reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Relacje z wizyt u lekarza, zdjęcia USG i zdrowie naszych Skarbów

reklama
No więc ja się melduję po przymusowej dodatkowej wizycie u ginki( dobrze że nei w szpitalu póki co)
Leki na biegunkę wykupiłam, już biorę jak nie pomoze w trakcie doby czeka mnie szpital i nawadnianie....

ale poki co mała przebadana, więc mam jakieś pojęcie co i jak teraz wygląda.
Waży 3200 g, lekarka powiedziała że już za dużo nie podrośnie więc nie będzie wielkim bobaskiem
wód plodowych sporo- w kieszonce znaleźliśmy 5,27 cm
łozysko ma już III stopień dojrzałości, więc poród neiuchronnie sie zbliża
przepływy krwi w główce, pępowinie sprawdzone i jest wszystko ok, tak samo tętno Karolci.
W razie jakichś niepokojących objawów mam dzwonic lub iść na Ip, opierdzieliła mnie tylko że ostatnio 2 dni czekałam jak mała się mniej ruszała, zeby iść i sprawdzić czy wszystko gra, to jej powiedziałam że ją czułam, dlatego czekałam, choc dużo mniej niz zawsze.

Kolejna wizyta to ta planowana w środę, chyba że wcześniej urodzę, nie wiem jak szyjka i rozwarcie,, bo tego nei sprawdzała dziś.

haha trochę sie pośmiałam dziś na wizycie, bo moja córka jest strasznie terminowa dziewucha!!!!
wyobraźcie sobie że ja jeszcze mam szyjkę!!! i to zamkniętą!!! fakt jest miękka, ale co z tego. lekarka nie chciała mega tam grzebać żebym święta spędziła spokojnie w domku. jesli do 2 stycznia nie urodzę to 3-4 mam mieć przyjemność masażu szyjki przez moją lekarkę coby wydobyć moje dziecie.
Więc na dzień dzisiejszy, wody się nie sączą, mała ważdy ok. 3500g !!! matkoooo a to jeszcze może potrwać.
Przepływy ok, łożysko nei wykazuje oznak przedojrzałego.
leci nam 39 tydz,. a ja przytyłam ok. 19 kg. masakra bo teraz najgorsze św. ale juz mam to gdzieś... -ambitnie jak w poprzedniej ciąży wszystko stracę!!! obiecuję;p

ja po wizycie u ginka jutro nie urodze:):) i sie moge najesc:p;p;p
Mloda ok lezy w dol caly czas:) niecale 4 kilasy:)zrobil mi tego paciorkowca dla swietego spokoju i pojechalam szybko zawiesc do kliniki,wyniki w przyszlym tygodniu hehe...

cisnienie moje ok,mlodej serducho ok,tylko czekac...nastepna wizyta 4.01..a w razie czego w kontakcie z ginem:)

Dzisiaj z Maciusiem byliśmy na wizycie kontrolnej w szpitalu i mój chłopczyk przybiera na wadzę waży 3630 a przy porodzie było 3280 także jest dobrze. Ja mam ciśnienie dobre bo sprawdzili, ale za to coś mi się zaczyna szew po cesarce ciapać i jak mi to za kilka dni nie minie mam iść do lekarza.
Wizyta u położnej minęła jakby dziecka z nami nie było Maciuś całą ją przespał i w nosie miał że rozbieram go do golasa kładę na wagę a potem ubieram w pieluszkę, body, rajstopki, spodnie, kurtkę, czapę jak spał tak spał :-D

Po dzisiejszej wizycie wnioski następujące: rozwarcie na 4cm, szyjka skrócona, Karolinka bardzo nisko, Ktg wyszło z obecnością skurczybyków, ale raczej słabe. Jeśli mam dotrwać do 1.01.2012r to mam bardzo się oszczędzać i jak najwięcej leżeć. Kolejne KTG w sobotę rano i następne za dwa dni. Jeśli szybko nie urodzę, to mam iść ze skierowaniem na oddział 7 dni po terminie.

reklama
My dziś po wizycie kontrolnej u pediatry, mała waży 3680 czyli w 10dni przybrała 350g - super :) żółtaczka jeszcze jest, ale już widocznie ustępuje więc też się ucieszyłam. Pogadałyśmy o szczepionkach i jednak zdecydujemy się na skojarzeniową 5w1 + żółtaczka. Dostałyśmy skierowanie na usg bioder i udało nam się zapisać na NFZ na 20.01 także w 6 tygodniu - idealnie. Ogólnie bardzo zadowolona wyszłam z wizyty. :)

Do góry