reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

RELACJE PO USG

Trzymam kciuki Rybko :) Tylko sie nie martw na zapas przypadkiem :)

Dziewczynki jak Wam bosko - ja mam USG pewnie za 2-3 tyg a jeszcze wczesniej USG tarczycy.Jutro wizyta u endo :-[

reklama
Ja chciałam zrobić państwowo badania na tarczycę ponieważ moja siostra ma chorą - i usłyszałam, że nie ma potrzeby :-[ Taka to nasza służba zdrowia :mad:

Dobra wiadomość dla dziewczyn z Warszawy - BEPŁATNA SZKOŁA RODZENIA
podaję link a w środku tej tabeli jest kilka adresów gdzie można się zapisać.
http://www.infowarszawa.pl/strony.php?id=787

Rybko trzymam kciuki, coby sie dzidzia dobrze ustawila ;)
Jak bylam w Polsce u gina, to sie bardzo dziwila, ze mi tutaj badan na tarczyce nie robili, ze w Polsce to sie standardowo robi, he. No i badz tu czlowieku madry.

To jakis dziwny standard bo mi nikt nie zaproponował.
Rybka jak tylko bedziesz wiedziała to szybciutko daj znać - czekamy

Właśnie wróciłam z USG - dzidzia cała i zdrowa waży 384 gramy i ma 20,1 cm od główki do pupki ;D wszystkie narządy w jak najleprzym porządku nawet mózg bardzo ładnie rozwnięty ;D Widzieliśmy buźkę - normalnie jak u noworodka śliczniusia, mąż się śmiał że podobne do niego :D

Niestety zdjęcia twarzy nie zdążył zrobić a dzidzia miała nas w "pupie" ;D Płci nadal nie znam bo pan dr mnie opierniczył, ze się nakremowałam i przez to obraz jest nie ostry :mad: trochę coś w to nie wierzę bo mustellą smarowałam się o 6 rano więc na 100% już się wchłonęła a reszta została na ubranku - myślę, ze poprostu nie wysiliłł się za bardzo :( Powiedział żeby się wogóle niczym nie smarować bo jak ktoś ma genetyczne uwarunkowania, TO ŻEBY TYLKO O SAMEJ WODZIE BYŁ TO I TAK ROZSTĘPY BĘDZIE MIAŁ :(
i że te wszystkie specyfiki tylko uczulają - jego pacjętka do dziś jeszcze nie doszła do siebie po mustelli a już jest parę miesięcy po porodzie - trochę mnie to wystraszyło. :(

No to Rybko ładnie waży ten Wasz bejbiś kawał bobaska już :)
Szkoda ze Ci płci nie powiedział ja mam zawsze brzusio wysmarowane mustella i nie
słyszałam że to czemuś przeszkadza w USG a co do szkodliwości tego kremu to jakoś
nie wierze :)

Cieszę się ze wasza kruszyna zdrowa!!!

Rybka super maleństwo. A co do kremów to może i nie pomogą, ale jak cie nie uczula teraz to na pewno nie zaszkodzi. A skóra jak natłuszczona to zawsze sobie lepiej radzi z naciąganiem

Właśnie rozmawiałam z koleżnaką, która też jest w ciązy i akurat na mustelli jest napisane
"compatible with ultrasounds", to można stosowac nawet jak się ma usg :-[ więc chyba chciał mnie zmusić żebym poszła do niego prywatnie :-[ :-[ :-[

Prywatnie sobie pujdę za jakieś 8 tyg. ale na banq nie do niego tylko do mojego gdzie mi od razu nagra dzidzię na kasetę - a do twgo czasu wytrzymam naważniejsze, że z dzidzią ok ;D

reklama
Rybka gratuluje. Bejbis rosnie i jest zdrowy a to najwazniejsze. Gratulacje
Robilas normalne  czy 3d usg? Pytam bo u mnie z buzki to niewiele mozna bylo sie dopatrzyc.
A co do kremu, to pewnie tak gada bo facet jest. Mnie przeciez sama gin dala recepte na smarowidlo i kazala smarowac. Pewnie ze jak ktos ma uwarunkowanie genetyczne to i tak bedzie mia rozstepyl, ale pewnie mniej i mniej widoczne jak skora bedzie dobrze natluszczona.

Do góry