te ciuszki! Rozczulila mnie najbardziej zlota sukienka na ostatnim zdjeciu :)

Tez musze policzyc ile czego mam bo przywiozlam z polski mase prezentow i poki trzymalam sie swojej listy to bylam na biezaco a teraz nie wiem ile czego. Widzialam tylko ze podostawalam body na krotki rekaw w rozmiarze 74! To nam sie chyba nie przyda... Sama kupowalam do rozmiaru 62 tylko. Stwierdzilam, ze wieksze zawsze zdaze ( a na nexcie znowu nowosci dorzucili! achhh)

Zycze milego dnia Mamusie!

reklama
Koronka śliczne ciuszki :) Ja tak samo jak Malinka i Karina kupowałam tylko 56, 62 i parę 68. Dostałam też kilka sztuk 74, ale sama na razie nie kupuję, bo jeszcze nie wiem co się przyda, kiedy Młody wskoczy w rozmiar 74 - czy to będzie jesień czy zima. Zostawiam to na później. Z ciuszków w sumie mam wszystko, jeszcze ze trzy bodziaki rozpinane kopertowo może dokupię i tyle.

Ciasteczko- tez zamierzam kupić wiaderko teraz. Zobaczymy.

Marcysia- ale będzie miał Wasz synek karocę !!!

Karina- no i kupiliśmy mebelki tej firmy co Ty masz:) tylko chyba inna seria :)

Koronka- ale szalejesz kobieto! Ja mam troszkę na 56 i 62. :D no i po moich chłopakach;) ale Ty to
Masz normalnie sklep z ciuszkami :) ślicznie to wyglada :)

Nasza szafeczka juz skończona. ;) czekamy jeszcze na ubranka od cioci i bedzie gotowe. ;)
Pampersów jeszcze nie kupilam ale mam zamiar troche paczuszek kupic bo Kacper mial malą dupke i 1 nawet byly za duze wiec troche tego poszlo. Cos kolo 2 paczek w szpitalu (bylismy tydzien) teraz kupie troche dad troche babydreamów i sprawdze które nam podpasują. Chusteczek mam narazie 3pak tych biedronkowych plus 2x 20szt .
U nas w szpitalu chusteczek nie pozwalaja wiec tez bede wodą przemywala i w domu przez pewien czas pewnie tez.
A.. Co do rozmiarów to u góry mam 56 na dole 62. Kacper byl malutki i dlugo nosil 68. Po nim na 68 mam zimowe wiec mam nadzieje ze mala tak na pol roku trafi w rozmiar. Jeszcze ich nie pralam, chyba polezą w workach jescze troche bo nie mam gdzie ich pochowac.
74 i większych nie kupowalam nie znalazlam tez po Kacprze bo to juz taki rozmiar ktory kupuje sie na bierząco i dziecko zaczyna bardziej niszczyc dlatego po starszym pewnie nic takiego nie zostalo. ;)
Jeszcze mnie pranie wózka czeka i jeden kocyk i rożek. Z prania chyba narazie tyle. Kurcze byle do maja i juz moze bede bardziej spokojniejsza. ;)

Załączniki

• 1429173013756.jpg
    1429173013756.jpg
    25,4 KB · Wyświetleń: 85
Kurcze chyba przegięłam z tą wyprawką bo mam całą szafę ciuszków 50-74. Autentycznie 5 półek, a szafa narożna. :zawstydzona/y: Osłabia mnie ten widok bo muszę to posegregować mądrze, wyprać, poprasować..

Hahaha Sesi to sobie sama robote zadalas :):)
Pola bedziecie zadowoleni. Bratowa tez ma i to sa napraaawde solidne meble. Ona ma Ines a ja Fino, a Wy jakie wybraliscie ?

martucha pranie wózka? nowy wózek potrzebuje prania? na czym to ma polegać? znów coś o czym w ogóle nie pomyślałam :baffled:

Ja też muszę wyprać wózek, ale mój jest używany i zakurzony, więc po prostu nie mam wyjścia.

Dziewczyny zainteresowałyście mnie tym wiadrem do kąpieli. Dlaczego jest lepsze niż wanienka? I czym się różnie takie wiadro od zwykłego? :-)

reklama
O Boże nie mówcie mi ze muszę nowy wózek prac ??!!!
Ja mam wyprawkę od 52 do 68 i kilka 74 to wszystko resztek zobaczę jak mały bedzie rósł .
Czoperka, wiadro jest Poprostu wygodniejsze, trzymasz tylko dzidzie za brodę , w sumie unosisz , dziecko przybiera naturalna pozycje. Nie musisz podtrzymywać go całego jak w wanience . Wiadro jest odpowiedniej szerokości i wysokości i ma zaznaczona linie do której lejesz wodę przez co jak je posadzisz woda trochę sie podnosi u dzidzia jest cały czas w cieplej wodzie , podobno bardzo jest to przyjemnie dla bobasa. Obejrzyj sobie kilka filmów na You tubie ale te z pokazem położnych bo ja widziałam kilka które wsadzili młodzi rodzice i źle to robili bo za dużo wody lali.
Trzeba próbować nowości i ułatwiać sobie życie a czy będziemy zadowoleni to sie okaże :) mam nadzieje ze bardzo i jesten pozytywnie do tego nastawiona :)

Do góry