reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

RELACJE PO USG

Myfa - spoko ;D ja też jeszcze nie znam płci ;D bardzo bym chciała wiedzieć ale juz po mału zaczęłam się godzić z tym że pójdę na USG dopiero za kilka tygodni - bo szkoda mi malucha męczyć, Ostatnio wyczytałam, że nasze dzidzie podczas USG słyszą taki chałas jak na dworcu przy chamowaniu pociągu - więc może przez parę tygodni dam maluszkowi spokój ;D ;D ;D

reklama
Karola7 zaintrygowałaś mnie tym co napisałaś, że do 6 roku życia jest czas na zejście jąder do moszny ? Czyli nie ten fakt nie jest znaczący przy rozpoznaniu płci dzidziusia w brzuszku, bo jeżeli zwykle następuje to po porodzie.
Coraz bardziej zaczynam wątpić w to moje ostatnie usg- a napewno w to co mówiła ta ginka :mad:.

Dytek, nie jestem w 100% pewna czy 6 lat to dobry okres na zejscie jader, ale tak jest w książeczce zdrowia, wiec może jak u 6latka nie jader w mosznie to jakaś patologia np, albo cos innego. Ale rzeczywiście, generalnie schodza po narodzinach.
Rybka co do chałasów przy USG, to wtedy, kiedy fale USG skierowane są na uszko maleństwa, ale ono wtedy instyktownie sie przekręca.

Jejku nie wiedziałam że USG sprawia naszym maluchom aż taki dyskomfort buuu
szkoda mi teraz tych maleństw one nawet nie wiedza jak my wtedy sie cieszymy
patrząc na nie na monitorku!!

Karola, chyba z tymi jaderkami jest cos tak, jak ja napisalam.... do 2 lat....
Znajomych blizniaki mialy operacyjnie umieszczane w mosznie, jak mialy niecale 3 lata.
Za dlugo nie moga siedziec w brzuszku, bo sie przegrzeja, a plemniczki ( a wczesniej komorki wyscielajace jadra, ktore zaczna sie dzielic i dawac plemniki) nie lubia wysokiej temparatury.... Dlatego nawet za ciasne spodnie noszone nagminnie przez danego mezczyzne moga utrudniac zaplodnienie.... albo hutnicy przy wielkim piecu....

:( ale niefajnie ze to usg jest takie nie przyjemne!!! :( ja sie tak ciesze na kazda wizyte ze wkoncu zobacze moje malenstwo! teraz sama nie wiem co o tym myslec, ale chyba nie bede umiala isc na wizyte bez usg, bo strasznie mocno chce zobaczyc dzidziunie!!!
WSZYSTKIE MALUSZKI BĄDZCIE DZIELNE!!!!! :)

z tym USG to bylo nawet powiedziane w tym dokumencie na NG " W łonie matki" , że maluszek slyszy taki hałas jak nadjezdzajace metro..... moj lekarz tez mi to mowil.... dlatego w razie koniecznosci robi sie wiecej jak 4 badania usg w ciazy...do czestszego badnia sa kierowane kobiety z zagrozona ciaza....chociaz on zdaje sobie tez sprawe z tego ze tutaj aspekt kliniczny nie odgrywa duzej roli przy robieniu usg co miesiac...robimy je bo lubimy patrzec na "meczaca sie dzidzie" straszne co? wielu lekarzy tez ma wiekszy portfel dzieki nam ech..... ale jak tutaj nie patrzrec na malenstwa ja bym non stop mogla.....i ciezko mi jest z tym powtrzymywaniem sie....no ale...Rybko chyba jednak za 2 miesiace pojde na to USG wtedy i lepiej bedzie plec widac....

zapomnialam powiedziec ze nie mialam zielonego pojecia ze jaderka schodza do moszny po jakims czasie.....ale czlowiek zacofany ale moze to brak brata w rodzinie hahaha noi wogole zawsze tylko dziewczynki :-)

reklama
witaj NATIA!
No teraz widzę że masz termin na 19 lutego tak jak ja :D :D :D no tao witaj w Lutowych mamusiach!!! :) :D ;) ;D
takie suwaczki określają tydzień ciązy, też sobie takie zamontuj. :)

Do góry