reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Relacje z wizyt u lekarza, zdjęcia USG i zdrowie naszych Skarbów

Ja również po wizycie. USG nie mialam, ale serduszko ladnie bije, ja mam rozwarcie na palec i powiedzial mi ze do poniedzialku powinnam urodzic :szok::szok::szok: a jakbym nie urodzila to we wtorek na 7,30 mam sie zglosic na izbę przyjęć :szok: Normalnie jestem w szoku, niby wiadomo ze porod juz tuż-tuż ale jakos do mojej swiadomosci to nie docieralo chyba az do dzisiaj. A i cisnienie mam za wysokie wiec dostalam tabletki - Dopegyt 3razy dziennie po jednej.

reklama
I po wizycie: rozwarcie na 1,5 cm. Wszystko gotowe do porodu i gin stwierdził, że już się raczej nie zobaczymy, ale gdybym jednak przenosiła , to 27 grudnia mam się zgłosić po skierowanie do szpitala.
Mały waga 3200- co mnie ucieszyło bardzo- , że jednak nie kolos;-) Nie jest owinięty pępowiną , przepływ krwi , tętno wszystko super. Łożysko II stopnia . Teraz tylko czekać.
Dostałam tez zaświadczenie do becikowego.

Jestem po USG i ostatniej wizycie :-D Wiem już na czym stoje, więc melduję, że:

Adaś jest po raz kolejny potwierdzonym chłopczykiem, leży sobie główką w dół, łożysko na przedniej ścianie o 2 stopniu dojrzałości, serduszko bije prawidłowo, ilość płynu prawidłowa i waży 3000 g.
Po badaniu na fotelu, dowiedziałam się że szyjki już nie ma.. A rozwarcie na 1 palec. No i ustaliliśmy razem z ginem, że jeżeli do 14.12 nic się nie zacznie samo, to na 7:30 mam się zgłosić do szpitala. :tak:

no to i ja sie pochwale wczorajsza wizyta
a wiec mala dalej siedzi na pupie i nie ma zamiaru sie obrocic ustalilismy z ginem cc i bede ja miala 20.12 wiec swieta spedzam w szpitalu z moja mala najwazniejsza osobka i z moim mezusiem i oczywiscie z rodzinka bo juz zapowiedzieli ze sama napewno tam nie bede takze mobilizacja pelna z ich strony
mala wazy juz prawie 3 kg i ma 49 cm wzrostu ,serduszko bije jak mlot:-)
szewka juz troche popuscila wiec musze lezec zeby dotrzymac do 20.12
wody ok
olluchna a czemu pytasz o to?

Ostatnia edycja:
Melduję się po wizycie. Niestety trochę zmartwiona. Niby ujście jeszcze zamknięte. Brzuch bardzo się obniżył. Mały przyparty główką do wyjścia. Wydzielina itd w porządku. Zrobił usg żeby sprawdzić jak ułożona jest pępowina i się okazało, że na szyji ma pętle pępowiny :zawstydzona/y: Nie wiadomo czy będę rodzić SN czy CC... jutro mam się zgłosić na ktg. A w razie najmniejszych skurczy do szpitala. Tylko czy ja te skurcze rozpoznam...? :/ I jak tu spać spokojnie :(

dziewczyny ustalałyśmy że tutaj są opisywane tylko relacje z wizyt, nic poza tym, żadnych dodatków, komentarzy itpno chyba że pytania nasuwają wam się podczas opisywania swojej wiyzty. Jeśli są jakieś pytania poza odbytą wizytą to na głównym lub odpowiednim do tego wątku:)
drogie Panie moderatorki przepraszam że się wtrąciłam;p;p

edit Sergi:

Asko, wielkie dzięki! Zostawiam Twojego posta jako przypomnienie, powyższe - zbędne - usuwam.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
My też juz po wizycie (bez usg)
Ciśnienie 130/80
Waga 67 kilo (16 kilo od początku)
Wyniki krwi i moczu ok, posiew- nic nie wchodowano.
Badanie na fotelu- szyjka zgładzona. Rozwarcie na ok 3 cm. Główka bardzo nisko. Mam brać jeszcze leki do 20 grudnia;/
Od razu miałam zrobione ktg. Tetno malucha super. Przez 45 minut zapisało się 5 skurczy 80%. Ogólnie to moja gin powiedziała żebym jeszcze dużo leżała.
No i mamy problem z usg. Bo lekarz który robi jest na zwolnieniu do stycznia. Przychodnia podpisała umowę z innym lekarzem ale u niego termin też na styczeń;/ a jak zadzwoniłam do szpitala zapytać czy mi zrobią ze skierowaniem ale niestety nie.
Więc tutaj pytanie do dziewczyn z Warszawy - wiecie może gdzie robią tanio usg? Proszę o odpowiedzi na głównym:)

Do góry