reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Relacje z wizyt u lekarza, zdjęcia USG i zdrowie naszych Skarbów

reklama
No więc ja się melduję po przymusowej dodatkowej wizycie u ginki( dobrze że nei w szpitalu póki co)
Leki na biegunkę wykupiłam, już biorę jak nie pomoze w trakcie doby czeka mnie szpital i nawadnianie....

ale poki co mała przebadana, więc mam jakieś pojęcie co i jak teraz wygląda.
Waży 3200 g, lekarka powiedziała że już za dużo nie podrośnie więc nie będzie wielkim bobaskiem
wód plodowych sporo- w kieszonce znaleźliśmy 5,27 cm
łozysko ma już III stopień dojrzałości, więc poród neiuchronnie sie zbliża
przepływy krwi w główce, pępowinie sprawdzone i jest wszystko ok, tak samo tętno Karolci.
W razie jakichś niepokojących objawów mam dzwonic lub iść na Ip, opierdzieliła mnie tylko że ostatnio 2 dni czekałam jak mała się mniej ruszała, zeby iść i sprawdzić czy wszystko gra, to jej powiedziałam że ją czułam, dlatego czekałam, choc dużo mniej niz zawsze.

Kolejna wizyta to ta planowana w środę, chyba że wcześniej urodzę, nie wiem jak szyjka i rozwarcie,, bo tego nei sprawdzała dziś.

haha trochę sie pośmiałam dziś na wizycie, bo moja córka jest strasznie terminowa dziewucha!!!!
wyobraźcie sobie że ja jeszcze mam szyjkę!!! i to zamkniętą!!! fakt jest miękka, ale co z tego. lekarka nie chciała mega tam grzebać żebym święta spędziła spokojnie w domku. jesli do 2 stycznia nie urodzę to 3-4 mam mieć przyjemność masażu szyjki przez moją lekarkę coby wydobyć moje dziecie.
Więc na dzień dzisiejszy, wody się nie sączą, mała ważdy ok. 3500g !!! matkoooo a to jeszcze może potrwać.
Przepływy ok, łożysko nei wykazuje oznak przedojrzałego.
leci nam 39 tydz,. a ja przytyłam ok. 19 kg. masakra bo teraz najgorsze św. ale juz mam to gdzieś... -ambitnie jak w poprzedniej ciąży wszystko stracę!!! obiecuję;p

ja po wizycie u ginka jutro nie urodze:):) i sie moge najesc:p;p;p
Mloda ok lezy w dol caly czas:) niecale 4 kilasy:)zrobil mi tego paciorkowca dla swietego spokoju i pojechalam szybko zawiesc do kliniki,wyniki w przyszlym tygodniu hehe...

cisnienie moje ok,mlodej serducho ok,tylko czekac...nastepna wizyta 4.01..a w razie czego w kontakcie z ginem:)

Dzisiaj z Maciusiem byliśmy na wizycie kontrolnej w szpitalu i mój chłopczyk przybiera na wadzę waży 3630 a przy porodzie było 3280 także jest dobrze. Ja mam ciśnienie dobre bo sprawdzili, ale za to coś mi się zaczyna szew po cesarce ciapać i jak mi to za kilka dni nie minie mam iść do lekarza.
Wizyta u położnej minęła jakby dziecka z nami nie było Maciuś całą ją przespał i w nosie miał że rozbieram go do golasa kładę na wagę a potem ubieram w pieluszkę, body, rajstopki, spodnie, kurtkę, czapę jak spał tak spał :-D

Po dzisiejszej wizycie wnioski następujące: rozwarcie na 4cm, szyjka skrócona, Karolinka bardzo nisko, Ktg wyszło z obecnością skurczybyków, ale raczej słabe. Jeśli mam dotrwać do 1.01.2012r to mam bardzo się oszczędzać i jak najwięcej leżeć. Kolejne KTG w sobotę rano i następne za dwa dni. Jeśli szybko nie urodzę, to mam iść ze skierowaniem na oddział 7 dni po terminie.

reklama
My dziś po wizycie kontrolnej u pediatry, mała waży 3680 czyli w 10dni przybrała 350g - super :) żółtaczka jeszcze jest, ale już widocznie ustępuje więc też się ucieszyłam. Pogadałyśmy o szczepionkach i jednak zdecydujemy się na skojarzeniową 5w1 + żółtaczka. Dostałyśmy skierowanie na usg bioder i udało nam się zapisać na NFZ na 20.01 także w 6 tygodniu - idealnie. Ogólnie bardzo zadowolona wyszłam z wizyty. :)

Do góry