reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

rehabilitacja czyli już niebawem będzie dobrze:)

reklama
zebrra skąd ściągnełas ta ksiązkę bobathów bo mi ta z chomika nie chce się włączyć. Ceny mniejsze niż myśłąm ale to po za wro bo w samym wro drożej.
neilaa ona ma i Vojte i bobatha ale u nas postawiła na bobatha i tylko jedna stymulacja a Vojty
Nutria i obydwa bliźniaki musza miec rehabilitację? Na co?

No witam:)

Ja rehabilituje Oliwera od poniedziałku... ma słabe napięcie mięsniowe i asymetrię.. oczywiście rehabilitacja metodą Vojty..
4x1 dziwne cwiczenia które faktycznie dają efekty..
Jeszcze kilka dni temu Oliś słabo podnosił głowkę i nie przekładał rączek leżąc na brzuszku.. dziś to robi!
JA za pierwszą wizytę zapłaciłam 100 zł a za kolejne bede płacić 70 zł... ale wszystko dla bobaska.. i zauważyłam że asymetria się troszke zmniejszyła.. już nie układa sie na bananka:) i główkę obraca na oby dwie strony..
Neurolog mi powiedział że tak był ułożony w brzuchu i tak też mu pozostało:) ale im dziecko mniejsze tym szybciej da się je naprostować:)

A powiedzcie mi mamy które stosują Bobatha... czy to to ćwiczenie.. gdzie łapię się bobaska za rączki i stópki w pozycji leżącej i podciąga do siadania? W sumie dzieciaczek ma podnosić główke? To to? Bo ja mam to ćwiczenie kilka razy dziennie..traktować jak zabawę.. Oliśkowi sie bardzo podoba.. kiełczy się niesamowicie:)

Gdy pani fizjoterapełtka pierwszy raz pokazała mi Vojtę... darł sie jak opentany.. a przecież to nie boli..wiem bo powtarzam to ćwiczenie 4x1 i w domu nie płacze.. :) ciekawe jak bedzie w piątek bo idziemy do kontroli:)

dzastina moja Mila krzyczy na Vojcie i jak ja to robię i jak terapeutka. My mamy z Vojty tylko jedną stymulację 4 razy dziennie a ćwiczenia bobathem kiedy się da przy kapaniu, przwijaniu, zabawie. I tak mamy takie ćwiczenie jak opisujesz. U nas tez poprawa szybko widoczna. Asymetria juz prawie znikła i własnie byłam u Mili spi slicznie na wznak prościutko.
Miłych snów dla was

Witam my po porannej porcji ćwiczeń . Mila dziś przeniosła sama rączki w lezeniu na brzuchu przed siebie. Moja mała zdolna dziewczynka. Bardzo się cieszę widząc jej postępy. Łatwiej jest ćwiczyć i robić stymulację Vojty.
U mnie dziś sister więc idziemy wykorzystac słonce na działke. Do napisania wieczorkiem

Wisienka Twoja Milcia to mała zdolniacha. Ciesze się, że widzisz poprawę po ćwiczeniach, a czytając o tym nastraja mnie to optymistycznie przed naszymi ćwiczeniami.

Podeślij trochę słońca plissssssssssss bo u mnie szaro buro i ponuro :-(

Ja wczoraj zaczęłam się zastanawiać nad jednym .....
Dzisiaj coraz częściej słyszy się o problemach naszych malutkich dzieciaczków szczególnie jeżeli chodzi o napięcie mięśniowe. Kiedyś tego nie było. Moja mama mi opowiadała, że jak ja byłam mała (a było to ponad 25 lat temu) nikt nie latał co chwilę do neurologa i innych specjalistów, mało kto chodził na jakieś rehabilitacje z maluszkami, a przecież dzieci były, są i będą takie same.

Ostatnia edycja:
reklama
Wisieńka tak trzymać. Brawo dla Emilki :-)
Dzastina kciuki za Oliwera &&&

My zaczynamy rehabilitacje w sobotę, to znaczy rehabilitant przychodzi w sobotę i nie wiem czy od razu startujemy czy na razie tylko zobaczy co i jak. No nie ważne...

W ogóle to jestem prze szczęśliwa, a dlaczego ?? Jak już pisałam wcześniej u nas problemy z dźwiganiem główki i asymetria. Tydzień temu po wizycie u neurologa, gdzie Mati w ogóle główki nie podnosił ostro go pogoniłam do ćwiczenia i co??

zdjęcie przed DSCN0031.JPG
DSCN0128.JPGi zdjęcie z dzisiaj.

Jestem taka dumna:tak:

Do góry