Byłam wczoraj na usg i zobaczyłam naszą kruszynkę!
Pierwsze co nam pokazał to siusiaka długości 4 mm, więc chyba na 70% będzie facet.
Ma 7cm długości, serce wielkości zielonego groszku, ale ma już cztery komory.
I bije 140 uderzeń na minutkę.
Widziałam jak mały łobuziak zaciskał piąstkę i prostował paluszki.
Jego stópka ma 1 cm długości i ma już żołądek i pęcherz moczowy.
Było super i mam 5 zdjęć do albumu.
Szczęściara
Powinnaś mieć pierwsze usg ok 7 tyg. wtedy sprawdza się czy serduszko bije i czy ciąża jest prawidłowo umiejscowiona.
Drugie usg ok. 12-14 tyg. ja miałam wczoraj genetyczne, bo w tym czasie można wykryć wszystkie poważne nieprawidłowości.
Trzecie mam wyznaczone na około 20 -22 tyg.
Myślę, że moja klinika jest ok. Zajmuje się głównie leczeniem bezpłodności i prowadzeniem ciąży jest jedną z najlepszych w kraju.
Ja co prawda z zajściem miałam problem, bo rok nie zachodziłam, ale jak zapisałam się do lekarza i musiałam czekać 1,5 miesiąca na wizytę to w tym czasie zaszłam i poszłam do lekarza w 7 tyg. Więc nie leczyłam się przed ciążą a ciąża przebiega prawidłowo.
Pierwsze co nam pokazał to siusiaka długości 4 mm, więc chyba na 70% będzie facet.
Ma 7cm długości, serce wielkości zielonego groszku, ale ma już cztery komory.
I bije 140 uderzeń na minutkę.
Widziałam jak mały łobuziak zaciskał piąstkę i prostował paluszki.
Jego stópka ma 1 cm długości i ma już żołądek i pęcherz moczowy.
Było super i mam 5 zdjęć do albumu.
Szczęściara
Powinnaś mieć pierwsze usg ok 7 tyg. wtedy sprawdza się czy serduszko bije i czy ciąża jest prawidłowo umiejscowiona.
Drugie usg ok. 12-14 tyg. ja miałam wczoraj genetyczne, bo w tym czasie można wykryć wszystkie poważne nieprawidłowości.
Trzecie mam wyznaczone na około 20 -22 tyg.
Myślę, że moja klinika jest ok. Zajmuje się głównie leczeniem bezpłodności i prowadzeniem ciąży jest jedną z najlepszych w kraju.
Ja co prawda z zajściem miałam problem, bo rok nie zachodziłam, ale jak zapisałam się do lekarza i musiałam czekać 1,5 miesiąca na wizytę to w tym czasie zaszłam i poszłam do lekarza w 7 tyg. Więc nie leczyłam się przed ciążą a ciąża przebiega prawidłowo.