Byliśmy dzisiaj na wizycie w CZDZ u alergologa i laryngologai tak jak ta druga była super, to pierwsza jakas masakra;/
U alergolog to była nasza druga wizyta – na pierwszej totylko wywiad ogolny, przepisanie mleczka Bebilon, jakies masci do twarzy ityle.. A teraz myślałam ze nam powie cos konkretnego a tu zonk. Oczywiście jakzobaczyla jak wyglada twarz Fabianka to się przerazila, standardowe pytania cojemy, czym się myjemy, czym smarujemy. Jak powiedziałam jej co mlody je a czegonie ( bo z moich obserwacji to go uczula- liszaj jest wiekszy po tychproduktach) to powiedziala ze to niemożliwe;/ a jak powiedziałam ze w takimrazie zrobny testy to mi odpowiedziala ze testow nie zrobi bo.. szpital jest zadłużonyi nie ma potrzebnych plytek czy czegos tam;/ No istny cyrk. Pow ze zrobie sobieprywatnie sama, to mi odpoiweidziala ze ona uwaza ze testy to dadza nam 5 % wiarygodności..No ale wkoncu dala nam skierowanie na testy z krwi na uwaga : mleko, bialkokurze, żółtko kurze i jablko… No po prostu smieszne;/ Dala mi zaswiadczenie zemlody nadal ma jesc bebilon pepti, popisala sobie, pokazałam jej sklad masci któranam przepisal lekarz ze szpitala jak mlody miał 4 miesiace na te zmiany pow ze możebyć i żebym kupila ja ( dodam tylko ze jak byliśmy u niej w sierpniu topowiedziala ze ABSOLUTNIE mam jej nie stosowac;/) No idiotka jakas- zaprzeproszeniem..
Na koniec stwierdzila ze to chyba jest zajecie dladermatologa i zadzwonila po niego a ze niestety nie było w pracy zadnego dladzieci to zapisala mnie na 14 lutego…
Aaaa jak powiedziałam jej o wadze młodego ze niska itpopowiedziala „alergicy tak maja” ;/ swietne tłumaczenie ze moje dziecko nieprzybiera prawie na wadze..
Dodala jeszcze żebym zapisala się na wizyte za 2 miesiace ido tego czasu niech Fabian będzie tylko na mleku – po moim stwierdzeniu zeprzeciesz roczne dziecko nie może być tylko na mleku bo nie będzie miał zadnychwitamin i to nie zdrowe dla niego odpowiedziala mi „ widze ze Pani wie lepiej”dobra lekarzem nie jestem ale chyba logiczne ze dziecko, które rosniepotrzebuje duzo wiecej witamin, wartości itpo niż te które SA zawarte w mleko ui na tym samym mleczku to on chyba nie przytylby wogole..
Tak wiec alergolog idzie do ostrzalu od razu, i chyba poprostu będziemy chodzili gdzies prywatnie bo szkoda naszego czasu..
Za to wizyta u laryngologa przebiegla bardzo fajnie. Lekarzsuper babka, rzeczowa jak usłyszała ze mlody miał już 6 razy zapalenie ucha, 2razy leczone w szpitalu plus 2 razy zdiagnozowane na IP była w szoku ze niktnie zbadal go dokładniej. Od razu skierowala nas na badanie FIBEROSKOPIA tobadanie przegrody nosowo – gardłowej bo to tutaj może lezec przyczyna, i skierowala na dokładne badaniesłuchu – bo te co mielsimy w szpitalu robione było wedlug niej nieodpowiedniedla takich przejść jakie miał Fabianek i miala racje.. Mlody nie chciał zabardzousiedzieć na badaniu sluchu wiec trwalo krotko ale już w tym czasie wyszlo zejest zle, tzn może nie jakos tragicznie ale powinno być lepiej – ja się nieznam zabardzo na tym wykresach ale jak dawalam tej lekarce wyniki to ona powiedzialatylko slowa „ tak myślałam ze dobrze nie będzie” Oprocz tego badania miał jeszcze takie „podgladowe”ze jedna lekarka siedziała przed nim i cos pokazywala a druga siedziała z tylui npo pukala w drzwi, albo bębenek, grzechotka pukala itp. I jak robila tochicho to mlody nie zainteresowany jak glosniej to się odwracal. Alestwierdzily ze i tak „nie wykazuje zainteresowania dalszymi dzwiekami”. Jeszczepowtorymy to badania bo Fabian był glodny i spiacy i ogolnie marudny.
Zapisalismy się już na Fiberoskopie na 21 marca, ale do tejlekarki laryngolog termin na maj dopiero ale jak będę w szpitalu na tejfibroskopi to podejde do niej i może uda się cos wczesniej zadziałać.
Sorka za tak dlugiegol posta..