reklama
Dziękuje za odpowiedz Karolla, ale nie chodzi mi o USG na ewentualne wady genetyczne ale o takie między 20-24 tygodniem kiedy to badają dokładnie serce dziecka, przepływy, aorty, nerki, przewód pokarmowy, struktury twarzy i czaszki itp. które pozwolą na wykrycie ewentualnych wad maluszka jeszcze na etapie płodowym bo wtydy można zareagować odpowiednim leczeniem i żeby niczego nie zaniedbać. Okazało się bowiem że moja przyjaciółka miała robione kilkarazy w ciąży USG i było ok a jak teraz malutka się urodziła to w skali apgar dostała tylko 2 punkty bo coś jest nie tak z serduszkiem i leży w inkubatorze. Stąd moja obawa i pytanie
Aha bo wiesz Agatko ostatnio moja gin chciała obejrzec serduszko ale mała sie tak kręciła że nie dało rady wiec powiedziała
że na następnej wizycie sie dokładnei przyjrzy wszystkiemu co z sercem jest związane a wiec 24.10 mam wizyte to bedzie 24tydz
wiec pewnie wtedy dowiem sie co i jak!
że na następnej wizycie sie dokładnei przyjrzy wszystkiemu co z sercem jest związane a wiec 24.10 mam wizyte to bedzie 24tydz
wiec pewnie wtedy dowiem sie co i jak!
ida7
Zaangażowana w BB
Dziewczyny dzisiaj byłam na USG i dowiedziałam się że będę miała chłopczyka
Widziałam wyrażnie małego siusiaczka ;D
Poza tym dzidzia waży 450g i ma 16 cm długości,ma dobrze rozwinięte wszystkie narzady i wszystko jest ok.
Boże jak ja się cieszę, gin powiedział że USG Dopplerowskie ,które pokazuje przepływ krwi przez łozysko i maluszka
będzie robił ok 26 tygodnia.
Całuski :
Widziałam wyrażnie małego siusiaczka ;D
Poza tym dzidzia waży 450g i ma 16 cm długości,ma dobrze rozwinięte wszystkie narzady i wszystko jest ok.
Boże jak ja się cieszę, gin powiedział że USG Dopplerowskie ,które pokazuje przepływ krwi przez łozysko i maluszka
będzie robił ok 26 tygodnia.
Całuski :
reklama